Επίθεση σε οργανισμό πυρηνικών στην Ελβετία

Δύο άτομα τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί στην πόλη Όλστεν, όταν το προσωπικό του οργανισμού SwissNuclear άνοιξε την αλληλογραφία. Το παγιδευμένο δέμα που εξερράγη είχε σα στόχο το μεγάλο αυτό όμιλο που αντιπροσωπεύει και προωθεί τα συμφέροντα μεγάλων εταιριών πυρηνικής ενέργειας της Ελβετίας, όπως η Axpo, Alpiq, CKV, EGL και BKW, που παράγουν το 40% της ενέργειας της χώρας.

Στην πόλη εδρεύει ο όμιλος Alpiq, έξω από τον οποίο διαμαρτυρήθηκαν περίπου 50 μέλη της Greenpeace την Πέμπτη.

Δύο υπάλληλοι τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Οι αρχές ερευνούν αν η επίθεση σχετίζεται με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά τη διαρροή μεγάλων ποσοτήτων ραδιενέργειας από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες της Ιαπωνίας, την ώρα μάλιστα που χθες ανιχνεύθηκαν ποσότητες ραδιενέργειας σε γάλα στις ΗΠΑ, φυσικά «κάτω από τα όρια ασφαλείας» (εδώ γελάνε!).

Η Ελβετία διατηρεί αυτή τη στιγμή πέντε πυρηνικά εργοστάσια σε λειτουργία και αυτό το μήνα αποφάσισε την αναστολή των διαδικασιών έγκρισης έναρξης λειτουργίας άλλων τριών νέων πυρηνικών σταθμών. Σύμφωνα με την Ελβετική Ομοσπονδιακό Γραφείο Ενέργειας το 2009, το 10% της ενέργειας της χώρα παράγεται από πυρηνικούς αντιδραστήρες.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.