Δολοφονία περιβαλλοντικού αγωνιστή στην Ατλάντα από μπάτσο

Ο περιβαλλοντολογικός αγωνιστής Manuel Terán δολοφονήθηκε απ’ την αστυνομία στις 18 Ιανουαρίου, στην προσπάθεια αγωνιζόμενων να υπερασπιστούν το δάσος  Weelaunee Forest στην Ατλάντα. Οι ακριβείς συνθήκες της δολοφονίας του παραμένουν  άγνωστες, αλλά το γεγονός είναι, πως ο Manuel Terán πυροβολήθηκε από μπάτσο, την στιγμή καταδρομικής επιχείρησης που σκοπό είχε την έξωση των διαδηλωτών-καταληψιών από την δασική έκταση.

 Για το γεγονός αυτό καλέστηκε πορεία, κατά τη διάρκεια της οποίας οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τους μπάτσους, σπάστηκαν και κάηκαν οχήματα της αστυνομίας και έγιναν επιθέσεις σε μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία εισβάλει σ’ αυτό το δάσος. Από τον Ιούνιο του 2022 προσπαθεί να διώξει τον κόσμο, ο οποίος παραμένει στο δάσος, υπερασπίζοντάς το από αποψίλωση με σκοπό την κατασκευή ενός κέντρου εκπαίδευσης αστυνομικών, με την άθλια και συνάμα τρομακτική ονομασία, «Cop City»! Η αστυνομία κατά καιρούς έχει ισοπεδώσει κοινοτικούς κήπους μέσα στο δάσος και έχει επιτεθεί σε διαδηλωτές με χημικά και πλαστικές σφαίρες. Η κλιμακούμενη αυτή ένταση, από πλευράς αστυνομίας, έφτασε στο αποκορύφωμά της με την δολοφονία του αγωνιστή Manuel Terán. Κατά την δολοφονική επιχείρηση της αστυνομίας συνελήφθησαν επτά άτομα με την κατηγορία της εσωτερικής τρομοκρατίας. Την επόμενη μέρα της δολοφονίας και σαν να μην είχε συμβεί κάτι, εισήλθαν στο δάσος βαρέα οχήματα της κατασκευαστικής εταιρείας, με συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων και ξεκίνησαν τις διαδικασίες αποψίλωσης του δάσους. Οι μπάτσοι με την χρήση χημικών διέλυσαν τα άτομα που παρέμεναν στο πάρκο. 

Η προάσπιση του δάσους ξεκινάει από το 2021, όταν ο ιδιωτικός οργανισμός «Ίδρυμα της Αστυνομίας της Ατλάντα», πήρε άδεια για την κατασκευή του «Cop City» με προϋπολογισμό 90 εκατομμυρίων δολαρίων, στη δημόσια δασική έκταση του Weelaunee. Τέλος, να σημειωθεί πως στη συγκεκριμένη έκταση αρχικά ζούσε η ινδιάνικη κοινότητα των Muscogee, η οποία είχε ανάλογη τύχη…

E.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: