Ε, όχι και τον Νικήτα!

NikitasΌλα τα περιμέναμε απ’ την αφεντιά σου Αντώνη Σαμαρά∙ και τα μνημόνια και την αστυνομοκρατία και όλα. Ουδείς εχέφρων νους θα ήλπιζε για το αντίθετο. Αλλά, να διώξεις κλωτσηδόν τον Νικήτα μας απ’ το σαράι της Νέας Δημοκρατίας, ε αυτό ήταν απ’ τα άγραφα! Μάλλον έχεις κοντόθωρη μνήμη Αντώνη∙ δεν δυνάμεθα να το ερμηνεύσουμε αλλιώς.

Μιλάμε για τον Νικήτα Κακλαμάνη, Αντώνη∙ τον φύλακα-άγγελο των Χριστουγέννων! Πως τολμάς και τον διώχνεις; Ποιος νομίζεις ότι είσαι; Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ; Είναι αυτός που πρόταξε τα στιβαρά του στήθη απέναντι σε μια ολόκληρη εξέγερση, για να διασώσει την αποβλάκωση, τον καταναλωτισμό και τα χρωματιστά λαμπιόνια της Ερμού απ’ τις ορδές των Βανδάλων. Λίγο το λες αυτό; Ξέρεις τι είναι να ’σαι για μήνες ο νούμερο δύο (μετά τον Κούγια βεβαίως) πιο αντιπαθής εν Ελλάδι άνθρωπος για χάρη της Benetton, των Zara και των λοιπών… μικρομάγαζων, ενώ ένας μιαρός συρφετός από οργισμένα κωλόπαιδα καίει και ρημάζει την Αθήνα;

Πως όμως να καταλάβεις εσύ Αντώνη τον πόνο των πολιτικών του πεζοδρομίου και των επάλξεων απ’ τα ευρύχωρα γραφεία και τις αναπαυτικές πολυθρόνες σου; Αν έχεις λίγη τσίπα πάνω σου, δεν θα σε πιάνει ύπνος τα βράδια. Ο Νικήτας θα παραμείνει στις καρδιές των Αθηναίων ως ο καλύτερος δήμαρχος που πέρασε απ’ την εποχή του Κέκροπα και δώθε. Ψέματα; Ούτε σε όνειρο δεν θα έβλεπε ο πάλαι ποτέ άρχων της Αθήνας, ο μισός άνθρωπος και μισός όφις, το δέντρο που είχε στήσει ο Νικήτας στο Σύνταγμα! Και τι δέντρο, ε; Το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ευρώπης, σου λέει. Ας όψεται όμως ο κωλοπαιδισμός των κουκουλοφόρων που το κάψανε! Μαύρα Χριστούγεννα έκανε ο Νικήτας μας τότε. Μαύρα σαν τα αποκαΐδια του δέντρου του.

Και έρχεσαι τώρα εσύ, Αντώνη Σαμαρά, να διώξεις αυτόν τον άγιο άνθρωπο απ’ το κόμμα; Ε όχι! Έδιωξες τον σουρεαλιστή Πολύδωρα, διώχνεις και τον οσιομάρτυρα Νικήτα; Που θα φθάσει η αλαζονεία σου Αντώνη; Μήπως νιώθεις τα πολιτικά τάρταρα να καλούν την κλάση σου και έχεις χάσει τον έλεγχο; Πώς φέρθηκες με τέτοιον τρόπο στον συναγωνιστή σου στην πάλαι ποτέ ΠΟΛ.ΑΝ; Αλλά, ας είναι. Οὐ γάρ ἔρχεται μόνον…

Εμείς πάντως Νικήτα, εκτιμώντας τόσο την τελευταία πολιτική σου κυβίστηση, όσο και το σύνολο της προσφοράς σου στον τόπο, δεν θα σε αφήσουμε έτσι. Κάθε χρόνο, λοιπόν, λίγο πριν τα Χριστούγεννα στον προαύλιο χώρο της ΔΕΘ, στο κέντρο της συμπρωτεύουσας, έμποροι πωλούν τα κομμένα και μαραμένα ελατάκια τους προς ευχαρίστηση του φιλοθεάμονος αγοραστικού κοινού. Αν λοιπόν, ω μη γένοιτο, χάσεις την εκλογική μάχη για τον Δήμο Αθηναίων, τη θέση του πωλητή ελάτων στην έχουμε εξασφαλισμένη! Η στολή Αϊ Βασίλη ή καλικάντζαρου είναι προαιρετική. Γιατί, ως γνωστόν, έκαστος στο είδος του και ο Νικήτας στα χριστουγεννιάτικα δέντρα του!

σύντροφοι για την Αναρχική απελευθερωτική δράση

Both comments and trackbacks are currently closed.