ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ «ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ» ΜΙΑΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗΣ…

Λίγο πριν ξεκινήσει η εκδήλωση των εκδόσεων Αλήστου Μνήμης στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Νομικής στις 27/2 με θέμα το βιβλίο του Φώτη Τερζάκη για τις «Αντιμαχόμενες θεραπευτικές αντιλήψεις στον σύγχρονο κόσμο», 20 περίπου  άτομα με καλυμμένα χαρακτηριστικά αποπειράθηκαν να ματαιώσουν την βιβλιοπαρουσίαση, προπηλάκισαν τον ίδιο τον συγγραφέα με την πρόφαση ότι κάνουν «παρέμβαση στην εκδήλωση της Contra Dystopia» ως θεματοφύλακες του «αναρχικού κινήματος» και της «τάξης» τους (τρομάρα τους)!!!

Σ’ άλλη περίπτωση δεν θα ασχολούμασταν στο ελάχιστο με τους εν λόγω Κλουζώ της νεοσυσταθείσας (;) υγειονομικής πολιτοφυλακής, ούτε με το κείμενο της «παρέμβασης» τους. Είναι λάθος, όμως, να θεωρούνται απλά μικρόνοες, ή χρήσιμοι ηλίθιοι που πληθαίνουν σε περιόδους βαθιάς κινηματικής παρακμής. Θα θυμίσουμε ότι ο συγγραφέας του βιβλίου Φώτης Τερζάκης, καθώς και μέλη της Contra Dystopia εκδιώχθηκαν και χτυπήθηκαν στο συλλαλητήριο της 14-7-2021 στο Σύνταγμα από μέλη φασιστικής ομάδας, ακριβώς για τους ίδιους λόγους, δηλαδή επειδή υπήρχε πρόθεση να εξαλειφθεί η άποψή τους.

Η ταύτιση των εν λόγω πρακτικών δεν είναι τυχαία, ανεξαρτήτως του ιδεολογικού προσήμου, που επικαλούνται οι μεν και οι δε, για τον απλούστατο λόγο ότι αποσκοπούν αμφότεροι στην εξάλειψη της αντίθετης άποψης. Μια άποψης, που αντιπαλεύει το κρατικό αφήγημα, είτε αυτό εμφανίζεται με δεξιό είτε με αριστερό μανδύα.

Είναι αλήθεια, ότι οι φανατικοί (σταλινικοί ή φασίστες) χειραγωγούνται ευκολότερα και είναι χρήσιμοι σε κάθε εξουσία. Ενώ οι απόψεις τους, συνήθως αποτελούν ένα «πασάλειμμα», έχουν πεισθεί για το επαναστατικό μεσσιανικό καθήκον, που τους έχει ανατεθεί και την κινηματική αποστολή, που οφείλουν να φέρουν εις πέρας.

Έτσι, όταν τους υποδεικνύεται κάποιος ως «εχθρός του λαού» ή του «κινήματος» ή της «τάξης», εθνικοσοσιαλιστικής ή άλλης, τον στοχοποιούν δίχως άλλη σκέψη. Γι’ αυτό  είναι πολύ σημαντικό να μην σκέφτονται. Γι’ αυτό μοιάζουν με μικρόνοες, γι’ αυτό τα λεγόμενα τους αποτελούν τραγέλαφο.

Οι φανατικοί εμμένουν στην ορθότητα απόψεων ή στόχων, ακόμα και όταν η ίδια τους η εμπειρία τούς προσανατολίζει σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Πρόκειται, σαφώς, για μια προσήλωση θρησκευτικού χαρακτήρα, που συναντούμε σε βαθιά χειραγωγούμενους ανθρώπους, παρ’ ότι τις τάξεις των φανατικών πυκνώνουν κοινοί απατεώνες και τυχοδιώκτες.

Οι τελευταίοι είναι και οι πλέον αδίστακτοι, καθώς επιδεικνύουν την μεγαλύτερη προθυμία να φέρουν εις πέρας την «βρώμικη» δουλειά. Βαθιά σκοταδιστές οι ίδιοι, εμφανίζονται ως πολέμιοι του «σκοταδισμού», ακραιφνείς εξουσιαστές, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις τους, προσπαθούν να επιβληθούν υποχρεώνοντας σε σιωπή την αντίθετη άποψη.

Είναι βαθιά νυχτωμένοι, αν νομίζουν ότι θα τα καταφέρουν. Εδώ δεν το κατόρθωσαν διαχρονικά οι πλέον επιτήδειοι εντολοδόχοι παρόμοιων σχεδιασμών.

Και μην ξεχνάμε «σύντροφοι», ο «Λαός σώζει τον Λαό»….

2-3-2022

Συσπείρωση Αναρχικών

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: