Ενάντια στην παρουσία ισραηλινών εκπαιδευτών δολοφόνων στο ΟΑΚΑ

Τη στιγμή που η εξόντωση και ο εκτοπισμός των Παλαιστινίων από το ισραηλινό κράτος συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, έρχεται στην Ελλάδα μια ομάδα επαγγελματιών εκπαιδευτών ισραηλινών στρατιωτών και εποίκων που δολοφονούν χιλιάδες παλαιστίνιους στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη

Επικεφαλής αυτής τη ομάδας είναι ο εκπαιδευτής Άβι Μογιάλ, πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας πολεμικών τεχνών Κραβ Μαγκά (IKMF-international krav maga federation), ο οποίος στις 8 Ιουνίου θα είναι στο ΟΑΚΑ (Ποδηλατοδρόμιο) για τις εξετάσεις των παιδικών τμημάτων, ως καλεσμένος της ελληνικής ομοσπονδίας Κραβ Μαγκά.

Ο Μογιάλ έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων του ισραηλινού κράτους (IDF) απο το 1985 (με ενεργό ρόλο στον πόλεμο στο Λίβανο), ανώτατος εκπαιδευτής του ισραηλινού στρατού κ στέλεχος της κυβέρνησης (σύμβουλος στο υπουργείο παιδείας). Μετά τη θητεία του στο στρατό, έχει αναλάβει να εκπαιδεύει ακόμη από ιδιωτικές εταιρείες παροχής υπηρεσίων ασφαλείας υψηλών προδιαγραφών (vip security) μέχρι σώματα ασφαλείας τρίτων χωρών. Μέσα σε άλλα, έχει αναπτύξει τεχνικές για ειδικές αποστολές του ισραηλινού κατοχικού στρατού οι οποίες έχουν χρησιμοποιηθεί κατά κόρον στη συνεχιζόμενη εδώ κ δεκαετίες αιματοχυσία στην παλαιστίνη. Την ίδια στιγμή, το παράρτημα της IKMF στο Ισραήλ, όπως και ο ίδιος ο Μογιάλ υπερηφανεύονται ότι τα μέλη και οι εκπαιδευτές της παίρνουν ενεργά μέρος σήμερα στη σφαγή στη Γάζα

Σε μια εξελισσόμενη δηλαδή εδώ και 7 μήνες γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων, με τον μέχρι σήμερα απολογισμό αίματος στη Γάζα να φτάνει τους 36.000 νεκρούς (κυρίως άμαχοι και παιδιά), τους 81.000 τραυματίες και τους σχεδόν 1,5 εκ εκτοπισμένους. Τελευταίο στιγμιότυπο στην επιχείρηση εξόντωσης των Παλαιστινίων, η ισραηλινή στρατιωτική επιδρομή σε καταυλισμό εκτοπισμένων Παλαιστινίων στη Ράφα που πολιορκείται, η οποία άφησε πίσω της καμένα παιδιά μέσα σε σκηνές (συνολικά σκοτώθηκαν 45 άνθρωποι).

Πλάι στο ισραηλινό κράτος, και παρά τα κροκοδείλια δάκρυα και τις ανέξοδες δηλώσεις φαινομενικής πίεσης διεθνών θεσμών και του επικεφαλής του ΟΗΕ στην κυβέρνηση Νετανιάχου για κατάπαυση του πυρός, έχουν συνταχθεί πολιτικά και στρατιωτικά σύσσωμα σχεδόν τα κράτη του δυτικού μπλόκ κυριαρχίας, καθώς το κράτος του Ισραήλ αποτελεί προκεχωρημένο φυλάκιο του δυτικού συνασπισμού στη Μέση Ανατολή, μια περιοχή με σημαντική γεωπολιτική σημασία και μεγάλα ενεργειακά κοιτάσματα.

Στο ίδιο πλαίσιο, το ελληνικό κράτος συμμετέχει ενεργά στη σφαγή στην Παλαιστίνη, παρέχοντας σταθερά πολιτική αρωγή στo ισραηλινό κράτος. Η γεωστρατηγική που ακολουθεί επιδιώκει, μεταξύ άλλων, να ενδυναμώσει την ελληνοϊσραηλινή συμμαχία προσφέροντας πολιτική και στρατιωτική στήριξη στο ισραηλινό κράτος, παρέχοντας τις βάσεις της Σούδας και της Ελευσίνας ως βασικά νατοϊκά ορμητήρια –όπως αντίστοιχα έχει πράξει με τη βάση της Αλεξανδρούπολης για το ουκρανικό μέτωπο, ενώ έχει αποστείλει και πολεμική φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκό ναυτικό στρατιωτικό σχηματισμό (επιχείρηση aspides) για την αντιμετώπιση των ανταρτών Χούθι.

Ως αναρχικοί και αναρχικές, αγωνιζόμαστε για τη δημιουργία ακρατικών, αταξικών και ανεξούσιων κοινοτήτων. Βρισκόμαστε απέναντι, τόσο σε λογικές αντιισλαμισμού, όσο και αντισημιτισμού. Στεκόμαστε ενάντια στην επίθεση που εξαπολύει για πάνω από 75 χρόνια το κράτος του ισραήλ, με διακηρυγμένο στόχο τη συστηματική και μεθοδευμένη απόπειρα αφανισμού ενός ολόκληρου πληθυσμού. Στεκόμαστε ενάντια σε οποιονδήποτε πολιτικο-οικονομικό ή θρησκευτικό φορέα εξουσίας, ο οποίος διαιωνίζει τις συνθήκες καταπίεσης και εκμετάλλευσης των εξουσιαζόμενων, οπουδήποτε και αν βρίσκονται. Είμαστε με την πλευρά των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων. Στεκόμαστε αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι στον αγώνα των παλαιστινίων για ζωή, αξιοπρέπεια, γη και ελευθερία απέναντι στην εξόντωση και τον εκτοπισμό τους, όπως και στο πλευρό των εβραίων που εντός του ισραήλ –αλλά και σε διάφορα σημεία του πλανήτη– αντιτίθενται στην πολιτική αφανισμού των παλαιστινίων που επιχειρείται από το ισραηλινό κράτος.

Αλληλεγγύη στον αγώνα των παλαιστινίων για ζωή, αξιοπρέπεια, γη και ελευθερία

Να αντιταχθούμε στην παρουσία ισραηλινών εκπαιδευτών δολοφόνων στο ΟΑΚΑ

Ανοιχτή Αντιπολεμική Συνέλευση Αναρχικών.

Both comments and trackbacks are currently closed.