Το κοπάδι, τα πρόβατα, η στάνη και τα εκλογικά μελλούμενα…

Η γνωστοποίηση του παράξενου συμβάντος έσπειρε την ανησυχία σ’ όλο τον κόσμο. Τι προμηνύεται; Μήπως είναι το τελικό «σημάδι», αναρωτήθηκαν πολλοί, για τα φοβερά μελλούμενα, για την οριστική «τιμωρία», που έρχεται μέσω μια νέας «πανδημίας», για την τρομερή «καταιγίδα», που πλησιάζει μέσω ενός φοβερού λιμού, για την «τελική κρίση», το απόλυτο «σκοτάδι», που θα φέρει για το ανθρώπινο γένος μια απόλυτη ενεργειακή «κρίση» ή ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα και έναν ολοκληρωτικό παγκόσμιο πόλεμο; Μήπως οι συνετοί άνθρωποι πρέπει άμεσα «να δεθούν στο κατάρτι», για να μην παρασυρθούν στην «άβυσσο»; Μήπως έρχεται μια μαζική παράκρουση του παγκόσμιου πληθυσμού με ανυπολόγιστες συνέπειες;

Περί τίνος τελικά πρόκειται;

Μία άκρως αλλόκοτη και παράδοξη συμπεριφορά εμφάνισε κοπάδι προβάτων στην Εσωτερική Μογγολία της Κίνας. Όπως φαίνεται σε βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα η κινεζική κρατική εφημερίδα People’s Daily, εκατοντάδες πρόβατα κινούνται σε έναν άρτιο κύκλο συνεχόμενα εδώ και 14 μέρες και συγκεκριμένα από τις 4 Νοεμβρίου, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχουν διακόψει την κίνησή τους.

Οι λεπτομέρειες πραγματικά… τρομάζουν και θα εξηγήσουμε στην συνέχεια τους λόγους. Το κοπάδι φαίνεται να κινείται δεξιόστροφα όλη την μέρα και όλη την νύχτα έξω από τη στάνη του, ενώ ορισμένα πρόβατα στέκονται έξω από τον κύκλο και παρακολουθούν τη δραστηριότητα του κύριου όγκου του κοπαδιού, και μερικά άλλα  στέκονται ακίνητα στο κέντρο ανά διαστήματα. Η ιδιοκτήτρια των προβάτων, η κ. Μιάο, ισχυρίστηκε ότι το περιστατικό ξεκίνησε με μερικά πρόβατα, πριν τα ακολουθήσει το υπόλοιπο κοπάδι, ενώ σημείωσε με νόημα, ότι εάν και υπάρχουν 34 στάβλοι στο αγρόκτημα, μόνο τα πρόβατα από το 13ο μαντρί παρουσίασαν αυτή την περίεργη συμπεριφορά. Τα πράγματα περιπλέχθηκαν ακόμη περισσότερο, αφού οι ισχυρισμοί ορισμένων ειδικών, ότι η εξήγηση βρίσκεται πιθανώς σε μια βακτηριακή νόσο που ονομάζεται λιστερίωση, η οποία προκαλείται από την κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων από το βακτηρίδιο Listeria monocytogenes (Λιστέρια η μονοκυτταρογόνος), δεν επιβεβαιώνονται.

Με ανάμεικτα συναισθήματα χαράς, αλλά και καχυποψίας υποδέχθηκαν την είδηση τόσο ο μεγάλος και βαθιά παρεξηγημένος αριστερός ηγέτης Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο νέος «αναντικατάστατος»  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς θεώρησαν αμφότεροι το συμβάν ολοφάνερο «σημάδι» για τις βουλευτικές εκλογές, που έρχονται.

Το κοπάδι κινείται δεξιόστροφα, σκέφτηκε ο Κυριάκος, και μάλιστα όλη μέρα και όλη νύχτα, δίχως διακοπή, δεν χωρά αμφιβολία, ούριος άνεμος πνέει, θα τον φάω λάχανο, ο Αλέξης έχει πατώσει στις δημοσκοπήσεις είτε γίνονται μέρα είτε γίνονται νύχτα, βέβαια, θέλουν λίγη προσοχή αυτά τα πρόβατα, που μένουν ακίνητα έξω από τον κομματικό μαντρί, αλλά και εκείνα, που στέκονται ακίνητα μέσα στο κύκλο και περιμένουν τι θα γίνει, προφανώς περιμένουν να στραβοπατήσω.

