Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ,ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

«…Κι όμως, τον πρώτο καιρό που με φυλακίσανε,
το πιο σκληρό ήταν ότι σκεφτόμουν σαν ελεύθερος άνθρωπος».
Αλμπέρ Καμύ, «Ο Ξένος»

Είναι γεγονός πανθομολογούμενο, ότι τα δύο αυτά χρόνια της «πανδημίας» έχουμε απωλέσει μεγάλο μέρος της «ελευθερίας» μας. Αυτό έγινε σταδιακά και αναίμακτα (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) διότι, η εξουσία επικαλέστηκε το ζήτημα της υγείας ποντάροντας στο φόβο του ανθρώπου απέναντι στον θάνατο.
Η εξουσία όμως, έχοντας πλήρη επίγνωση και εικόνα των πεπραγμένων της σε παρόντα αλλά και μελλοντικό χρόνο, με όπλο το φόβο και την τρομοκρατία έχει καταφέρει με μηδενικές αντιδράσεις να υφαρπάξει μεγάλο μέρος της λεγόμενων ελευθερίων και δικαιωμάτων. Από την άλλη, μεγάλο μέρος του κοινωνικού χώρου αν και υποψιασμένο, με την παρέλευση του χρόνου αποφάσισε σιωπηλά να παραδοθεί, να πειθαρχήσει και να υπακούσει στην εξουσία, προσδοκώντας να τελειώσει ο εφιάλτης για να πάρει την ζωή του πίσω. Στην ουσία όμως, ακριβώς, επειδή υπακούει τίποτα δεν τελειώνει και τίποτα δεν θα είναι ίδιο στην ζωή του.

Τεράστια τμήματα του παγκόσμιου πληθυσμού έχουν οδηγηθεί σ’ ένα σπιράλ καθυπόταξης, μ’ αποτέλεσμα η χειρότερη εκδοχή της εσχατιάς σύντομα να είναι πραγματικότητα. Διότι, όπως σοφά έχει διατυπώσει ο Μπακούνιν, «Από την ελευθερία δεν μπορείς να κόψεις ούτε ένα κομματάκι, γιατί αμέσως όλη η ελευθερία συγκεντρώνεται μέσα σ’ αυτό το κομματάκι».
Πόσοι, άραγε, νιώθουν την μέγγενη της εξουσίας να κλείνει με γοργούς ρυθμούς έτοιμη να συνθλίψει κάθε ικμάδα της ζωής μας, και ακόμα περισσότερο μέσα σ’ όλον αυτόν τον ορυμαγδό πόσοι προτίθενται να υψώσουν το ανάστημά τους;
Ο κλοιός αδέρφια στενεύει και στενεύει με ταχύτητες φωτός. Στο διάγγελμα του κατ’ επανάληψη «λαγού» των αποφάσεων που λαμβάνει ο σκληρός πυρήνας της ΕΕ, Κ. Μητσοτάκη, μέσα από το υπουργικό συμβούλιο στις 30/11 ανακοινώθηκε η επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού της ηλικιακής ομάδας 60 ετών και άνω. Σε όσους δεν πειθαρχήσουν θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως το οποίο θα βεβαιώνεται από την εφορία. Το έδαφος, είχε προλειάνει με άρθρο του στην κυριακάτικη Καθημερινή, στο οποίο απέδιδε τον υψηλό αριθμό θανάτων στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.


Η νέα μετάλλαξη «Ο» δίνει την αφορμή για επιτάχυνση της επιβολής της υποχρεωτικότητας


