Ένας μάγος και περιττώματα στη λάσπη

Ο «μάγος της λάσπης» στην αντίσταση του ZAD στη Γαλλία το 2018

Το Lützerath, ένα χωριό στη δυτική Γερμανία, σβήστηκε απ’ το χάρτη από το γερμανικό κράτος, εξαιτίας του κοιτάσματος λιγνίτη που υπάρχει στο υπέδαφός του και τον ενεργειακό ανταγωνισμού του γερμανικού κράτους με το ρωσικό. Το κοίτασμα το υπολογίζουν σε 280 εκατομμύρια τόνους. Το χωριό βρισκόταν υπό κατάληψη εδώ και 2 χρόνια από αγωνιστές που προσπάθησαν να αποτρέψουν την εξαφάνισή του από τις δαγκάνες της ενεργειακής εταιρείας RWE που έχει ήδη εκκενώσει και καταστρέψει 20 χωριά, για την επέκταση του ορυχείου Garzweiler, που είναι και το μεγαλύτερο λιγνιτωρυχείο της Ευρώπης.

Στις διαδηλώσεις για την υπεράσπιση του κατειλημμένου χωριού εμφανίστηκε ένα άτομο ντυμένο μοναχός όπου αποκαλείται από τον κόσμο ως ο «μάγος της λάσπης». Ο μάγος της λάσπης σχεδόν ίπταται πάνω από τη λάσπη, όπου περιττώματα της εξουσίας βρίσκονται κολλημένα και δεν λένε να ξεκολλήσουν. Στο τέλος του βίντεο φαίνεται πως ο μάγος της λάσπης προσπαθεί να βοηθήσει ένα δύστυχο απόβλητο να ξεκολλήσει από την λάσπη σπρώχνοντάς το. Μάταια όμως, καθώς φαίνεται πως το απόβλητο είχει βολευτεί.

υ.γ Ο «μάγος της λάσπης» έχει εμφανιστεί και στο παρελθόν, το 2018 στην υπεράσπιση του ZAD στην Γαλλία, όπου ξέφυγε από ενέδρα που του είχαν στήσει οι μπάτσοι. Ξέφυγε και τους πέταξε έναν κουβά με νερό λέγοντας τους πως τους βαφτίζει στο όνομα του ZAD. Στη συνέχεια, από τις συγκρούσεις που ακολούθησαν, άρπαξε ένα γκλοπ με μια αυτοσχέδια ασπίδα και τα έδειχνε στους μπάτσους σαν να τους καλούσε να…. μετανοήσουν!

Τίγρης της Τασμανίας

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: