ΑΒ: Το Αλφαβητάρι της εργοδοτικής αυθαιρεσίας/ Για τις εξελίξεις στην αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος

Βέλγιο 2023: Aπεργιακές περιφρουρήσεις των εργαζομένων στα καταστήματα της Ahold Dellhaize, όμιλος στον οποίο
ανήκει και ο ΑΒ, ενάντια στα εταιρικά σχέδια ξεπουλήματος 128 καταστημάτων που προωθούσαν μαζικές απολύσεις σε
γραφεία, αποθήκες και καταστήματα, και καταργούσαν την συλλογική σύμβαση εργασίας.

Εργοδοτικοί εκβιασμοί, μισθοί πείνας, κουρελιασμένα «δικαιώματα» και «κατακτήσεις», τρομοκράτηση των εργαζομένων, εξοντωτικές βάρδιες, δανεισμοί εργαζομένων εκ μέρους της ΑΒ Βασιλόπουλος («και του πουλιού το γάλα», που έλεγε και εκείνη η παλιά διαφήμιση, τρομάρα τους, αλλά μόνο για την αφεντομουτσουνάδα τους).

Αυτά και άλλα πολλά περιγράφονται στο κείμενο που λάβαμε από την Πρωτοβουλία Αγώνα στις Ανατολικές Συνοικίες.

Η Τάξη ακονίζει τα δόντια της. Ξεζούμισμα των σκλάβων. Τελεία και παύλα. Και Εμείς; Θα επιμείνουμε. Προέχει ο αυτοκαθορισμός των υποκειμένων και των δρώντων μέσα στον κοινωνικό χώρο, είτε πρόκειται για άτομα είτε πρόκειται για ομάδες. Ν’ αρνηθούμε τους κατασκευασμένους διαχωρισμούς, την εξάρτηση από τους «ειδικούς», να μείνουμε μακριά και ενάντια σε κάθε είδους ιδεολογικές κατασκευές. Να μην ταΐζουμε το Θηρίο έχοντας αυταπάτες. Να παλέψουμε συλλογικά για το «αδύνατο». Γιατί δεν ήρθαμε να σώσουμε τον κόσμο, αλλά να τον βοηθήσουμε να αναδείξει τις εσώτερες δυναμικές και δυνατότητες που έχει προκειμένου να απελευθερωθεί ουσιαστικά και μόνιμα. Τότε μόνον θα αρχίσουν να ανησυχούν. Γιατί θα ξέρουν. Μπορούμε.

Ακολουθεί απόσπασμα και link στο Facebook ολόκληρου του κειμένου της Πρωτοβουλίας Αγώνα στις ανατολικές συνοικίες:

ΑΒ: Το Αλφαβητάρι της εργοδοτικής αυθαιρεσίας

Για τις εξελίξεις στην αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος

Κανένας εργαζόμενος, καμία εργαζόμενη να μην υπογράψει συμβάσεις-κουρελόχαρτα, μείωση μισθού, έκπτωση στις κατακτήσεις του. Να διεκδικήσουμε συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις για όλους και για όλες.

Καλούμε τους κατοίκους των γειτονιών μας να αγωνιστούμε από κοινού στεκόμενοι στο πλάι κάθε εργαζόμενου-ης που οργανώνεται, αγωνίζεται και διεκδικεί το δίκιο του. Στις γειτονιές μας, μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, να ενισχύσουμε έμπρακτα τις κοινωνικές-εργατικές αντιστάσεις και διεκδικήσεις με όπλο την οργάνωση και την ταξική αλληλεγγύη.

Facebook: Πρωτοβουλία Αγώνα στις ανατολικές συνοικίες

email επικοινωνίας: protovoulia.anatolika@espiv.net

Both comments and trackbacks are currently closed.