Η «ανακάλυψη» της μετάλλαξης «Ο» ήρθε να επιταχύνει την επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών σε κράτη μέλη της ΕΕ, όπως λόγου χάριν έγινε στον ελλαδικό χώρο για την ηλικία ομάδα 60 και άνω, να δικαιολογήσει τις αναγγελίες για καθολικό υποχρεωτικό εμβολιασμό από κράτη όπως το αυστριακό, καθώς επίσης και να χρεώσει για τα «νέα δεινά» τους ανεμβολίαστους. Στο διάγγελμα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε χαρακτηριστικά: «Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με μία σημαντική ανακοίνωση που αφορά την πανδημία. Η νέα μετάλλαξη «Όμικρον» μας ανησυχεί και μας καλεί σε επιφυλακή, γιατί μας υπενθυμίζει ότι ο κορονοϊός μπορεί να μας αιφνιδιάζει συνέχεια όσο βρίσκει έδαφος να επιζεί, ιδίως μεταξύ των ανεμβολίαστων».
Έτσι για μιαν ακόμη φορά η συνταγή παραμένει ίδια. Έκτακτη ανάγκη, κατάσταση εξαίρεσης, νομιμοποίηση μέτρων κατά της «ασύμμετρης απειλής» και το κράτος «σωτήρας» απαιτεί να γίνουν δεκτά νέα σκληρότερα έκτακτα «αναγκαία» μέτρα, που φυσικά μόνο έκτακτα δεν θα αποδειχθούν
«Είναι μία απόφαση που πρέπει να σας πω ότι με βασάνισε προσωπικά. Αισθάνομαι, ωστόσο, βαρύτερη την ευθύνη μου να σταθώ δίπλα στους πιο ευάλωτους έστω και αν ίσως πρόσκαιρα δυσαρεστηθούν. Δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι με αυτή μας την πολιτική απόφαση θα σωθούν ανθρώπινες ζωές. Γιατί ο εμβολιασμός αναδεικνύεται σε κάτι περισσότερο από υποχρεωτικός. Σώζει ζωές. Είναι αναγκαίος για την υγεία. Είναι πια αναγκαίος για ολόκληρη την κοινωνία.»
Φυσικά το κρέας θα βαπτιστεί και πάλι ψάρι. «Δεν είναι ποινή. Θα έλεγα ότι είναι ένα αντίτιμο υγείας. Ένα κίνητρο προφύλαξης, μια ώθηση ζωής αλλά πιστεύω ότι είναι και μια πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους πολύ περισσότερους εμβολιασμένους. Δεν γίνεται σήμερα κάποιοι να στερούνται τις υπηρεσίες του συστήματος υγείας που τις έχουν ανάγκη επειδή κάποιοι άλλοι αρνούνται πεισματικά να πράξουν το αυτονόητο».