Με συγκρατημένη αισιοδοξία αντιμετώπισε το «σημάδι» ο Αλέξης Τσίπρας δοκιμασμένος να μετατρέπει το μαύρο σε άσπρο και τούμπαλιν. Ανέτρεξε, φυσικά, και στην γνωμάτευση των «ειδικών», όπως έκανε και στον καιρό της «πανδημίας». Σύμφωνα με την εξήγηση του καθηγητή στο Τμήμα Γεωργίας στο πανεπιστήμιο του Gloucester, Ματ Μπελ: «Φαίνεται ότι τα πρόβατα αυτά βρίσκονται στη συγκεκριμένη στάνη για μεγάλες περιόδους και αυτό μπορεί να τα έχει οδηγήσει σε μια στερεοτυπική συμπεριφορά με τον επαναλαμβανόμενο κύκλο λόγω του στρες, που τούς έχει δημιουργήσει ο μακροχρόνιος περιορισμός τους. Αφού ξεκίνησαν ορισμένα πρόβατα, στη συνέχεια συμμετείχαν και άλλα, καθώς πρόκειται για ζώα που ζουν σε κοπάδια και θέλουν να είναι μαζί με “φίλους” τους».

Είναι ολοφάνερο, σκέφτηκε ο Αλέξης, ο απαραίτητος μακροχρόνιος εγκλεισμός των ψηφοφόρων μ’ αφορμή την «πανδημία», τους έχει οδηγήσει σ’ αυτήν την στερεοτυπική συμπεριφορά να κινούνται συνεχώς δεξιόστροφα, δίχως σταματημό, και έτσι εξηγούνται τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Αλλά πάλι, ευτυχώς, που υπάρχουν και αυτά τα πρόβατα, που απλά παρατηρούν και δεν ακολουθούν την δεξιόστροφη κίνηση, δείγμα της πολυτασικότητας στο μαντρί. Όμως, τι στο διάολο, αναρωτήθηκε, να σκέφτονται για την πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση, θα της ρίξουν πάλι κάνα φάσκελο, σκοπεύουν να αποφασίσουν τελευταία στιγμή, θα μείνουν οριστικά έξω από εκλογική στάνη, μήπως είναι κόλπο του Τσακαλώτου;

Τα τεκταινόμενα με τα πρόβατα, όπως ήταν αναμενόμενο, απασχόλησαν δεόντως τον Περισσό και προσωπικά τον γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, που κατέληξε ότι μόνο αισιοδοξία μπορεί να υπάρχει για το λαϊκό κίνημα, τους μαζικούς εργατικούς αγώνες και φυσικά για το κόμμα του λαού, όταν τα φώτα της παγκόσμιας επικαιρότητας στρέφονται στα «πρόβατα», στην στάνη του ΚΚΚίνας, σ’ αυτήν την τεράστια χώρα, όπου την πολιτική εξουσία μονοπωλεί ένα κόμμα, που σύμφωνα με τις θέσεις του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ «έχει το όνομά μας, Κομμουνιστικό Κόμμα, χρησιμοποιεί τα σύμβολά μας (σφυροδρέπανο), έχει τις λενινιστικές αρχές οργάνωσης (δημοκρατικός συγκεντρωτισμός). Το σύστημά τους ονομάζεται «λαϊκή δημοκρατία» και στη φρασεολογία τους χρησιμοποιούν τους όρους σοσιαλισμός και κομμουνισμός».

Δίχως  άλλο, σκέφτηκε ο Κουτσούμπας, η συμπεριφορά των «προβάτων» στην Κίνα οφείλεται στην προδοτική στάση του ΚΚΚίνας, στον προσανατολισμό του στην οικοδόμηση του καπιταλισμού, στην μασκαρεμένη στάση του, που απειλεί την παγκόσμια προσπάθεια της εργατικής τάξης, που δεν σκαμπάζει και πολλά από ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, να ξαναστηθεί στα πόδια της, παρ’ όλη την σαπίλα του καπιταλισμού στο μονοπωλιακό του στάδιο.

Μια είναι η στάνη, ένα είναι το Κόμμα, δικά μας είναι τα πρόβατα, βροντοφώναξε πανηγυρικά και ένδοξα ο γραμματέας Κουτσούμπας, όσο για την δεξιόστροφη κίνησή τους, όπως βεβαίωσε, φταίει η οπορτουνιστική διάβρωση, που στόχευε στην απομόνωση του ΚΚΕ επί κυβερνήσεως Συριζα.

Όσο για τα «μαύρα πρόβατα», που ξεκίνησαν αυτή την «προβοκατόρικη» ιστορία και τα ακολούθησαν οι «φίλοι» τους, που ήθελαν να παραμείνουν μαζί τους, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της στήλης αναμένεται ειδικό συνέδριο του Κόμματος για το «δια ταύτα».

Και ο νοών νοείτο…

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: