Κυκλοφορεί σε Β’ έκδοση το βιβλίο «Αντιεκλογική Σκέψη και Δράση, Εκλογική Απεργία (Κείμενα, αναλύσεις, αφίσες, τεκμήρια)»

Από οπισθόφυλλο βιβλίου

Σε αυτήν την έκδοση περιλαμβάνονται κείμενα, απόψεις, αναλύσεις, αφίσες, προκηρύξεις και τεκμήρια που αφορούν την αντί-εκλογική σκέψη και δράση κατά τα τριάντα τέσσερα τελευταία χρόνια, από το 1989 έως το 2023. Στο διάστημα αυτό,  υπάρχει μία καταγεγραμμένη διαρκής και συνεπής αναρχική παρουσία, λόγος, στάση και δράση –κατά του εκλογικού – κοινοβουλευτικού συστήματος εξουσίας–, της οποίας κεντρικός άξονας είναι η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. Παράλληλα, μέσα από τα κείμενα εκτυλίσσεται μία καταγραφή των προθέσεων και των σχεδια­σμών των εκάστοτε κρατούντων και των πολιτικών και οικονομικών διαχειριστών του συστήματος, καθώς και η συμπόρευσή τους αναλόγως προς την κατεύθυνση, η οποία χαράσσεται από τον συνασπισμό ή τους συνασπισμούς της ευρύτερης κυριαρχίας.

Σημείωμα για την Β΄ έκδοση

Τέσσερα χρόνια μετά, προχωρούμε στην δεύτερη έκδοση της Αντιεκλογικής Σκέψης και Δράσης, Εκλογική Απεργία (Κείμενα, αναλύσεις, αφίσες, τεκμήρια), εμπλουτίζοντας την προηγούμενη έκδοση του Αρχείου Κοινωνικών Αγώνων, η οποία αφορούσε περίοδο τριών δεκαετιών (1989-2019). Το υλικό, που προστίθεται, συμπληρώνει και ολοκληρώνει όσα ήδη είχαν καταγραφεί για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, ενώ επίσης παρατίθενται άρθρα, αναλύσεις και αφίσες για τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Με την παρούσα δεύτερη έκδοση επιδιώκουμε να συμβάλλουμε περεταίρω αυτή την περίοδο στην ενδυνάμωση του αναρχικού λόγου και της πρακτικής, που δίχως ίχνος αμφιταλάντευσης, μακριά και ενάντια στην πολιτική, αντιμάχονται κάθε είδους εκλογικής διαδικασίας προτάσσοντας την δυναμική της ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

Θα επαναλάβουμε σε κάθε τόνο, ότι κινηματικές επιλογές περί ενίσχυσης της μιας (αριστερής) εξουσιαστικής μερίδας σε βάρος μιας άλλης, όχι μόνον δεν μας αφορούν, αλλά τις θεωρούμε διαχρονικά ξεκάθαρα εχθρικές στον αγώνα για έναν κόσμο ελεύθερο και ανεξούσιο. Όσοι επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στο πολιτικό σύστημα μπορούν να το κάνουν, δίχως όμως να επικαλούνται την αναρχία. Ωστόσο, όσοι είναι διατεθειμένοι να δίνουν και να παίρνουν πάσης φύσεως ανταλλάγματα, υπηρετώντας την εξουσία, δεν μπορούν να λέγονται αναρχικοί.

Η έκδοση αυτή συμπίπτει με την παρέλευση πλέον των 35 ετών από την δημιουργία της Συσπείρωσης Αναρχικών και είναι αφιερωμένη στον σύντροφο και αδελφό μας Γιώργο Βλασσόπουλο.

Μάιος 2023

Συσπείρωση Αναρχικών

Το βιβλίο διατίθεται στα βιβλιοπωλεία:

Πολιτεία (Ασκληπιού 1-3),

Ναυτίλος (Τρικούπη Χαρίλαου 28),

Πρωτοπορεία (Γραβιάς 3),

Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο (Θεμιστοκλέους 37),

Βιβλιοπωλείο των Συναδέλφων (Καλλιδρομίου  30Α),

Επί λέξει (Ακαδημίας 32)

καθώς και στην Αναρχική Αρχειοθήκη (Σαριπόλου 8, τηλ. 6932651740)

Επίσης μπορείτε να στέλνετε ηλεκτρονικό μήνυμα στη σελίδα της Διαδρομής Ελευθερίας στο facebook

καθώς και στο προφίλ του Anarchy Press στο twitter

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: