Η πορεία της Πρωτομαγιάς στην Αθήνα

Μετά τις 12 το μεσημέρι ξεκινά η πορεία των διαφόρων μπλοκ από το Μουσείο, όπου είχαν καλεστεί συγκεντρώσεις για τις 11 το πρωί. Το πολυάριθμο μπλοκ των αναρχικών και αντιεξουσιαστών, που προπορεύεται, πλευρίζεται πολύ σύντομα από διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ τα αριστερά μπλοκ που ακολουθούν κρατούν απόσταση. Το κενό καλύπτεται από κόσμο που μπαίνει στην πορεία καθώς αυτή προχωρά προς τη βουλή.

Εκεί γίνεται επίθεση και με μολότωφ στις διμοιρίες που είναι παρατεταγμένες επί της οδού Βασ. Σοφίας (στα «λουλουδάδικα»).

Ακολουθεί το κατέβασμα της οδού Πανεπιστημίου και γίνονται σπασίματα σε διάφορα σημεία καθώς η πορεία ουσιαστικά έχει αποδυναμωθεί αφού ο όγκος της έχει κατακερματιστεί.

Επί της οδού Κοραή υπάρχει παρκαρισμένο βαν της κινητής μονάδας μεταδόσεων της ΕΡΤ το οποίο σπάζεται και εν συνεχεία πυρπολείται.

Το τμήμα του μπλοκ που έχει απομείνει κατεβαίνει την πανεπιστημίου ακολουθούμενο από διμοιρίες των ΜΑΤ που μαζί με άλλες καθώς και μηχανοκίνητες της ΔΙΑΣ συγκλίνουν προς την Ομόνοια. Γίνονται επιθέσεις και σπασίματα στο ύψος του ΡΕΞ.

Λίγο μετά τη 1:30μμ επιστρέφει στην Ομόνοια από το υπουργείο εργασίας η πορεία που είχε ξεκινήσει από την πλατεία Βικτωρίας. Συναντιέται στο ύψος των Χαυτείων με το κομμάτι που απόμεινε από την πορεία που είχε κατευθυνθεί στο Σύνταγμα

Ακολουθεί συντονισμένη και άγρια επίθεση των κρατικών δυνάμεων καταστολής.

Ένα μέρος των διαδηλωτών κατευθύνεται στο Πολυτεχνείο όπου στήνονται οδοφράγματα και γίνονται επιθέσεις στα ΜΑΤ. Στην Γ΄ Σεπτεμβρίου περικυκλώνεται αριθμός διαδηλωτών και γίνονται προσαγωγές.

Λίγο μετά τις 3:00μμ τα ΜΑΤ, έχοντας προηγουμένως περικυκλώσει την πλατεία Εξαρχείων πραγματοποιούν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις.

Συνολικά έγιναν 27 προσαγωγές από τις οποίες οι 8 έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις.

Both comments and trackbacks are currently closed.