Ισπανία, Βαρκελώνη: Απαλλοτρίωση super market

Δεκάδες αγωνιζόμενοι νεολαίοι απαλλοτρίωσαν στις 19 Δεκεμβρίου, στις 7.οο μμ  σούπερ μάρκετ, στο προάστιο Nuevo Barris στην Βαρκελώνη. Η δράση για λίγη ώρα διακόπηκε όταν έφτασαν οι μπάτσοι και προσπάθησαν να τους εμποδίσουν, απωθήθηκαν όμως από τους συγκεντρωμένους και δεν έγιναν συλλήψεις.

Τα τρόφιμα μοιράστηκαν στους γείτονες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για για την φτώχια, την ανεργία και την εξαθλίωση.

Σε μια απεργία που είχε αποφασιστεί από την συνέλευση ανέργων της Βαρκελώνης που άρχισε περίπου στις 6.00 μ.μ, στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ Caprabo-EROSKI, που βρίσκεται στην Plaza de Llucmajor.

Οι δεκάδες νέοι αγωνιστές συντονίστηκαν και με 12 καρότσια  έβγαλαν  μακαρόνια, ρύζι, λουκάνικα κονσέρβες και λίγα μπουκάλια κρασί από το σούπερ μάρκετ. Όταν γέμισαν τα καρότσια και πέρασαν από τα ταμεία, δημιουργήθηκε σύγχιση και πολλοί πελάτες τους ακολούθησαν αρνούμενοι με τη σειρά τους να πληρώσουν.

Τα τρόφιμα μοιράστηκαν στον κόσμο που περίμενε έξω από το σουπερ μαρκετ και είχε μαζευτεί από την ενημέρωση που γινόταν με δύο ντουντούκες. Στο κείμενο που μοιραζόταν έγραφε: «Απαλλοτριώθηκε το σούπερ μάρκετ, για να μοιραστεί, αυτό που παράγεται από όλους μας. Θέλουμε να πολεμήσουμε το σύστημα που μας στερεί καθημερινά, και μας φορτώνει με επισφαλείς συμβάσεις εργασίας, χρέη στις τράπεζες κλπ»

Φωναζόντας επίσης » Μεγάλα καλάθια για δώρο το 2009″ σε όλες τις γλώσσες της Ιβηρικής χερσονήσου.

δημοσιεύτηκε από Αναρχικούς/ες μέσα και έξω από σχολεία και σχολές
Both comments and trackbacks are currently closed.