Προκαθορισμένα ανεκπλήρωτες υποσχέσεις

arkas-pinokioΠαρακολουθώντας την πορεία μιας είδησης μπορεί κάποιος να προβλέψει, με σχετική ακρίβεια, για το ποια θα είναι η μεγάλη είδηση που θα σκάσει στο κοντινό μέλλον. Επίσης, το να έχεις εξουσία και να υποσχεθείς κάτι αρεστό που όμως ξέρεις ότι δεν θα γίνει, σου δίνει ένα ηθικό αβαντάζ και ας χάσεις την εξουσία μετά. Η ιστορία θα γράψει ότι είχες καλές προθέσεις, άσχετα εάν στην πραγματικότητα, το μόνο που ήθελες ήταν να σώσεις το τομάρι σου ή να διατηρηθείς για λίγο ακόμα στην εξουσία.

Για του λόγου το αληθές οι παρακάτω ειδήσεις προέρχονται από τον χώρο του υπουργείου Παιδείας. Η πρώτη είδηση έσκασε γύρω στα μέσα Μάρτη όπου το υπουργείο Παιδείας θα προχωρούσε τις διαδικασίες για τον μόνιμο διορισμό 13.000 εκπαιδευτικών. Η δεύτερη είδηση έσκασε χθες από τους ίδιους κύκλους του υπουργείου και αναιρούσε την πρώτη. Ο λόγος είναι προφανής, οι «κακοί δανειστές» (υπάρχουν και «καλοί δανειστές;») δεν αφήνουν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αυτούς τους μόνιμους διορισμούς.

Η τρίτη είδηση που έρχεται, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα έχει να κάνει σε νέα μέτρα-μνημόνιο που η κυβέρνηση επ’ ουδενί δεν τα θέλει. Απόδειξη ότι δεν τα θέλει; Μα η πρόθεσή της να προσλάβει 13.000 μόνιμους εκπαιδευτικούς. Η κυβέρνηση, λοιπόν, θέλει αλλά οι «κακοί δανειστές» δεν την αφήνουν οπότε ας την στηρίξουμε όλοι.

Έτσι λοιπόν οι συριζανελαίοι υπόσχονται πράγματα που ξέρουν από την αρχή ότι είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν, μόνο και μόνο για να προβάλουν το «καλό» τους πρόσωπο έναντι αυτού των δανειστών. Παλιά τεχνική και επιτυχημένη. Την χρησιμοποίησαν για να πάρουν την εξουσία και την χρησιμοποιούν και τώρα, έχοντας την αβάντα ότι τίποτα από όλα όσα λένε δεν υπάρχει πιθανότητα να γίνουν. Οπότε τσάμπα ψέμμα και χωρίς κανένα κόστος, ίσα-ίσα κερδισμένοι βγαίνουν. Ας είναι καλά το υπνωτισμένο πόπολο που τους πιστεύει και δεν βλέπει τα προφανή. Όσο μεγαλύτερες οι υποσχέσεις που έρχονται, τόσο πιο επώδυνα τα μέτρα που έρχονται.

Ποπολάρος
Both comments and trackbacks are currently closed.