Βρε καλώς τον λόρδο Έλγιν!

«Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να συζητηθεί η πρόταση πώλησης νησιών και αρχαιολογικών χώρων», απάντησε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Δημήτρης Δρούτσας, όταν ρωτήθηκε από το κανάλι ARD, σχετικά με τις προτροπές των γερμανών βουλευτών της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης Marco Wanderwitz και του βουλευτή του Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών Frank Schaeffler για αντάλλαγμα νησιών και αρχαιολογικών χώρων συμπεριλαμβανομένης και της Ακρόπολης… σε περίπτωση που η Γερμανία δώσει χρήματα στην Ελλάδα.

Και συμπλήρωσε: «Άκουσα επίσης τη συμβουλή ότι πρέπει να πουλήσουμε την Ακρόπολη. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τέτοιες προτάσεις».

Έχει δίκιο ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Η ταπείνωση και η εξαθλίωση που επιχειρείται και μέσω των νέων μέτρων, δεν έχει ακόμα περάσει μέχρι το μεδούλι των ανθρώπων, που κατοικούν σε αυτόν τον τόπο και όπως έχει δείξει η ιστορία πολλά πειράματα εξόντωσης των ανυπότακτων πληθυσμών, από την ίδρυση αυτού του κράτους δεν έχουν φέρει τα επιθυμητά, για τους εξουσιαστές, αποτελέσματα.

Βλέπεις δεν βοηθούν και «φυσικές καταστροφές», όπως έγινε πρόσφατα στην Αϊτή, ώστε να μπορέσουν να εισβάλουν με πρόσχημα την ανθρωπιστική βοήθεια και να κάνουν μια μαζική εκτόπιση πληθυσμού. Άσε που αυτός ο ήλιος, επηρρεάζει ανεξέλεγκτα και αυτούς ακόμα τους εξαθλιωμένους, που ως μετανάστες ή πρόσφυγες έφτασαν στην νότια άκρη της χερσονήσου του Αίμου.

«Ούτε ένας χρόνος δεν πέρασε από τότε που γλύφαμε τις πληγές που μας κατάφεραν και όλο μας παίρνει ο διάολος», σκέφτηκε από μέσα του το δύστυχο ανθρωπάκι, «έρχονται τώρα και ρίχνουν λάδι στη φωτιά με τέτοιες προτάσεις. Αργότερα, αργότερα…»

Περιμένουμε τους «ευαίσθητους» να σκίσουν τα ιμάτια τους για την υπόσχεση της μελλοντικής πώλησης της Ακρόπολης.

Τι σημασία όμως έχει, αφού  οι αρχαιολογικοί χώροι ή παραμένουν χώροι εμπορίου και οικονομικοπολιτικών συναλλαγών ανάμεσα στις διάφορες μερίδες των κρατούντων εντός και εκτός του ελλαδικού χώρου ή καταστρέφονται για να κτιστούν άλλοι πιο σύγχρονοι χώροι, από τους απόγονους του Έλγιν;

Εμείς πάντως, αυτό το μνημείο που έστησαν οι σκλάβοι πριν από 2.500 χρόνια το προτιμούμε καμμένο από τους απογόνους τους, παρά πουλημένο από τους συνεχιστές της εξουσίας και της εκμετάλλευσης εκείνων των «χρυσών χρόνων».

Both comments and trackbacks are currently closed.