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι κάθε σκλήρυνση στην επιτήρηση, κάθε νέο «ανήκουστο» μέτρο νομιμοποιείται κάθε φόρα από την επίδειξη της αποτελεσματικότητάς του δηλαδή της αύξησης εμβολιασμών. Μια ημέρα αργότερα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πρόεδρος της Κομισιόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες με θέμα την εξέλιξη της πανδημίας και την εμφάνιση της παραλλαγής «Όμικρον» δηλώνει: «Είναι καιρός για την Ευρωπαϊκή Ένωση να σκεφτεί το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού», «Η θέσπιση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού απαιτεί κοινή προσέγγιση». Η πρόεδρος της Κομισιόν σπεύδει να σημειώσει ότι οι αποφάσεις αφορούν τα εθνικά κράτη, τα οποία βέβαια λαμβάνουν γραμμή και κοινή καθοδήγηση από τους υπερεθνικούς οργανισμούς όπως η ΕΕ ή ο ΠΟΥ΄.
Με δεδομένη λοιπόν την πρόθεση για σύγκλιση των κρατών της Ευρώπης, στο ζήτημα του εξαναγκαστικού εμβολιασμού, απαραίτητη είναι η σύγκλιση και των πολιτικών δυνάμεων στο εσωτερικό του κάθε κράτους μέλους. Όπερ και εγένετο στην περίπτωσή μας.
Η τροπολογία ψηφίζεται με τις ψήφους της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, ενώ το ΚΚΕ καταψήφισε, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει παρών όπως και το ΜΕΡΑ25. Ένα «τυπικό» ζήτημα που χρειάζεται να επιλυθεί είναι αυτό της συνταγματικότητας ή μη του εξαναγκασμού. Το κόμμα Βελόπουλου, θέτει ζήτημα αντισυνταγματικότητας στο κοινοβούλιο την 1/12, όπου είτε δια της αποχωρήσεως είτε ψηφίζοντας παρόν, όλοι συναινούν στην συνταγματικότητα του εξαναγκαστικού εμβολιασμού.
Την εμφάνιση τους φυσικά έκαναν και οι περιβόητοι συνταγματολόγοι στις 30/11 με τον περισπούδαστο Μανιτάκη να μην βρίσκει τίποτα το αντισυνταγματικό λέγοντας «δεν θίγεται η ελευθερία τους, ιδίως όταν πρόκειται με αυτόν τον τρόπο να σωθούν δεκάδες ανθρώπινες ζωές την ημέρα. Aν δεν ληφθούν μέτρα, τόνισε, θα εξακολουθήσουν να χάνονται σε μεγάλο ποσοστό άνθρωποι αυτής της ηλικίας. Δικαιολογείται, επομένως, η προσβολή κάποιου άλλου αγαθού όταν πρόκειται να σωθούν οι ζωές ανθρώπων προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό ανοσίας. Η προστασία της ζωής είναι το υπέρτατο αγαθό».
Ο Μανιτάκης χαρακτήρισε το μέτρο της επιβολής των οικονομικών κυρώσεων ως απόλυτα αναγκαίο και κατάλληλο. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι 100 ευρώ είναι μέτρο εξαναγκαστικό, και ότι αν υποθέσουμε(;) ότι οι χαμηλόμισθοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά έχουν δυνατότητα εμβολιασμού!!!
Φυσικά και δεν περιμέναμε κάτι άλλο, εξάλλου το σύνταγμά τους δεν είναι τίποτε άλλο από ένα συνονθύλευμα νόμων και διατάξεων, το οποίο και χρησιμοποιούν κατά το δοκούν προκειμένου να εξυπηρετήσουν συμφέροντα και επιδιώξεις.
Σε πρώτο βαθμό, η ανακοίνωση των νέων μέτρων από την πλευρά της κυβέρνησης και η συζήτηση περί συνταγματικότητας, μέχρι την υλοποίησή τους, δίνει τον χρόνο για περεταίρω συγκλίσεις μεταξύ των άτυπων μεν, ουσιωδώς δε συγκυβερνώντων. Ταυτόχρονα επιχειρεί να καταστείλει ποικιλοτρόπως, τις όποιες διαφαινόμενες αντιδράσεις υπάρξουν επιχειρώντας να τις ελαχιστοποιήσει όσο είναι δυνατόν. Ενισχύει τον κοινωνικό κανιβαλισμό, τις περεταίρω πιέσεις και πολυποίκιλους (εργοδοτικούς, οικογενειακούς κ.ά.) εκβιασμούς σ’ όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, γιγαντώνει τον φόβο για την ανέχεια και φυσικά ανοίγει τον δρόμο για την επίδειξη μηδενικής ανοχής σε όποιον τολμήσει να διαμαρτυρηθεί στον δρόμο.
Οι πρώτες συγκλίσεις έκαναν την εμφάνισή τους ήδη. Ας δούμε λίγο τις αντιδράσεις με πρώτη και καλύτερη την «πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση» της κουμουνδούρου να διαλαλεί, σκίζοντας τα ιμάτια της, την βαρβαρότητα αυτού του μέτρου με τον Φίλη να δηλώνει μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για την πιο ακραία, την πιο απάνθρωπη, την πιο αντιδραστική πολιτική επιλογή τον καιρό της πανδημίας, χαρακτηριστική της μισανθρωπίας που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση και απειλεί να μεταδοθεί σαν γάγγραινα χειρότερη από τον ίδιο τον κορονοϊό, σε ολόκληρη την κοινωνία».
Η δήλωση αυτή είναι στις 30/11. Ας δούμε απόσπασμα της προηγούμενης δήλωσης στις 1/11 όπου ο Φίλης μεταξύ άλλων λέει: «Σε εύλογο χρονικό διάστημα (π.χ. ένα μήνα μετά την παρέλευση 6μήνου από τον πλήρη αρχικό εμβολιασμό) θα πρέπει προφανώς να παύει η ισχύς των πιστοποιητικών ελεύθερης πρόσβασης σε εργασία, πολιτιστικές δραστηριότητες, εστίαση, μεταφορές. Συμπολίτες που θα έχουν απολέσει μέγα μέρος της ανοσοποιητικής τους ικανότητας, θα ήταν ανεύθυνο και επικίνδυνο να εξακολουθούν να κυκλοφορούν ως «πλήρως εμβολιασμένοι». Οφείλουμε να μιλήσουμε και για αυτό».
Η υποκρισία σ’ όλο της το μεγαλείο. Την ίδια στιγμή, που ο σύριζα κάνει λόγο για βαρβαρότητα του μέτρου για το πρόστιμο των 100 ευρώ μηνιαίως ο αιματολόγος Γεροτζιάφας πρώην πολιτευόμενος με την ανταρσυα και νύν σύμβουλος του Τσίπρα, σε συνέντευξη του στο Κόντρα24 κάνει λόγο για καθολικό εξαναγκασμό του πληθυσμού στον εμβολιασμό, διότι όπως μας λέγει ο, εκ της Σορβόννης, Γεροτζιάφας, δεν υπάρχουν συνταγματικά κολλήματα μιας και το αγαθό της υγείας υπερτερεί όλων. Φυσικά, ως γνήσιο σταλινοειδές ανιχνεύει τις ταξικές ανωμαλίες της κίνησης Μητσοτάκη, μιας και κάποιοι που έχουν μεγαλύτερα εισοδήματα θα παραμείνουν ανεμβολίαστοι. Ο, σύμβουλος Τσίπρα, Γεροτζιάφας μεταξύ άλλων είπε:
«1. Τα μέτρα στοχοποιούν αδίκως μια κοινωνική κατηγορία και δημιουργούν αίσθημα εφησυχασμού σε άλλες. Έτσι, αντικειμενικά και ανεξάρτητα από την επιθυμία της κυβέρνησης δημιουργούνται συνθήκες που μπορούν να στρέψουν μία κοινωνική ή ηλικιακή ομάδα έναντι της άλλης.

