Ογκώδεις απεργιακές διαδηλώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα. Επιθέσεις με βόμβες μολότοφ στο Κοινοβούλιο, Χημικά στο Σύνταγμα, – Επεισόδια και στην Θεσσαλονίκη

Ημέρες αντιμνημονιακών αγώνων, τουλάχιστον σε σχέση με την συμμετοχή θύμισαν οι ογκώδεις απεργιακές διαδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν σ’ όλη την χώρα. Η συμμετοχή στην απεργία τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ) ήταν πολύ μεγάλη, ακινητοποιήθηκαν τα ΜΜΜ, απεργία κηρύχθηκε από τα σωματεία σιδηροδρομικών, από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, την ΠΝΟ (Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία), από την Ομοσπονδία ΤΑΧΙ, από τα σωματεία Εναέριων Ελεγκτών Κυκλοφορίας, εμπορικούς συλλόγους κα. Στο απεργιακό συλλαλητήριο συμμετείχαν, επίσης, φοιτητικοί σύλλογοι, αριστερές οργανώσεις, καθώς και αναρχικά-αντεξουσιαστικά μπλογκς.

Περίπου στις 1.30 μμ. Αναρχικοί-αντεξουσιαστές επιτίθενται με βόμβες μολότοφ και πέτρες στις κατασταλτικές δυνάμεις, που βρίσκονται εμπρός στον Άγνωστο Στρατιώτη, οι οποίες απαντούν με εκτεταμένη ρίψη χημικών. Παρ’ όλα αυτά η ογκώδης διαδήλωση συνεχίζεται, χωρίς να διαλυθεί και μάλιστα μ’ αμείωτο ρυθμό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουλάχιστον έντεκα προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν από τις κατασταλτικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας από τις οποίες οι 2 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιείται και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις ξεκινούν στο ύψος του Εργατικού Κέντρου, περίπου στις 12.30 μμ., όταν αγωνιζόμενοι επιτίθενται με πέτρες, μάρμαρα και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, που προχωρούν στην ρίψη δακρυγόνων και κρότου λάμψης καταδιώκοντας τους διαδηλωτές στα στενά της Φιλίππου, στην πλατεία Δικαστηρίων με τα επεισόδια να λήγουν στην οδό Εγνατία.

Διαδηλωτές ανάβουν φωτιές σε κάδους απορριμάτων προκειμένου να στήσουν οδοφράγματα, ενώ επίσης προκαλούνται φθορές σε πολυτελή καταστήματα και τράπεζες. Πραγματοποιούνται 12 προσαγωγές, από τις οποίες οι 8 μετατρέπονται σε συλλήψεις.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: