ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

lamogiaΕκατοντάδες χιλιάδες απεργοί βρέθηκαν σήμερα στους δρόμους σ’ ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο, στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο, στην Πάτρα, στα Ιωάννινα, στην Πρέβεζα, την Άρτα, στην Λαμία, στην Καλαμάτα, στην Λάρισα, στην Κόρινθο, στο Άργος, στον Βόλο, στην Νάουσα, στην Αλεξανδρούπολη κ.α.

Στην Αθήνα το κέντρο της πόλης κατέλαβαν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, αλλά και οι κατασταλτικές δυνάμεις που κυριολεκτικά βρίσκονταν «διακριτικά» παντού, ενώ παρά την απουσία κιγκλιδωμάτων εμπρός από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, το Κυνοβούλιο ήταν πραγματικά ασφυκτικά φυλασσόμενο.

Είναι αλήθεια ότι οι διαδηλωτές δεν διακρίθηκαν ιδιαίτερα ούτε για το παλμό τους, ούτε για την διάθεσή τους να πολιορκήσουν το Κυνοβούλιο ή έστω να παραμείνουν συγκεντρωμένοι περαιτέρω στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος. Τα ολιγόλεπτα επεισόδια που εκδηλώθηκαν με ρίψη μολότοφ ενάντια στις αστυνομικές δυνάμεις είναι μάλλον ενδεικτικά του γενικότερου κλίματος, όπως και η περιορισμένη χρήση χημικών από τις κατασταλτικές δυνάμεις, που έσπευσαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές από την πλατεία Συντάγματος προς την οδό Πανεπιστημίου επιταχύνοντας την απόσυρση μιας ούτως ή άλλως βιαστικής διαδήλωσης εμπρός από το Κυνοβούλιο. Περιορισμένης έκτασης επεισόδια πραγματοποιήθηκαν και στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου εκδηλώθηκε και επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του Πασοκ στην Χ. Τρικούπη.

Δημοσιεύθηκε από Αναρχία και Ζωή
Both comments and trackbacks are currently closed.