TI ΩΘΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ;

Αυτό είναι κάτι που δε θα το καταλάβουν ποτέ οι εξουσιαστές και οι παρατρεχάμενοί τους. Ή κάνουν πώς δεν το καταλαβαίνουν. Γι’ αυτό τα παπαγαλάκια τους στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης ξεκίνησαν μια επιχείρηση συκοφάντησης και τρομοκράτησης των καταληψιών μαθητών.

Έκπληκτοι απορούν πώς και γιατί γίνονται καταστροφές στα σχολεία, με αφορμή την ανακάλυψη ζημιών σε σχολεία της Ρόδου, της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών. Απορούν γιατί οι μαθητές σπάνε τα γραφεία των καθηγητών και καταστρέφουν εξοπλισμό που τα υπουργεία διαφημίζουν ως πολύτιμο. Μιλάνε για γνώση, για δια βίου εκπαίδευση, για ψηφιακή εποχή.

Οι νέοι και οι νέες, με βασικό χαρακτηριστικό την ανυποταξία, γνωρίζουν πολύ καλά ότι «Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ». Αγανακτούν και βιώνουν την καταπίεση του καθηγητή, των σχολικών προγραμμάτων, της δημόσιας και ιδιωτικής παιδείας, αντιλαμβάνονται την πορεία που έχουν καθορίσει άλλοι γι’ αυτούς. Πτυχίο, καριέρα, οικογένεια…

Καταλαβαίνουν την αξία των κομπιούτερ, του ίντερνετ και των εκπαιδευτικών εξοπλισμών: το να τους εθίσουν στον εξουσιαστικό τρόπο μάθησης, υποταγής, συμμόρφωσης στα πρότυπα της κατανάλωσης, των εξουσιαστικών ιδεολογιών, το να γίνουν πειθήνια όργανα του κράτους που θα καταναλώνουν, θα υπακούουν στους νόμους, θα παπαγαλίζουν και θα γλείφουν για να «κατακτήσουν» τα πρότυπα του δυτικού πολιτισμού, και θα καταστέλλουν τον αυθορμητισμό τους, τα αισθήματά τους και τη δίψα για ζωή και ελευθερία, για να γίνουν «ευηπόληπτοι πολίτες» και «οικογενειάρχες».

Γι’ αυτούς και για πολλούς άλλους  λόγους κύριοι εξουσιαστές, πάντα θα απορείτε αλλά και θα τρέμετε για τις κάθε είδους καταστροφές που γίνονται στα σχολεία (= φυλακές της σκέψης).

Γιατί η πραγματική γνώση βρίσκεται στη ζωή, στην ελευθερία και στους κοινωνικούς αγώνες ενάντια στο κράτος και κάθε μορφή εξουσίας.

Γιατί οι άνθρωποι για χιλιάδες χρόνια επιβίωναν και μάθαιναν μέσα από την καθημερινή εμπειρία τις βασικές τους ανάγκες και διαμόρφωναν τις σχέσεις τους.

Γιατί… το καλύτερο μάθημα είναι αυτό του οδοφράγματος!

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.