«Ένας κόσμος γεμάτος καλοσύνη»*

Το τραγικό δυστύχημα, για την ακρίβεια δολοφονία, φάνηκε από την αρχή ότι είχε ειδεχθή-επαγγελματική επικοινωνιακή διαχείριση. Ο μαρτυρικός θάνατος της οκτάχρονης Όλγας από τη βαριά μεταλλική κυλιόμενη πύλη της μεγάλης βιομηχανικής μονάδας (Κυλινδρόμυλοι Σαραντόπουλου-Αλλατίνη) περιγράφηκε σε όλα τα ρεπορτάζ ανωνυμοποιημένα: Το κορίτσι ήταν ένα «οκτάχρονο Ρομ» και η βιομηχανική μονάδα των Μύλων Σαραντόπουλου, που δεσπόζει επιβλητικά στο εμπορικό λιμάνι της πρωτεύουσας με τα θεόρατα κυλινδρικά σιλό, ήταν απλώς «μια βιομηχανία στο Κερατσίνι».

Οι κάμερες επιμελώς θόλωναν την εικόνα στο σημείο της επιγραφής στην είσοδο, εκεί που μαρτύρησε η μικρή Όλγα. Παιδαριώδης μεν η προσπάθεια, καθώς σε λίγες ώρες το όνομα του ομίλου διέρρευσε στα σόσιαλ μήντια, αλλά η «δουλειά» έγινε, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των τηλεθεατών εμπιστεύεται και ενημερώνεται αποκλειστικά από την τηλεόραση. Από κοντά και οι αστυνομικές αρχές που συνέλαβαν, –ποιούς άλλους;

– τους συγγενείς της για «παραμέληση ανηλίκου». Όλα θα πήγαιναν ρολόι, τόσο για τη διοίκηση όσο και για τους εργάτες της βάρδιας, αν δεν υπήρχε αυτό το ανατριχιαστικό βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, που θα ντρέπεται ακόμα και η ντροπή με «κομμένες» τις δραματικές στιγμές.
Προσπαθείστε, λοιπόν, αν αντέχετε να φανταστείτε την επιθανάτια αγωνία της κοπελίτσας, που βρέθηκε υπό άγνωστες συνθήκες στη βιομηχανική μονάδα, παγιδευμένη από τη βαριά μαντεμένια ηλεκτρική πύλη να συνθλίβει το κορμί της, ενώ δίπλα της περνούσαν και ξαναπερνούσαν ο αρχιεργάτης, ο θυρωρός και ένας υπάλληλος της εταιρείας. Μετά από αρκετή ώρα άνοιξαν την πύλη, το κοριτσάκι σωριάζεται κάτω, αναίσθητη ίσως και νεκρή και δύο υπάλληλοι πλησιάζουν κρατώντας, όμως, απόσταση. Ένα αυτοκίνητο φαίνεται να βγαίνει από το εργοστάσιο δίπλα από το ασάλευτο κορμί της χωρίς να κόψει καθόλου ταχύτητα. Ένας υπάλληλος ήρθε μετά, τη σκούντηξε με το πόδι για να δει αν ζει μιλώντας παράλληλα στο κινητό (προφανώς με τη διοίκηση) και αποχωρεί. Μετά από μισή ώρα φαίνεται να μπαίνει ένα θηριώδες όχημα για ανεφοδιασμό με την όπισθεν. Ο οδηγός δεν πρόσεξε τίποτα. Η μικρή ήταν ασάλευτη, σωριασμένη πάνω στη σιδηροτροχιά της πύλης. Η πύλη κλείνει ξανά και σφηνώνει πάλι την άτυχη Όλγα. Αυτή τη φορά δεν πλησίασε κανείς από την εταιρεία, δασκαλεμένοι προφανώς. Η διοίκηση δεν εξέδωσε ούτε ένα δελτίο τύπου, σαν να μη συνέβη τίποτα. Ποιός ξέρει, αν επιζούσε η μικρή Όλγα θα αντιμετώπιζε οπωσδήποτε τη δικαιοσύνη ανηλίκων ως κατηγορούμενη. Υπερβολή; Ίσως όχι. Οι δικηγόροι των αστυνομικών στη δίκη για τη δολοφονία του Ζακ, είπαν πως αν ζούσε θα ήταν στο εδώλιο για απόπειρα δολοφονίας δύο ανθρώπων και μάλιστα έφεραν στο δικαστήριο ένα κομμάτι από τη τζαμαρία ως το «όπλο» του αδικοχαμένου Ζακ.
*Το διαφημιστικό σλόγκαν του ομίλου Σαραντόπουλου-Αλλατίνη με θέμα μια άλλη «οκτάχρονη» ντυμένη κοκκινοσκουφίτσα που ξεθαρρεύει και παίζει ανέμελα με τον κακό λύκο στο δάσος.

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: