Daily Archives: 17 Απριλίου 2010

Γιατροί, «γύψοι» και τεχνο-κρατισμός

«Εντυπωσιακή» ήταν η τοποθέτηση της Μ. Ξαφά σε χθεσινή πρωινή εκπομπή ραδιοφωνικού σταθμού.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε πως έχουμε να κερδίσουμε από το «σταθεροποιητικό πρόγραμμα».

Εννοείται πως δεν διευκρίνισε ποιοι ακριβώς θα κερδίσουν. Αλλά γι’ αυτό, δεν χρειάζονται και πολλές εξηγήσεις. Σε όλους είναι γνωστό ποιοι θα κερδίσουν και τίνος τα συμφέροντα θα εξυπηρετηθούν.

Συνέχεια

Μικρές ειδήσεις από Γαλλία

8 Απριλίου, Montreil-sous-bois: Μπάτσοι δέχθηκαν επίθεση από περίπου 20 άτομα μετά από εξακρίβωση ταυτότητας.
Οι μπάτσοι προσπάθησαν να συλλάβουν ένα νεαρό αγόρι που έκανε ποδήλατο. Αυτό δε σταμάτησε και μπήκε σε μια γειτονιά, απ’ όπου μια ομάδα ατόμων τους επιτέθηκε.Συνελήφθησαν τρία άτομα αργότερα, ενώ οι μπάτσοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

7 Απριλίου, Caen: Επίθεση σε μπάτσους μετά από συλλήψεις
Το απόγευμα, ένα 16χρονο αγόρι συνελήφθη μέσα σ’ ένα αμάξι. Ένας 30χρονος προσπάθησε να τον βοηθήσει. Ο πρώτος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, ενώ ο δεύτερος πήγε μόνος του αργότερα. Κατηγορήθηκε με επίθεση εναντίον αστυνομικού και θα δικαστεί τον Αύγουστο.

Αργότερα την ίδια μέρα, άρχισαν να πέφτουν πέτρες στο τμήμα. Γύρω στις 10 το βράδυ, αστυνομικές περίπολοι δέχθηκαν κι αυτές επίθεση με πέτρες, καθώς και στάσεις λεωφορείων και μαγαζιά. Συνελήφθησαν αρκετά άτομα, προφανώς επειδή δεν έβλεπαν τηλεόραση εκείνο το βράδυ.

7 Απριλίου, Lavaur: 17χρονος αποδρά από κέντρο κράτησης μεταναστών

Μετά το μεσημεριανό δείπνο, ανέβηκε στην οροφή και πήδηξε τον τοίχο, ύψους 5 μ. Σύμφωνα με τον τύπο, κάποιοι γείτονες κατέθεσαν στους φύλακες ότι είδαν ένα αγόρι να τρέχει. Είχε φυλακιστεί για 3 εβδομάδες για κλοπές. Ένας ρουφιάνος είπε στον τύπο ότι τον ήξερε από την Toulouse, λέγοντας ότι ήταν ένας φτωχός ανήλικος από το Oran (Αλγερία), που ζούσε στους δρόμους. Έφυγε από την Αλγερία, πέρασε την Ισπανία κρυμμένος μέσα σε τρένα. Δεν έχει βρεθεί ακόμα, και ελπίζουμε να μη βρεθεί.

7 Απριλίου, Seine-Saint-Denis : κατηγορούμενος αποδρά μέσα από το δικαστήριο στο  Βobigny, για δεύτερη φορά.

Είχε δραπετεύσει από το ίδιο δικαστήριο το 2009 ενώ ερωτώνταν από το Δικαστή, συνελήφθη αργότερα και φυλακίστηκε στο Fresnes.
Αυτή τη φορά, πήδηξε το χώρο της ακρόασης όταν ο δικαστής ανακοίνωση την αθώωση ενός ατόμου, δημιουργώντας πανικό στην αίθουσα. Έφυγε από ένα δωμάτιο πίσω, πήδηξε το παράθυρο και ανέβηκε απ’ το συρματόπλεγμα.

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