Καλοκαιρινά μέσα- έξω μνημονίων, από καλοκαιρινούς τύπους που προσφέρουν μόνο χειμώνες

Ζούμε ένα ατελείωτο καλοκαίρι γεμάτο ψευδαισθήσεις και όνειρα. Ένα ατελείωτο ονειρικό καλοκαίρι που επιπλέουμε σε μια μπουρμπουλήθρα στην θάλασσα της αφθονίας και τα ψάρια χαριεντίζονται στο βυθό της. Από το Καστελόριζο μέχρι την Ιθάκη και από εκεί σε άγνωστους καλοκαιρινoύς τόπους, όπου τα τζιτζίκια ντύνουν ηχητικά το όνειρό μας και κάτι παράξενοι τύποι μας λένε πως όλα γίνονται για το καλό μας.

Τα καλοκαίρια, ως είθισται, μπαίνουμε στα μνημόνια και τα καλοκαίρια βγαίνουμε από τα μνημόνια.  Αρχές καλοκαιριού στο νησί του Καστελόριζου ο ΓΑΠ μας είπε πως θα μπούμε σε μνημόνιο, καλοκαίρι ήταν θαρρώ που εκείνο το αγόρι, ο Αλέξης, μας εξήγγειλε από την Ιθάκη, ότι μας έβγαλε από τα μνημόνια, και λίγα καλοκαίρια αργότερα, εν μέσω καύσωνα και από άγνωστο καλοκαιρινό τόπο διακοπών, ένα ομοίωμα μαυρισμένου τουρίστα, που μας τον σύστησαν ως Κούλη, μας ενημέρωσε πως επιτέλους μας έβγαλε από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας.  Αυτοί οι τρεις καλοκαιρινοί τύποι, σε αγαστή συνεργασία με όλο τον κοινοβουλευτικό εσμό, ψήφισαν και εφάρμοσαν στο έπακρο προγράμματα που έφεραν ατελείωτους χειμώνες στην πλειονότητα του κοινωνικού συνόλου και σήμερα οι δύο τελευταίοι παίζουν ένα ακόμα θέατρο για το ποιος μας έβγαλε από τα μνημόνια. Είναι αστείο αυτός που ψήφισε ένα από τα πιο σκληρά μνημόνια και ανεβαίνοντας στην εξουσία με το «go back madame Mercel» και την κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο και άρθρο και το 2018 να συμφωνεί σε σκληρή 4ετή εποπτεία, να εμφανίζεται ως ο άνθρωπος που μας έβγαλε από τα μνημόνια. Είναι εξοργιστικό, ο ανέμελος πρωθυπουργός που ψήφισε όλα τα μνημόνια τα οποία όπως έλεγε, ήταν «ευλογία για τον τόπο», να βγαίνει και να αναφέρει πως σήμερα κλείνει ένας 12ετής κύκλος πόνου για τους πολίτες και που καθήλωσε την οικονομία. Είναι εξοργιστικό να αναφέρει αρλούμπες για ανάπτυξη και ευημερία και «καταπληκτική ποιότητα ζωής», την στιγμή που ο πληθωρισμός είναι στα ύψη, ο μισθός μοιάζει σαν κάποιο επιδοματικό pass (power pass, fuell pass) με τεράστιες ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα και ενέργεια και ο κόσμος να θέλει να σταματήσει τον χρόνο, χωρίς να έρθει ο χειμώνας και να πρέπει να ζεσταθεί.

Αυτοί οι καλοκαιρινοί, ανέμελοι τύποι, προσφέρουν μόνο ατελείωτους χειμώνες που σπάνε μόνο με φωτιά που ξεκινάει από μέσα μας και καλύπτει την πόλη.

Ανυπόλυτος

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: