Kolotoumba.eu 

Το σοβιετικής εμπνεύσεως φαιδρό μόρφωμα με μηδενική νομιμοποίηση από τα 500 εκατομμύρια πληθυσμού της ΕΕ, που ακούει στο όνομα Κομισιόν και του οποίου ηγείται κάποια κυρία φον ντερ κάτι, υποχρεώνεται και επισήμως στην πρώτη kolotoumba. Από την «αυστηρή απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου/πετρελαίου» με σκοπό να καταρρεύσει ο παλιάνθρωπος Βλαντιμίρ Πούτιν, πήγαμε προ λίγων εβδομάδων στην «αναζήτηση σωστών ισορροπιών», ώστε να μην καταρρεύσουν οι ευρωπαϊκές οικονομίες και παράλληλα να δεχτεί πλήγμα η ρωσική οικονομία –θαυμάστε την περίτεχνη διατύπωση των γραφειοκρατών-. 

Από καιρό γνωρίζουμε ότι τα πράγματα στο πεδίο της μάχης δεν πάνε καθόλου καλά για την ουκρανοευρωαμερικανική πλευρά. Μετά την κατάληψη της κατεστραμμένης Μαριούπολης και την υψηλού συμβολισμού εκκένωση του εργοστασίου «Αζοφστάλ», τα ρωσικά στρατεύματα και οι τοπικές πολιτοφυλακές  κοντεύουν να ολοκληρώσουν την «ειδική επιχείρηση» στην ανατολική Ουκρανία (Ντανμπάς-Λουχάνσκ) χωρίς μεγάλη αντίσταση από πλευράς  ουκρανικού στρατού και των ναζιστικών ταγμάτων που εγκαταλείπουν τις θέσεις τους. Η δε «στρατιωτική βοήθεια» της Δύσης εξαερώνεται μέρα πάρα μέρα από τους ρωσικούς πυραύλους υψηλής ακριβείας, μόλις περάσει τα πολωνοουκρανικά σύνορα, συντελώντας στην κατάρρευση του ηθικού των Συμμάχων και του καθεστώτος του Κίεβο.

Οι παρατηρητικοί θα έχουν εντοπίσει ότι ο Ζελένσκι έχει εξαφανιστεί από τα διεθνή ΜΜΕ εδώ και καιρό, ενώ  δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση για τις «μεγάλες επιτυχίες» του ουκρανικού στρατού, αλλά και τα ρωσικά «εγκλήματα πολέμου» υπαρκτά ή μη. 

Ακόμα χειρότερα, που τα αλλεπάλληλα πακέτα οικονομικών κυρώσεων κατά της ρωσικής οικονομίας από ΗΠΑ – Μ. Βρετανία και ΕΕ, το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να προκαλέσουν οικονομικό χάος στις ευρωπαϊκές χώρες και  έλλειψη βασικών διατροφικών ειδών και καυσίμων.

Ολοφάνερα ο Ταβάριτς, για την ώρα έχει καταφέρει το ακατόρθωτο, να έχει και την πίτα του πολέμου ολόκληρη (και μάλιστα με μόλις το 10% των ρωσικών στρατιωτικών δυνατοτήτων)  και τον ρωσικό σκύλο χορτάτο, εξαιτίας της κατακόρυφης ανόδου των τιμών στα καύσιμα και τα τρόφιμα. 

Έτσι, ήρθε κάποια στιγμή η οδυνηρή ώρα της κωλοτούμπας. Από το δεν αγοράζουμε ούτε σταγόνα ρωσικού πετρελαίου για να γονατίσει ο Πούτιν, πάμε τώρα στο «αγοράζουμε το ρωσικό πετρέλαιο για να πέσουν οι διεθνείς τιμές και να μην το πουλάει πανάκριβα και να χρηματοδοτεί την εισβολή στην Ουκρανία». «Οvertime – στο μέλλον,  βεβαίως, θα απεξαρτηθούμε εντελώς από τη ρωσική ενέργεια» και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Όλα αυτά τα είπε η αφόρητη γραφειοκράτισσα, σοβαρή-σοβαρή, χωρίς να κουνήσει βλέφαρο, σε συνέντευξη στις 28 Μαΐου.  Μας κορόιδευαν οι γερμαναράδες για την ελληνική kolotoumba πριν επτά χρόνια, αλλά η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Πόσο απολαυστικό είναι να ταπεινώνει ο ουκρανός πρέσβης στο Βερολίνο (με τις πλάτες των Μεγάλων Αφεντικών της Ευρώπης) τον Γερμανό Καγκελάριο και πρόεδρο της (ξεχαρβαλωμένης) οικονομικής ατμομηχανής της Ένωσης, που πριν δέκα-δώδεκα χρόνια μοίραζε λιτότητα, πόνο και προτεσταντικά κηρύγματα στον ευρωπαϊκό νότο; 

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: