Daily Archives: 28 Απριλίου 2010

Πορεία αναρχικών στο Πόρτλαντ (ΗΠΑ)

Πορεία πενήντα περίπου ατόμων, που έτρεχαν στους δρόμους του βορειοδυτικού Πόρτλαντ, προξένησε ζημιές σε επιχειρήσεις με πέτρες και λοστούς.

Δημοσιεύουμε ανταπόκριση από την πορεία, όπως ανέβηκε στο διαδίκτυο:

«Βγήκαμε στους δρόμους πάλι χθες το βράδυ (26/4). Ήταν μια αναρχική πορεία ενάντια στην αστυνομία, δεν υπήρχαν ρεφορμιστικά συνθήματα ούτε υποχώρηση.

Πήγαμε στο κέντρο στρατολόγησης του στρατού στη διασταύρωση 14ης και Broadway, σπάσαμε κάθε παράθυρο και κοπανήσαμε τα κομπιούτερ. Αυτός ο στόχος είναι σχετικός, επειδή οι στρατιώτες είναι οι μπάτσοι του κόσμου. Όπως η Αστυνομία του Πόρτλαντ διαπράττει ρατσιστικά εγκλήματα και επιβάλλει την κοινωνική τάξη, το ίδιο κάνουν και οι στρατιώτες στο εξωτερικό.

Χτυπήσαμε επίσης δύο υποκαταστήματα της τράπεζας Wells Fargo. Η Wells Fargo είναι ο μεγαλύτερος οικονομικός παράγοντας του γκρουπ GEO, που κατέχει την πλειοψηφία των ιδιωτικών φυλακών στη βόρεια Αμερική. Το γκρουπ GEO κατέχει το βορειοδυτικό κέντρο κράτησης μεταναστών στην Τακόμα, που κάθε χρόνο σκοτώνει μετανάστες μέσω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης και της άρνησης παροχής ιατρικών υπηρεσιών.

Σπάστηκε επίσης ένα υποκατάστημα της Bank of America. Το θράσος τους, όπως και άλλων τραπεζών, έχει προκαλέσει μια κρίση με κατασχέσεις και ανεργία που είναι ενδημική στον καπιταλισμό.

Για να λήξουμε αυτή τη λίστα με τα σκουπίδια, σπάσαμε ένα Starbucks. Το σπάσαμε γιατί γα******, γ*****νοι καπιταλιστές μπάσταρδοι, γι’ αυτό.

Αυτή είναι μια περιγραφή από έναν παρατηρητή. Περισσότερες επιθέσεις ίσως έχουν γίνει, και άλλες σίγουρα θα ακολουθήσουν. Ώσπου να μείνει άνεργος και ο τελευταίος μπάτσος και να μπει στη σειρά για συσσίτιο, θα δουλεύουμε για να τους καταστρέψουμε.

Κύκλος-A.C.A.B.»

Μπορείτε να δείτε βίντεο εδώ.

Βίντεο από πορεία της 29/3/2010:

 

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
 

Πορεία υπέρ της μετανάστευσης στις ΗΠΑ

Το παρακάτω βίντεο δείχνει τις συμπλοκές που ξέσπασαν μεταξύ μπάτσων και διαδηλωτών στην Αριζόνα έξω από κυβερνητικό κτίριο, αφότου ψηφίστηκε ο νόμος κατά της παράνομης μετανάστευσης την Παρασκευή. Σε αντίθεση με άλλες καμπάνιες με Πάρτυ με Τσάι, οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μπουκάλια με νερό στους μπάτσους.

Ο νέος νόμος:

* Προβλέπει την ποινική δίωξη όποιου δεν συμπληρώνει και δεν φέρει έγγραφο καταγραφής αλλοδαπού. Συνέχεια

Σύλληψη 5 ατόμων για επίθεση στην ελληνική πρεσβεία στην Αργεντινή

Χθες το απόγευμα (27/4) έγινε επίθεση με πέτρες, μπογιές και μολότοφ στην ελληνική πρεσβεία στο Μπουένος Άιρες στα πλαίσια μιας κινητοποίησης για αλληλεγγύη στο Γιάννη Δημητράκη, που έχει καταδικαστεί για ένοπλη ληστεία στην Αθήνα, και συνελήφθησαν πέντε άτομα. Το ένα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, μια μικρή ομάδα ατόμων πέταξε μπογιές και μολότοφ στο κτίριο της οδού Arenales 1600, όπου στεγάζεται η ελληνική πρεσβεία.

• Σε άλλο περιστατικό, στην συνοικία Aristóbulo del Valle, πυρπολήθηκαν πολυτελή αυτοκίνητα. Την ευθύνη ανέλαβε ο «Πυρήνας Luddite και μεμονωμένοι αντιεξουσιαστές».

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