Η αγωνίστρια Marie Mason, που κρατείται στις ΗΠΑ, μεταφέρθηκε στην απομόνωση

Την Πέμπτη 1 Ιουλίου η Marie Mason μεταφέρθηκε στην απομόνωση. Το κελί της είναι πολύ μικρό και χωρίς παράθυρο, κι από τότε της έχει επιτραπεί μόνο να σταθεί έξω απ’ αυτό για λιγότερο από μια ώρα.
Δεν μπορεί να επικοινωνήσει μέσω υπολογιστή και δικαιούται μόνο ένα τηλεφώνημα την εβδομάδα. Δεν μπορεί επίσης να τρέφεται χορτοφαγικά όπως επιθυμεί.
Την είπαν ότι η περίπτωσή της έχει «επαναπροσδιοριστεί», χωρίς να διευκρινίζεται αυτό. Υπάρχει η περίπτωση, επίσης, να μεταφερθεί αλλού.

Η Marie Mason εκτίει ποινή περίπου 22 ετών για 2 πράξεις καταστροφής ιδιοκτησίας με κίνητρο την προστασία του περιβάλλοντος. Είναι η πιο μεγάλη πρόσφατη καταδίκη που σχετίζεται με την επιχείρηση Green Scare του κράτους των ΗΠΑ (έτσι ονομάζεται η δίωξη των οικο-σαμποτέρ και αγωνιστών της απελευθέρωσης των ζώων, τους οποίους το κράτος έχει ονομάσει «τρομοκράτες»).

Τη Mason κάρφωσε στους μπάτσους ο τότε άνδρας της, Frank Ambrose, που κατασκόπευε μυστικά αγωνιστές για πολλά χρόνια, και τη μέρα που συνελήφθη η Mason έκανε αίτηση διαζυγίου. Η Mason τελικά δέχθηκε να δηλώσει ένοχη για 14 πράξεις. Για τις 13 απ’ αυτές ανέλαβε την ευθύνη το Earth Liberation Front και για τη μία το Animal Liberation Front. Κατά την ανακοίνωση της ποινής, που ήταν μεγαλύτερη κι από την πρόταση του εισαγγελέα,  ο δικαστής δήλωσε ότι «είχε παραβιάσει το χώρο των ιδεών».

Θα ακολουθήσουν κινητοποιήσεις για τη μεταφορά της στο Πόρτλαντ στις 17/7 και στο Σαν Φρανσίσκο στις 22/7.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.supportmariemason.org.

Both comments and trackbacks are currently closed.