Daily Archives: 15 Απριλίου 2010

Μία ακόμη προφυλάκιση

Προφυλακίστηκε, μετά από τυπική απολογία, ο Κώστας Γουρνάς, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Οι υπόλοιποι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν προθεσμία και θα απολογηθούν αύριο Παρασκευή 16 Απριλίου. Συνέχεια

Επεισοδιακή πορεία σε πόλη των ΗΠΑ, μετά τα γεγονότα στο Πόρτλαντ

Η αστυνομία της πόλης Olympia συνέλαβε 29 άτομα την προηγούμενη Πέμπτη, επειδή «ενεπλάκησαν σε εξεγερτική συμπεριφορά», σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στον τύπο. Το πλήθος πρώτα συγκεντρώθηκε σε ένα πάρκινγκ στην οδό Harrison Ave. 2100, γύρω στις 7.30 το βράδυ και κατευθύνθηκε προς το κέντρο, κλείνοντας μια λωρίδα του δρόμου. Οι συλλήψεις έγιναν γύρω στις 9.

Τα άτομα αυτής της ομάδας ήταν ντυμένοι στα μαύρα και έκρυβαν τα πρόσωπά τους με κουκούλες και μαντήλια. Πριν τις συλλήψεις, οι μπάτσοι δέχθηκαν αναφορές για βανδαλισμούς σε εταιρίες που έγιναν από τα μέλη αυτής της ομάδας, καθώς περπατούσαν στην 4η λεωφόρο, κλείνοντας όλες τις λωρίδες. Οι μπάτσοι ερευνούν επίσης την επίθεση στο φωτογράφο Tony Overman που φέρεται ότι έγινε από κάποιους διαδηλωτές. Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι σπάστηκαν τζαμαρίες και σε μια επιχείρηση που βρίσκεται στην διασταύρωση των Jefferson Street και 4ης λεωφόρου.

Δύο συμμετέχοντες συνελήφθησαν για επίθεση σε ένα μπάτσο.

Τα γεγονότα αυτά έγιναν μετά τα γεγονότα στο Πόρτλαντ και θεωρήθηκαν ως συνέχεια.

Οι έρευνες συνεχίζονται…

 Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Στόχος επίθεσης σχολείο στη Γαλλία

Βερσαλλίες 10 Απριλίου 2010: Ένα σχολείο στο Clayes-sous-Bois (Yvelines) καταστράφηκε εν μέρει μετά από εμπρηστική επίθεση που έγινε το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο.

Άμεσες ήταν οι καταδίκες των συλλόγων γονέων και του υπουργού Παιδείας γι’ αυτή την «ανείπωτη» πράξη.

Καταστράφηκε επίσης ολοσχερώς ο δεύτερος όροφος του δημοτικού σχολείου Victor-Hugo, στην οδό Pablo-Neruda, και κατά το ήμισυ το ισόγειο.

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
 

Εμπρηστική επίθεση σε αντιπροσωπεία της Peugeot στη Χιλή

Από την ανάληψη ευθύνης που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στις 9/4:

«Πριν από λίγες μέρες, μαζί με κάποιους φίλους, αγωνιστές στον αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο, αυθόρμητα αποφασίσαμε να σχεδιάσουμε μια επίθεση για να σπάσουμε την παθητικότητα της νύχτας, την ηρεμία της αριστοκρατίας και να κάψουμε την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων της Peugeot στο Antofagasta». Συνέχεια