Daily Archives: 29 Απριλίου 2010

Δράσεις σε Ισπανία-Μεξικό

Τα ξημερώματα της 25ης Απριλίου, ένα μηχάνημα αναλήψεων της τράπεζας Caixa Catalunya στη γειτονιά Gracia της Βαρκελώνης πυρπολήθηκε.

• Στο Μεξικό, τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας, δύο ισχυροί εμπρηστικοί μηχανισμοί τοποθετήθηκαν στους τροχούς δύο φορτηγών που ανήκουν στο τσίρκο Atayde Hermanos σε περιοχή του Tlalpan. Συνέχεια

Επίθεση σε καθολική εκκλησία στη Χιλή

Η ομάδα «Kaos Nativo Orquestal 3» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό σε εκκλησία (καθολική) του Τεμούκο, πρωτεύουσα της Αραουκανίας. Σε προκήρυξη που αφέθηκε στο σημείο γίνονται αναφορές στο ρόλο της εκκλησίας, στο καπιταλιστικό σύστημα, στον αγώνα των Μαπούτσε κ.ά. Συνέχεια

Κίνα: Συγκρούσεις χωρικών με την αστυνομία

Χωρικοί καίνε εργοτάξιο, συγκρούονται με την αστυνομία και επιτίθενται σε κρατικούς αξιωματούχους στην επαρχία Σιτσουάν της νοτιοδυτικής Κίνας, διαμαρτυρόμενοι για την καταναγκαστική κατεδάφιση των σπιτιών τους. Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν 7 άτομα. Η περιοχή βρίσκεται στο Emei Mountain, που είναι ένας κερδοφόρος τουριστικός προορισμός.

Το Emei Mountain είναι το ψηλότερο από τα τέσσερα ιερά βουνά των βουδιστών στη Κίνα και περιλαμβάνει σημαντικά βουδιστικά αξιοθέατα. Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, που χρονολογούνται από το 2001, 1100 σπίτια από πέντε χωριά θα πρέπει να κατεδαφιστούν για την κατασκευή συγκροτήματος πολυτελών ξενοδοχείων. Οι αντιδράσεις των κατοίκων αδράνησαν σε σημαντικό βαθμό τις κρατικές μεθοδεύσεις αλλά τελευταία και συγκεκριμένα από το Φεβρουάριο το θέμα επανατέθηκε με σκοπό την εκμετάλλευση 33 εκταρίων γης.

Από την προηγούμενη βδομάδα, μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις εισβάλλουν στα χωριά και προσπαθούν να εκκενώσουν τα κτίρια ώστε αυτά να κατεδαφιστούν. Όσοι αντιστέκονται αντιμετωπίζουν κατηγορίες όπως «πρόκληση βίας απέναντι στο νόμο».

Τέλος μη διασταυρωμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό κατά την επίθεση στο εργοτάξιο.

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα Χαλκίδας