  1. Βάζοντας πρόστιμο 100 ευρώ στους συνταξιούχους – που αντικειμενικά είναι μια οικονομικά αδύνατη κοινωνική κατηγορία, τα μέτρα εγκαθιδρύουν μια πρακτική οικονομικού εκβιασμού της μορφής «θα εμβολιαστείς γιατί είσαι φτωχός και δεν μπορείς να γλυτώσεις».
  2. Ας δούμε το παράδειγμα ενός 67χρονου με εισόδημα 2.000 ευρώ τον μήνα (υπάρχουν και τέτοιοι συνταξιούχοι) που αποφάσισε για τους δικούς του λόγους να παίξει το bras de fer της άρνησης του εμβολίου – δηλαδή να ποντάρει την ζωή του στις πεποιθήσεις του. Πιστεύουμε σοβαρά ότι το πρόστιμο των 100 ευρώ τον μήνα θα τον οδηγήσει σε αλλαγή στάσης; Εφόσον μπορεί να επωμιστεί το κόστος, θα συνεχίσει να κυκλοφορεί ως ανεμβολίαστος άρα να εκτίθεται στον κίνδυνο λοίμωξης από τον ιό, να μεταφέρει και να διαδίδει το ιό στην κοινότητα κλπ.
  3. Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους τους ενήλικες πολίτες ανεξάρτητα εισοδήματος, τάξης, τόπου κατοικίας. Εφαρμογή «ποινών» που να διαπνέονται από τις αρχές της ισονομίας και να στηρίζονται στο βασικό εργαλείο που αποδεδειγμένα έχει δουλέψει στις χώρες με επιτυχημένα εμβολιαστικά προγράμματα: δηλαδή το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Μια απλή ιδέα είναι να μην μπορούν οι ανεμβολίαστοι να έχουν πρόσβαση σε μέσα μαζικής μεταφοράς, δημόσιες υπηρεσίες, φορολογική ενημερότητα κλπ.
  4. Επειδή η χώρα εν όψει των χριστουγεννιάτικων γιορτών εισέρχεται σε πολύ κρίσιμη περίοδο ας μην φοβηθούν οι κυβερνώντες να προχωρήσουν στο μοναδικό δρόμο που θα οδηγήσει στην κατάκτηση του ορίου 90% του εμβολιασμένου πληθυσμού άνω των 12 ετών που είναι ο μαζικός, καθολικός, υποχρεωτικός εμβολιασμός. Το μοντέλο αυτό εφαρμόστηκε στην Κίνα και στην Κούβα και πέτυχε. Μόνο που η απόφαση πρέπει να παρθεί τώρα».
    Μ’ άλλα λόγια, απλά παραδίδονται μαθήματα κομμουνισμού, μια ξεκάθαρη ταξική τοποθέτηση: υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους δίχως εξαιρέσεις, πογκρόμ ενάντια σ’ όσους ανεμβολίαστους επιμείνουν στην άρνησή τους, στους οποίους οι αριστεροί ιεροεξεταστές έχοντας «μια απλή ιδέα» προτείνουν να επιβληθεί μεταξύ άλλων η απαγόρευση πρόσβασης σ’ οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα.
    Οι απαραίτητες συγκλίσεις και συμφωνίες στο εξουσιαστικό μπλοκ έχουν διευθετηθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και προχωρούν με συντονισμένο βήμα εξαπολύοντας το επόμενο κύμα της επίθεσής τους, με τον εμβολιαστικό εξαναγκασμό. Η δυστοπία δεν βρίσκεται μπροστά μας αλλά είναι ήδη γεγονός και όπως έγραφε ο Ερρίκο Μαλατέστα («Προς μια ελεύθερη κοινωνία») «Όσο οι άνθρωποι θα υποφέρουν, χωρίς να συνειδητοποιούν τα βάσανά τους, χωρίς να προσπαθούν να απαλλαγούν από αυτά, χωρίς να επαναστατούν, θα ζουν όπως τα κτήνη που δέχονται τη ζωή όπως τη βρίσκουν».
    Νίλοβ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: