Επιχείρηση καταστολής στην περιοχή των Εξαρχείων

Μετά τις 12.30 τα μεσάνυχτα πραγματοποιήθηκε μεγάλης έκτασης επιχείρηση των δυνάμεων καταστολής στην πλατεία Εξαρχείων και στην ευρύτερη περιοχή. Η επιχείρηση με την παρουσία εισαγγελέα και μεγάλου αριθμού (καμιά 300ριά – 400σαριά) από ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΖΗΤΑΔΕΣ, ασφαλίτες, κ.λπ. διήρκεσε έως τις 3.00 τα ξημερώματα, περίπου.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης στήθηκαν μπλόκα σε όλες τις εξόδους και εισόδους της περιοχής των Εξαρχείων.

Ακολούθησαν έλεγχοι ταυτοτήτων, έρευνες σε τσάντες καθώς και σωματικές έρευνες ενώ  φωτογραφίζονταν και όσοι υπόκειντο σε ελέγχους. Οι έλεγχοι περιλάμβαναν, πεζούς, οχήματα αλλά και  θαμώνες καταστημάτων διασκέδασης.

Σύμφωνα με τους μπάτσους γίναν έλεγχοι σε: 16 αυτοκίνητα, 23 δίκυκλα και 26 καταστήματα και πάνω από 200 άτομα.

Έγιναν δεκάδες προσαγωγές (πάνω από 60-70). Η επιχείρηση «Προστασία του Πολίτη» θα μπορουσε να συγκριθεί με ανάλογες περιπτώσεις «σκούπας» ή επιχειρήσεων «αρετής» του απώτερου ΠΑΣΟΚικού παρελθόντος.

Ο «Προστατεύων τον Πολίτη» Βούγιας δήλωσε ότι: «δεν μπορεί να υπάρχουν εστίες ανομίας στην πόλη (βλέπε επιθέσεις σε μαγαζιά και τράπεζες το πρωϊνό της προηγούμενης ημέρας) και πως η ανομία, όπως κι αν εκφράζεται, θα παταχθεί» ενώ συνέχισε λέγοντας ότι πλέον θα υπάρχει σαφήνεια εντολών προς την αστυνομία, ώστε να γνωρίζει πως πρέπει να ενεργήσει και να μην επαναληφθούν φαινόμενα, όπως άλλοτε, να καίγεται η Αθήνα και να εφαρμόζεται καταστολή επί δικαίων και αδίκων.

H ΓΑΔΑ ανακοίνωσε ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν.

Α και Γ από Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.