Μια τρύπα στο νερό. Γραμμή Μαζινό-ligne Maginot: To συνώνυμο της πανωλεθρίας λόγω της τυφλής εμπιστοσύνης σε ένα μέσο άμυνας που στην πραγματικότητα είναι άχρηστο.

Μια μικρή ιστορική αναφορά στην περίφημη γραμμή Μαζινό καταντά απαραίτητη για την πληρότητα του σημειώματος. Η γραμμή Μαζινό ξεκίνησε να κατασκευάζεται από το 1929 και ολοκληρώθηκε το 1938 και αποτελεί, ίσως, το πιο σημαντικό και σε κάθε περίπτωση το πιο εξελιγμένο οχυρωματικό έργο όλων των εποχών. Πήρε το όνομα της από τον Γάλλο υπουργό άμυνας Maginot, που τελικά έπεισε το υπουργικό συμβούλιο κατόπιν μακρόχρονης διαμάχης στους ανώτατους ηγετικούς κύκλους του γαλλικού στρατού.

Η Γαλλία είχε εξέλθει νικήτρια από τον Α´ Παγκόσμιο Πόλεμο με βαρύτατες απώλειες, ωστόσο (ένα εκατομμύριο νεκροί και πέντε εκατομμύρια τραυματίες στρατιώτες) και μια νέα σύρραξη με τη Γερμανία θεωρείτο ζήτημα χρόνου.
Η πλευρά των στρατηγών Joffre και Petain υποστήριζε σθεναρά την κατασκευή ενός μεγάλου στατικού αμυντικού έργου στα γαλλογερμανικά σύνορα σε αντίθεση με τον στρατηγό De Gaulle που θεωρούσε πιο ουσιαστική την επένδυση σε ευέλικτες στρατιωτικές μονάδες από τεθωρακισμένα και αεροπορία. Η γραμμή Μαζινό κόστισε ένα αστρονομικό ποσό για την εποχή της, ήταν πράγματι αδιαπέραστη από τις περισσότερες τότε μορφές επίθεσης και παρείχε πολύ προηγμένες συνθήκες λειτουργίας και διαβίωσης για τα στρατεύματα της φρουράς, όπως κλιματισμό, άνετους χώρους διατροφής, τούνελ χιλιομέτρων και υπόγειους σιδηρόδρομους. Η γραμμή Μαζινό είχε απορροφήσει όλη την ενέργεια του γαλλικού στρατού, της διπλωματίας και του πολιτικού συστήματος. Ήταν μια μαζική ψύχωση. Κυριολεκτικά είχε περισσότερη σημασία τότε η υπεράσπιση της γραμμής Μαζινό από την υπεράσπιση της ίδιας της Γαλλίας.
Όμως, η Γερμανία απλώς παρέκαμψε τη γραμμή Μαζινό παραβιάζοντας τα σύνορα του Βελγίου και της Ολλανδίας, που δεν ήταν οχυρωμένα. Με τη νέα τεχνολογία, των τεθωρακισμένων Panzer, διέσχισαν ταχύτατα το δάσος των Αρδεννών και πλαγιοκόπησαν τις αγγλογαλλικές δυνάμεις. Η Γραμμή Μαζινό αποδείχθηκε πεπαλαιωμένη και εντελώς αναποτελεσματική ως «θεωρία» άμυνας. Σε πέντε εβδομάδες είχαν τελειώσει όλα και οι Σύμμαχοι είχαν χάσει το παιχνίδι. Ο Γαλλικός Στρατός αποτέλεσε χαμένη υπόθεση ως αμυντική δύναμη και ό,τι είχε απομείνει από τις βρετανικές δυνάμεις διεσώθη, μεταφερόμενο μέσω Δουνκέρκης. Στις 22 Ιουνίου, ο Πετέν παραδόθηκε στον Χίτλερ και μάλιστα μέσα στο ίδιο βαγόνι, του τρένου, στο οποίο είχε ταπεινώσει το 1918 τους στρατηγούς του Κάιζερ. Επρόκειτο για μια ολοκληρωτική ήττα και για μια καταστροφή, που άφησε την Ευρώπη, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ άναυδες και με κατεστραμμένο ηθικό.
Ο κορωνοϊός δεν είναι δα η θανάσιμη απειλή των χιτλερικών στρατευμάτων. Δύο χρόνια σχεδόν μετά τη μόλυνση του «ασθενή μηδέν» δεν έχει επιβεβαιωθεί στο ελάχιστο η καταστροφολογική διάσταση, που αποδόθηκε με τρομερή επιμονή από τα διεθνή μέσα, τις κυβερνήσεις και τους ειδικούς κάθε λογής. Αντ’ αυτού, αλλεπάλληλες γραμμές Μαζινό στήθηκαν για την αναχαίτιση μιας σχετικά ήπιας επιδημίας: Aπό τα σπασμωδικά κλεισίματα συνόρων ως τα καταστροφικά lockdown και στην απερίγραπτα εμμονική εκστρατεία υποχρεωτικού εμβολιασμού, που έχει στηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του Δυτικού κόσμου. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους: H κατάσταση στην Ευρώπη με εμβολιασμένο το 60% και παραπάνω του πληθυσμού είναι χειρότερη από πέρυσι, που δεν υπήρχαν εμβόλια και με πιο ήπια μετάλλαξη, όπως συμβαίνει συνήθως με τις επιδημίες που ξεθυμαίνουν όσο περνά ο καιρός.
Οι οικονομίες των περισσότερων χωρών είναι κατεστραμμένες, οι κοινωνίες είναι διχασμένες και σε πρωτόγνωρο αναβρασμό, τα συστήματα υγείας, ακόμα και τα πιο ακριβά καταρρέουν μαζί με τα κολοσσιαία ψέματα για «ανεμβολίαστους εχθρούς», που δήθεν σπέρνουν το θάνατο μεταδίδοντας τον ιό και προκαλώντας μεταλλάξεις. Η δε προφανής αναποτελεσματικότητα της εκστρατείας εμβολιασμού προκαλεί σοβαρή ανησυχία και στους «πλήρως εμβολιασμένους», που όχι μόνο δεν θα απολαύσουν τον «παράδεισο της ανοσίας», που τους έταξαν, αλλά μαθαίνουν ότι κινδυνεύουν κι αυτοί και ότι θα πρέπει να τρυπιούνται κάθε 4-6 μήνες για να διατηρούν τα προνόμια του πολίτη Α κατηγορίας.
Και είναι αυτοί λόγοι για να εγκαταλειφθεί ή γραμμή Μαζινό του μαζικού εμβολιασμού; Ε, όχι δα! Όσο καταρρέει η εμβολιαστική παραμυθία, τόσο αναμένεται να ενταθεί ακόμα περισσότερο ο ναζιστικού τύπου διωγμός του υγιούς πληθυσμού, που αρνείται τον εμβολιασμό και να αυξηθούν τα λύτρα, που θα πρέπει να καταβάλλουν μέσω των εξ ίσου άχρηστων τεστ για να έχουν το δικαίωμα να εξυπηρετούν τις βασικές βιοτικές τους ανάγκες, ώσπου να εμβολιαστούν ή να κλειστούν για πάντα στα σπίτια τους. Ή μέχρι να μην μείνει τίποτα όρθιο!

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: