ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 16ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Χιλιάδες διαδηλωτές στην Αθήνα συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της 16ης Μαρτίου, ημέρα απεργιακής κινητοποίησης μ’ αφορμή το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 57 ανθρώπων. Δυναμικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν τόσο στην Θεσσαλονίκη, όσο και την Πάτρα.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος, όπου εκδηλώθηκαν σφοδρές επιθέσεις αναρχικών-αντιεξουσιαστών ενάντια στις κατασταλτικές δυνάμεις, που έπνιξαν στην κυριολεξία την περιοχή στα χημικά.

Οι ταραχές ξεκίνησαν στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος και γρήγορα επεκτάθηκαν μέσα στην πλατεία, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν πύρινη επίθεση, κατόπιν στην Β. Γεωργίου για να συνεχιστούν στην Λ. Αμαλίας.

Οι ταραχές συνεχίζονται στην Πανεπιστημίου, όπου «σπρώχνονται» τα μπλοκ των διαδηλωτών, με τις συγκρούσεις να συνεχίζονται μέχρι τον ευρύτερο χώρο των Προπυλαίων, όπου στήνονται πύρινα οδοφράγματα.

Τα επεισόδια μεταφέρονται στην οδό Ακαδημίας όπου οργισμένοι διαδηλωτές επιτίθενται με πέτρες και ξύλα σε κλούβες, αλλά και στο αυτοκίνητο της ασφάλειας της αριστερής πρώην υπουργού δημόσιας τάξης του Συρίζα Όλγας Γεροβασίλη.

Στην οδό Ακαδημίας και ενώ πλήθος διαδηλωτών κατευθύνεται προς Ομόνοια κλούβες και ασφαλίτικα αυτοκίνητα κινούνται ανάμεσα στους διαδηλωτές εισπράτοντας το μένος των διαδηλωτών. Λευκό ασφαλιτικο τραυματίζει διαδηλωτή και οι διαδηλωτές σπάζουν σχεδόν όλα τα τζάμια του αυτοκινήτου, ενώ γερανός της αστυνομίας κινούμενος με μεγάλη ταχύτητα τραυματίζει επίσης διαδηλωτή, του οποίου  η ζωή κινδύνεψε σοβαρά.

Περίπου 150 διαδηλωτές παρέμειναν μέχρι αργά το απόγευμα στην Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα έξω από το χώρο των Προπυλαίων προσπαθώντας να σπάσουν τον τριήμερο αποκλεισμό της κατειλημμένης Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι κατασταλτικές δυνάμεις προχώρησαν στην προσαγωγή 14 διαδηλωτών και την σύλληψη τριών.

Στη Θεσσαλονίκη μετά το τέλος της απεργιακής διαδήλωσης 15 αναρχικοί-αντεξουσιαστές επανακαταλαμβάνουν το εκκενωμένο κτίριο της  κατάληψης Mundo Nuevo, στο οποίο είχαν τοποθετηθεί λαμαρίνες, κάμερες και συναγερμός. Μετά την επέμβαση ισχυρών κατασταλτικών δυνάμεων το κτίριο εκκενώνεται εκ νέου και συλλαμβάνονται όσοι και όσες βρίσκονται στο εσωτερικό του.

Μ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: