Stop Cop City, Ενέργειες για την υπεράσπιση του δάσους Weelaunee και εκδίκησης και μνήμης για τον δολοφονημένο Manuel Terán

Στις 18 Ιανουαρίου η αστυνομία της Ατλάντα, δολοφόνησε με 57 σφαίρες τον Manuel Terán, έναν υπερασπιστή του δάσους Weelaunee Forest. O Manuel Terán με το παρατσούκλι Tortuguita, συμμετείχε στην υπεράσπιση του δάσους της Ατλάντα ενάντια στη μετατροπή του σε «Cop City» (κέντρο εκπαίδευσης της αστυνομίας). Πρόκειται για ένα σχεδιασμό που άρχισε να αναπτύσσεται μετά τις εξεγέρσεις του 2020. Το σκεπτικό του κράτους είναι ότι θέλει να αναπτύξει μια στρατιωτικοποιημένη αστυνομική βάση ακριβώς δίπλα σε μια κοινότητα μαύρων. 

Φτιάχνοντας αυτή τη βάση, θα κοπούν πάνω από εκατό στρέμματα δάσους. Τα σχέδια περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την κατασκευή ενός υπαίθριου χώρου δοκιμών για εκρηκτικά με πάνω από 12 πεδία βολής, καθώς και ελικοδρόμιο όπου θα υπάρχει δυνατότητα προσγείωσης ελικοπτέρων Black Hawk. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα κέντρο εκπαίδευσης όπου θα εξασκούνται στον έλεγχο του πλήθους. Θα πρέπει, επίσης, να αναφέρουμε ότι η αστυνομία της Ατλάντα συνεργάζεται στην εκπαίδευση με την ισραηλινή αστυνομία. Αυτό το έργο είναι πραγματικά η αρχή μιας στρατιωτικοποιημένης αστυνομικής βάσης στην Ατλάντα.

Αμέσως μετά την δολοφονία του Manuel Terán ξέσπασαν διαδηλώσεις και συγκρούσεις με τους μπάτσους. Τα αντίποινα δεν διάρκεσαν μόνο μια νύχτα, αλλά για μήνες οι υπερασπιστές του δάσους που αντιτίθενται στην δημιουργία του λεγόμενου «Cop City», έχουν κάνει μια σειρά ενεργειών αφιερωμένες στον δολοφονημένο σύντροφό τους.

Από τις 18 Ιανουαρίου και μετά, σε όλες τις ΗΠΑ, έγιναν αγρυπνίες, στήθηκαν οδοφράγματα, έγιναν επιθέσεις σε γραφεία ακινήτων, σε τράπεζες, σπάστηκαν τα παράθυρα του ουρανοξύστη που στεγάζει το ίδρυμα της αστυνομίας της Ατλάντα, πυρπολήθηκε όχημα της αστυνομίας, καταστράφηκαν αυτοκίνητα αντιπροσωπείας της Porsche, έγινε επίθεση σε ναυτιλιακό κέντρο της UPS, πυρπολήθηκε κατασκευαστικός εξοπλισμός και έγιναν επιθέσεις στα γραφεία υπευθύνων για την κατασκευή του Cop City.  

Τον Φεβρουάριο σε όλες τις ΗΠΑ πολλές τράπεζες δέχθηκαν επιθέσεις, πυρπολήθηκαν  εκσκαφείς στο δάσος Weelaunee, βανδαλίστηκαν οχήματα παράδοσης της Amazon, έγινε σαμποτάζ στην σιδηροδρομική γραμμή Norfolk Southern, δημοσιεύτηκαν οι διευθύνσεις των κατοικιών των εργαζομένων της Atlas που είναι η κατασκευαστική εταιρεία του Cop City, ενώ πυρπολήθηκε και ένας πυλώνας μετάδοσης στη Γαλλία.

 Τον Μάρτιο, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας δράσης στην Ατλάντα, μια διαδήλωση 300 ατόμων εισέβαλε και κατέστρεψε ένα εργοτάξιο και έναν χώρο οργάνωσης της αστυνομίας, ενώ αργότερα εκείνη την εβδομάδα καταστράφηκαν μηχανήματα στο δάσος Weelaunee και βανδαλίστηκαν τα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρείας. Στα τέλη Μαρτίου δημοσιεύθηκαν οι διευθύνσεις κατοικιών αρκετών δικαστών, ενός αστυνομικού ανακριτή, ενός βοηθού αρχηγού της αστυνομίας και ενός ειδικού πράκτορα.

 Τον Απρίλιο κάηκαν τρεις εκσκαφείς ιδιοκτησίας της εταιρείας Brent Scarbrough η οποία είναι υπεύθυνη για την εκκαθάριση του δάσους Weelaunee.

Και απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα, έπεται συνέχεια…

Να σημειώσουμε, πως η αστυνομία της Ατλάντα έχει απαγγείλει κατηγορίες σε 42 άτομα για κρατική εγχώρια τρομοκρατία και δημοσίευσε τις φωτογραφίες τους. Οι τρομοκράτες καθόνταν σε δέντρα, άλλοι δημοσίευαν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάποιοι άλλοι παρακολουθούσαν ένα μουσικό φεστιβάλ για την υπεράσπιση του δάσους. 

Είναι προφανές, πως ο εχθρός πρέπει να κατασκευαστεί και να εξοντωθεί, να ντυθεί με τον μανδύα της απειλής του κοινωνικού συνόλου, ώστε να πειστούν και να τρομάξουν όλοι οι «φιλήσυχοι» και να ζητήσουν προστασία και περισσότερη αστυνόμευση. Αλλά ο εχθρός για το κοινωνικό σύνολο είναι ήδη εδώ, δολοφονεί για παραδειγματισμό και καταστρέφει τους εναπομείναντες χώρους ανάσας από το ασφυκτικό περιβάλλον που δημιουργεί.

Τιμή και μνήμη στους εχθρούς του κράτους και σε όσους εχθρεύονται τους σχεδιασμούς για περισσότερο έλεγχο των ζωών μας.

Ελευθερόκοκκος

Δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, φ.237, Μάιος 2023

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: