ΚΟΥΪΖ ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ…

  • «Θα είμαστε εδώ, στην πρώτη γραμμή, ώσπου τα «Πολυτεχνεία» του μέλλοντος να ολοκληρώσουν το έργο που ξεκίνησαν τα Πολυτεχνεία του παρελθόντος: τη μεγάλη κοινωνική, πολιτική, οικονομική, και πολιτισμική αλλαγή που τόσο χρειαζόμαστε.»
  • «Για να πάψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Για να συμμετέχει ενεργά ο Λαός στον προγραμματισμό της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής πορείας της Χώρας».
  • «Αν ένα όργανο διακυβέρνησης είναι δικτατορικό, όπως στα πολιτικά συστήματα στον κόσμο σήμερα, η επαγρύπνηση της κοινωνίας απέναντι σε παρεκκλίσεις από το νόμο θα έχει μόνο έναν τρόπο για να πετύχει αναδιευθέτηση. Αυτός είναι η βία που σημαίνει επανάσταση απέναντι στο όργανο διακυβέρνησης».
  • «Είμαστε συνδεδεμένοι με τα διεθνή κινήματα ενάντια στον ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και την ισλαμοφοβία. Τα κινήματα για την προστασία του περιβάλλοντος, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των γυναικών, τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων, τα νέα δικαιώματα, τα δικαιώματα των LGBT».

Σκεφθήκαμε αρκετά εάν θα ζητούσαμε να βρείτε δίχως άλλο στοιχείο την προέλευση των ως άνω αποσπασμάτων κειμένων ή διακηρύξεων. Είναι αλήθεια ότι βαθμός δυσκολίας μάς προβλημάτισε αρκετά και τελικά μάς επηρέασε στην τελική μας απόφαση να ζητήσουμε την αντιστοίχιση των (1), (2), (3), (4) που προηγούνται με τα (Α), (Β), (Γ) και (Δ) που έπονται.

Α. Από την ιδρυτική διακήρυξη του Πασοκ της 3ης Σεπτέμβρη 1974.

Β. Από την ιδρυτική διακήρυξη του «Κινήματος σοσιαλιστών, δημοκρατών».

Γ. Από κείμενο της Αναρχικής Ομοσπονδίας.

Δ. Από το πράσινο Βιβλίο του Μουαμάρ Καντάφι.

Καλή διασκέδαση. Και τα συμπεράσματα ολόδικα σας…

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.