Η εξέγερση στο Ιράν, είναι ένα φωτεινό βήμα μπροστά στο σκοτάδι της εξουσίας

Οι γυναίκες και οι άντρες στο Ιράν τις τελευταίες μέρες έχουν εξαπολύσει επίθεση στην ισλαμική δημοκρατία. Σημαίες του Ιράν αποκαθηλώνονται, πορτραίτα του Χομεϊνί καίγονται και σπάζονται υπό τις επευφημίες του εξεγερμένου πλήθους, κυβερνητικά κτήρια πολιορκούνται και δέχονται επιθέσεις, όπως το κυβερνητικό κτήριο του Amol το οποίο εξεγερμένοι αποπειράθηκαν να κάψουν. Τα χιτζάμπ παραδίδονται στις φλόγες από γυναίκες που δεν δέχονται να τα φορούν υποχρεωτικά. Η χρόνια καταπίεση της ισλαμικής δημοκρατίας φαίνεται πως έρχεται να βρει την δυναμική της απάντηση στους δρόμους των ταραχών.  Αφορμή στάθηκε η δολοφονία της Masha Amini από την αστυνομία της ηθικής, καθώς η κοπέλα δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ της. Γυναίκες με λυμένα μαλλιά και πέτρες στα χέρια ενάντια στην αστυνομία, καθώς και γυναίκες με χιτζάμπ, εξεγείρονται ενάντια στην υποχρεωτικότητα, τον διαχωρισμό και την «παραδοσιακή» πατριαρχία της ισλαμικής δημοκρατίας. Χρήστες social media ανεβάζουν βίντεο που δείχνει έναν έφηβο νεκρό, πυροβολημένο στο κεφάλι.

Οι νεκροί ανέρχονται σε 6 με κάθε επιφύλαξη, αφού τις τελευταίες μέρες υπάρχει διακοπή στο ίντερνετ με περιορισμούς στην είσοδο σε social media και οι πληροφορίες για την εξέλιξη των ταραχών είναι συγκεχυμένες.

Όσο αυταρχικά και στιβαρά μπορεί να είναι και να φαίνονται τα καθεστώτα, πάντα θα τρέμουν τις εξεγέρσεις που μπορούν να τα διαλύσουν. Αυτό να το σκέφτονται και όσοι καλοθελητές θελήσουν να προσεταιριστούν τις όποιες εξεγέρσεις για την προώθηση των δικών τους συμφερόντων.

Η εξέγερση, όπως και κάθε εξέγερση είναι ένα μόνο βήμα στο δρόμο για την απελευθέρωση.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: