Χάκερ των Anonymous αντιμέτωπος με ισόβια

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, ο Hammond απέκτησε παράνομα δεδομένα πιστωτικών καρτών που κλάπηκαν από τη Stratfor και τα «ανέβασε» σε σέρβερ που, χωρίς να το ξέρει, ελεγχόταν από το FBI. Πριν κάποιους μήνες είχε συλληφθεί ο Hector Xavier Monsegur, γνωστός και ως Sabu, θεωρούμενος ως «κεφάλι» της ομάδας LulzSec, που συνεργάστηκε με τις αρχές ώστε να συλληφθούν άλλα μέλη των Anonymous και LulzSec. Ο Hammond παραδέχτηκε, σύμφωνα με το FBI, ότι «ανέβασε» δεδομένα της Stratfor σε online συζητήσεις με τον πληροφοριοδότη Sabu.

Αφού οι «Ανώνυμοι» απέκτησαν πρόσβαση στο σέρβερ της Stratfor, συγκέντρωσαν στοιχεία πιστωτικών καρτών που τα έβγαλαν στη φόρα τα Χριστούγεννα. Η εταιρία αναγκάστηκε να αποζημιώσει τους πελάτες της. Ανάμεσα στα χιλιάδες μέλη της Statfor των οποίων τα δεδομένα πιστωτικών καρτών διέρρευσαν στο διαδίκτυο ήταν ο Thomas J. Kavaler, συνεργάτης στη νομική εταιρία Cahill Gordon & Reindel LLP και σύζυγος της δικαστίνας Preska που ερευνά την υπόθεση.

Έτσι οι Anonymous τώρα καλούν τη δικαστίνα Preska να παραιτηθεί απ’ την υπόθεση γιατί εμπλέκεται ο άνδρας της και πιθανόν να βλέπει με προκατάληψη την υπόθεση του Jeremy Hammond, την πρώτη παρόμοια υπόθεση στις ΗΠΑ. για διαρροή δηλαδή κρατικών «μυστικών»…

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 

Both comments and trackbacks are currently closed.