Daily Archives: 8 Απριλίου 2010

Πρόταση του εισαγγελέα για ποινή 103 χρόνων σε αγωνιστή των Μαπούτσε

Ο αγωνιστής των Μαπούτσε Hector Llaitul είναι ένας απ’ αυτούς που συνελήφθησαν για την υπόθεση της επίθεσης σε εισαγγελέα το 2008.

Διώκεται ως ηγέτης της Επιτροπής Arauco Malleco (CAM) για επίθεση στον εισαγγελέα, για ληστεία, εκφοβισμό, απόπειρα δολοφονίας και συμμετοχή σε παράνομη τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Εισαγγελέας Andrés Cruz απήγγειλε κατηγορίες ενάντια σε 19 μέλη του CAM, ανάμεσά τους και 15 που φέρονται ότι επιτέθηκαν στον εισαγγελέα Mario Elgueta τον Οκτώβριο του 2008. Τότε είχε τραυματιστεί από πυροβολισμούς o Elgueta και 5 μπάτσοι που τον συνόδευαν. Συνέχεια

Μαδρίτη: επίθεση σε κέντρο εκπαίδευσης μπάτσων

Μαδρίτη – 3 Απριλίου 2010: Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, η είσοδος ενός κέντρου εκπαίδευσης των μπάτσων και άλλων διωκτικών μηχανισμών του κράτους δέχθηκε επίθεση με πέτρες.

Σε δημοσίευμα στο διαδίκτυο αναφέρεται: Συνέχεια

Αγγλία: επίθεση σε κρατική εταιρία

Νότιγχαμ 3 Απριλίου 2010:

Μια βόμβα μολότοφ εκτοξεύθηκε στην κρατική εταιρία Serco το Σάββατο στις 4 τα ξημερώματα.

Η Serco είναι μια γιγαντιαία εταιρία που δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς, στην πυρηνική βιομηχανία, στο σύμπλεγμα των φυλακών και στο δολοφονικό καθεστώς των συνόρων.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΤΣΕΝΟΙ (Μέρος B΄)

(Μια μικρή ιστορία για τη γενοκτονία που συνεχίζεται…)

Η ΕΞΟΡΙΑ ΣΑΝ ΕΠΙΜΑΧΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Όπως γίνεται στο μεγαλύτερο τμήμα της ανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, τα έθνη και οι εθνοτικές ομάδες του Καυκάσου έχουν ανταγωνιστικές εθνο-κρατικές ιστορίες. Ο Ρωσικός πληθυσμός του Βορείου Καυκάσου ακόμα χαρακτηρίζεται από την τάση να βλέπει τους Τσετσένους σαν προδότες της σοβιετικής γης (izmeniky rodiny) κατά την διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι, οι κατηγορίες ενάντια σ’ αυτόν τον λαό για μαζική προδοσία εναντίον της ΕΣΣΔ κατά την διάρκεια της ναζιστικής εισβολής, ευσταθούν.

Με επίσημη απόφαση ανακοινώθηκε η κατάργηση της Τσετσένο-Ινγκουσέτικης ΑSSR (=Αυτόνομης Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας και της γειτονικής Κριμαϊκής) και αναφέρονταν οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση για εξορία του πληθυσμού: «Κατά την διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, όταν ο λαός της ΕΣΣΔ υπερασπίστηκε με ηρωισμό την τιμή και την ανεξαρτησία της γης των προγονών τους, με τον αγώνα ενάντια στους Γερμανούς-φασίστες εισβολείς, πολλοί Τσετσένοι και πολλοί Τάταροι της Κριμαίας, με πρόσκληση των Γερμανών, συμμετείχαν σε εθελοντικές ομάδες που οργανώθηκαν από τους Γερμανούς και μαζί με τα γερμανικά στρατεύματα πήραν μέρος στον ένοπλο αγώνα ενάντια στις ομάδες του κόκκινου στρατού… Ενώ η κυρία μάζα του πληθυσμού των Τσετσένων, Ινγκουσέτιων και πολιτών της Κριμαίας, δεν πήραν μέρος στην αντίσταση ενάντια στους καταπατητές της πάτριας γης».

Συνέχεια