Ο Ιανός Σωκράτης εξ Κοκκαλιστάν

Ο Σωκράτης Κόκκαλης, πατήρ του συριζαίου ευρωβουλευτή Πέτρου, διαχρονικά πιστός στο δόγμα του  «πίσω από κάθε κρίση κρύβεται μια ευκαιρία», δήλωσε πρόσφατα στους μετόχους της Ιντρακόμ, για τη θυγατρική Intracom Defence: «οι γεωπολιτικές εξελίξεις και οι αντιπαραθέσεις στην Ανατολική Ευρώπη την καθιστούν πολύτιμη στο οπλοστάσιο του ομίλου. Είναι η μεγαλύτερη ελληνική αμυντική βιομηχανία, που είναι κατά 95% εξαγωγική».  Με βασικό πελάτη της το ΝΑΤΟ. Παράλληλα, όμως, εκδήλωσε και τα παραπονάκια του για τις ελληνικές κυβερνήσεις, εκφράζοντας την απορία του για τις πρόσφατες μεγάλες αμυντικές δαπάνες, στις οποίες δεν έχει αποσαφηνιστεί η συμμετοχή των ελληνικών εταιρειών. Δώσε και εμένα μπάρμπα, θα προσθέταμε εμείς….

Επιπλέον πέραν της κονόμας από το ΝΑΤΟ υπάρχει και η «πράσινη» μπίζνα των ΑΠΕ. Για αυτές ο Σωκράτης δήλωσε: «Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι σαν το κερασάκι στην επιχειρηματικότητα, καθώς όλοι θέλουν να επενδύσουν, αλλά παράλληλα, υπάρχει μία αντίφαση. Διάφοροι οραματιστές, όπως ο Elon Musk, φτιάχνουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στέλνουν δορυφόρους στο διάστημα, δραστηριότητες που απαιτούν τεράστια ποσά ενέργειας. Μπορούν να καλύψουν αυτές τις ανάγκες οι ανανεώσιμες πηγές αυτή τη στιγμή ή ακόμα και μεσοπρόθεσμα;»  αναρωτήθηκε ο Socrates. Και βγαίνοντας εξ αριστερών, κράτησε για το τέλος το καλύτερο: «Η παγκοσμιοποίηση είναι αποτυχημένη ως σύστημα. Αν και εγώ την υποστήριξα, έχει τεράστιο κόστος για τις ασθενέστερες χώρες».

Το πως μπορεί ένας τύπος από τη μία να πουλάει στο ΝΑΤΟ τρίβοντας τα χέρια του με τις πολεμικές ιαχές και από την άλλη να «λυπάται» για τις ασθενείς χώρες της παγκοσμιοποίησης είναι κάτι που μάς ξεπερνά διαχρονικά…

               ΑΠΧ

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: