ΚΥΚΛΟΦΟΡEI το 234ο φύλλο της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Από την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου η μηνιαία αναρχική εφημερίδα ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ βρίσκεται σε περίπτερα της Αθήνας καθώς και στον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο στα σημεία διάθεσης του ημερήσιου και περιοδικού τύπου.

Ακολουθεί ο πρόλογος, του Κύκλου Σύνταξης, για αυτήν την έκδοση:

Μ’ αφορμή την ακύρωση προγραμματισμένης κοινής διυπουργικής συνόδου κορυφής Γαλλίας και Γερμανίας, τον περασμένο Οκτώβριο ο καθηγητής Οικονομικής Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Guglielmo Marconi, Κάρλο Πελάντα, εκτιμούσε ότι οι εξελίξεις αυτές αντανακλούν στην πραγματικότητα μια πολύ ευρύτερη εικόνα, αυτή της δυτικής διεθνούς τάξης: «Η Αμερική ανάγκασε τη Γερμανία να εγκαταλείψει τον μερκαντιλισμό. Πρώτα, να εγκαταλείψει τη ρωσική αγορά και μετά την κινεζική, από την οποία εξαρτάται πολύ η Γερμανία. Φαίνεται ότι το Βερολίνο αποφάσισε να δείξει εξαιρετική πίστη στις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα αγοράζοντας F-35 ή στέλνοντας Eurofighters στον Ειρηνικό και στη συνέχεια λαμβάνοντας άδεια από την Ουάσιγκτον να συνεχίσει να διατηρεί, τουλάχιστον εν μέρει, τη γερμανική παρουσία στην Κίνα. Προφανώς, η Γαλλία δεν μπορεί να κάνει το ίδιο πράγμα, γιατί οι Αμερικανοί δεν την εμπιστεύονται». Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για τον Μακρόν, σύμφωνα με τον οποίο, «η κρατική στήριξη στις ΗΠΑ φτάνει ως και 80% σε κάποιους τομείς, κάτι που στην Ευρώπη απαγορεύεται. Αυτή η τακτική καταστρατηγεί τους κανόνες του υπερατλαντικού εμπορίου».

Θα θυμίσουμε, επίσης, την ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Γαλλίας όταν η Αυστραλία προχώρησε στην τριμερή συμφωνία ασφαλείας AUKUS με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, ακυρώνοντας την αγορά 12 γαλλικών υποβρυχίων, υπέρ των αμερικανικών πυρηνοκίνητων υποβρυχίων.

Οι τριγμοί, όμως, στην «συλλογική Δύση» είναι βαθύτεροι. Ήδη από το 2003, ο γνωστός νεοσυντηρητικός διεθνολόγος Ρόμπερτ Κέιγκαν (σύζυγος της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτώρια Νούλαντ) στο βιβλίο του «Παράδεισος και εξουσία: Η Αμερική και η Ευρώπη στη νέα παγκόσμια τάξη», υποστήριζε, ότι η στάση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι φιλοπόλεμη, σε αντίθεση με τον πασιφισμό των Ευρωπαίων: «Ενώ η Ευρώπη είχε μπει σε μια καντιανή περίοδο μιας αέναης ειρήνης, οι ΗΠΑ παρέμειναν παγιδευμένες σε έναν κόσμο που περιέγραψε πριν από τέσσερις αιώνες ο μεγάλος Άγγλος φιλόσοφος Τόμας Χομπς […] Η πραγματική ασφάλεια και υπεράσπιση μιας φιλελεύθερης τάξης εξαρτάται από τη στρατιωτική ισχύ στα χέρια μιας αρχής που λαμβάνει αποφάσεις. Αυτή την αρχή ο Χομπς την ονόμασε “ηγεμόνα”. Η δουλειά του ηγεμόνα είναι να πάρει αυτή την απόφαση για λογαριασμό μας: να αποφασίσει αποτελεσματικά ποιος ή τι απειλεί την ειρήνη».

Έναν χρόνο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ σπρώχνουν ολοένα και πιο βαθιά τα ευρωπαϊκά κράτη σε μια παγκόσμια σύρραξη, με την Ουκρανία να έχει μετατραπεί ήδη σε κρανίου τόπο και με την κλιμάκωση να βρίσκεται μπροστά και όχι πίσω μας. Η εκ νέου αποστολή γερμανικών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία, τόσες δεκαετίες μετά την Δεύτερη Μεγάλη Ανθρωποσφαγή, είναι ενδεικτική, αλλά όχι καταληκτική όσων φαίνονται να εξελίσσονται με ορίζοντα τις εκλογές το 2024, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ρωσία, την Ουκρανία  και την Ταϊβάν… Την ίδια στιγμή, ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δηλώνει, ότι η Κίνα θα ενισχύσει πλήρως τη στρατιωτική εκπαίδευση και προετοιμασία για οποιονδήποτε πόλεμο.

Οι σφαγές στην Ουκρανία, τα εκατομμύρια των προσφύγων στις γειτονικές χώρες, τα ερείπια, θα πληθαίνουν και ας μην υπάρχει προοπτική «νίκης».

Φθάνει η επίδειξη της «μη ήττας» απ’ όλους τους συμμετέχοντες,  σ’ ένα σφαγείο δίχως τέλος…

Φεβρουάριος 2023

Τα θέματα αυτού του φύλλου:

Επιδρομές στο πολιτικό σκηνικό: -Ο Θαλασσόλυκος και άλλες ιστορίες, -Sic transit gloria mund, – Η Παπαρήγα, η «Κόκκινη Ορχήστρα» (Rotte Capelle)* του ΚΚΕ και οι παρακολουθήσεις, – Ο πράσινος Κομήτης και η αναστροφή της περιστροφής του πυρήνα της Γης: σημάδια της εκλογικής «καταιγίδας» που έρχεται!!!

O συντάκτης της Πανσπουδαστικής Νο 8, ο Μίμης Ανδρουλάκης, το ΚΚΕ, το ΝΑΡ και τα «παράσημα» της μεταπολιτευτικής προβοκατορολογία

– Μικρά και Μεγάλα: – Η βασιλική λάμψη της κηδείας του Γκλύξμπουργκ και ένας αντιεξουσιαστής μακάκος, – Δολοφονία περιβαλλοντικού αγωνιστή στην Ατλάντα από μπάτσο.

-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΘΕΩΡΗΣΗΣ: Κοινωνία, κοινότητα, κράτος και ανεξούσια οργάνωση και συμβίωση

-Η νεανική εκλογική πελατεία(;) και οι «εξωσχολικοί»

-ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ 2017, Πογκρόμ κατά ομοφυλόφιλων

-Η αντίσταση στο Lützerath ας είναι ένα μικρό δείγμα για την υπεράσπιση της φύσης και της ζωής μας

-ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΕΝΝΟΥΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 4/2 ΣΚΑΛΕΣ ΑΣΤΕΡΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ 12.00, ΕΚΔΗΛΩΣΗ 10/2 ΑΣΟΟΕΕ, 18.00

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ ΜΠΡΟΣΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ: Κρίσεις και πόλεμοι ως ανατροφοδότες της μόνιμης κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: