Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΡΦΕΤΟΥ ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι ακόμη θυμούνται είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω της ενασχόλησής τους με ιστορικά γεγονότα ότι η διεξαγωγή παλαιότερων εκλογικών αναμετρήσεων, όπως εκείνη της 29ης Οκτωβρίου του 1961 σημαδεύτηκε από καταγγελίες για «βία και νοθεία», ενώ φράσεις όπως εκείνη του Γεωργίου Παπανδρέου ότι «ψήφισαν και τα δέντρα», «ανέστησαν και τους νεκρούς για να ψηφίσουν», έμειναν στην ιστορία. Τότε η κυβέρνηση Καραμανλή, τα σώματα ασφαλείας και οι ένοπλες δυνάμεις κατηγορήθηκαν ότι εφαρμόζοντας το σχέδιο «Περικλής» προχώρησαν σε τρομοκράτηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των ψηφοφόρων τους, ενώ σημειώθηκε εκτεταμένη νοθεία με διπλοεγγραφές ψηφοφόρων, με εγγραφή ανύπαρκτων ανθρώπων στους εκλογικούς καταλόγους, ψήφισαν κυριολεκτικά και οι νεκροί, ενώ υπήρξαν ακόμη και νεκροί κατά τις συμπλοκές, οι οποίες σημειώθηκαν με μεγαλύτερη ένταση στην επαρχία.

Η βία και η νοθεία ή αλλιώς η «δημιουργική» λογιστική, όμως είναι πρακτικές που εφαρμόζονται σε διάφορα πεδία συμφερόντων της εξουσίας και του κράτους στα πλαίσια του ενδοεξουσιαστικού ανταγωνισμού.


Σε κάθε περίπτωση η προσωρινά «ηττημένη» εκπροσώπηση των όποιων συμφερόντων, καταγγέλλει τις περί ου ο λόγος πρακτικές. Μέχρι να πάρει εκείνη τα ηνία να ικανοποιήσει τα συμφέροντα αυτών που την στηρίζουν και οι προηγούμενοι να καταγγέλλουν με την σειρά τους για τα ίδια θέματα τους διάδοχους διαχειριστές.


Από την πλευρά τους τα ΜΜΕ πάντα θίγουν επιλεκτικά κάποια σημεία της εκάστοτε υπόθεσης, καλούν το πολιτικό συρφετό να πάρει θέση και να τοποθετηθεί επί των δημοκρατικών ζητημάτων και έτσι γίνεται κάθε φορά ο γνωστός ντόρος.


Ο πρόλογος αυτός έγινε προκειμένου να αναδειχθεί η σημερινή συμπεριφορά των φορέων, διαχειριστών και των παρελκόμενων της εξουσίας, που όχι μόνο έχει αντιστραφεί, αλλά οι αντιπολιτευόμενοι απροκάλυπτα ξεπερνούν σε απανθρωπιά με τις προτάσεις τους για μέτρα «κατά της πανδημίας» τους πολιτικούς διαχειριστές της κυβέρνησης.


Πριν λίγες μέρες είχαμε μια απίστευτη δημόσια παραδοχή εκ μέρους ενός κρατικού αξιωματούχου, η οποία αφορά τόσο την καταγραφή των νεκρών στον ελλαδικό χώρο όσο και κάποια από τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται.


Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης σε συνέντευξη τύπου εξήγγειλε αλλαγές στον τρόπο καταγραφής και συγκεκριμένα δήλωσε ότι «Σύμφωνα με τις αλλαγές που ανακοίνωσε, στην καθημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ θα καταγράφεται το ποσοστό των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των νεκρών στο σύνολο των εμβολιασμένων και στο σύνολο των ανεμβολίαστων. Με τον τρόπο αυτό προφανώς θα αναδειχθεί η περισσότερο η «ευθύνη» και το ποσοστό των ανεμβολίαστων στους καθημερινούς αριθμούς της πανδημίας».


Στην συνέχεια ομολόγησε ότι «Στην Ελλάδα ακολουθούμε το πρωτόκολλο του ΠΟΥ, και καταγράφεται το σύνολο των θανάτων, ακόμη και εάν έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τη διάγνωση, το οποίο όμως δεν τηρείται από άλλες χώρες. Στη Βρετανία υπολογίζουν τους θανάτους από covid-19, μέχρι και 28 μέρες από την διάγνωση. Αν στην Ελλάδα ακολουθούσαμε το σύστημα καταγραφής της Βρετανίας θα καταγράφαμε 20% λιγότερους θανάτους από covid».


Όσο για τον Υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο στην εκπομπή του Ευαγγελάτου μεταξύ άλλων τραγελαφικών επισήμανε τα παραπάνω λέγοντας ότι «Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ έκανε μία παρουσίαση όπου έδειξε τα εξής. Η Ελλάδα ακολουθώντας τις κατευθύνσεις του ΠΟΥ εφαρμόζει την πιο διασταλτική ερμηνεία ουσιαστικά ΥΠΕΡΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ νεκρούς από covid. Καταγράφει δηλαδή ανθρώπους που έχουν νοσήσει σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ από τον ιό. Αυτό είναι κάτι που δεν κάνουν άλλες χώρες».


Αυτή η παραδοχή, αν και όχι εντελώς αληθινή πάραυτα, αντί να προκαλέσει σεισμό και καταιγισμό εξελίξεων, καταχωρήθηκε στα «ψιλά» των ειδήσεων και έμεινε φυσικά ασχολίαστη από τους αυτοχαρακτηριζόμενους έγκριτους δημοσιογράφους, η επιτροπή των ειδικών της συμφοράς ήπιε το αμίλητο νερό, όπως και ο ΠΙΣ, ενώ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης κράτησαν χαμηλούς τόνους εκτός από τους πονηρούς συριζαίους, που έκαναν λόγο για μαγείρεμα προκειμένου να φαίνονται λιγότεροι οι νεκροί.


Ας τα πάρουμε, όμως, λίγο με την σειρά τα πράγματα. Καταρχήν, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ είπε για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας ένα μικρό μέρος της αλήθειας.


Ο ΠΟΥ έδωσε συγκεκριμένα εργαλεία καταγραφής των νεκρών από την Covid 19 και οι κυβερνήσεις τα χρησιμοποίησαν, όπως τις βόλευε για να κατασκευάσουν το κλίμα πανικού και τρομοκρατίας, με στόχο την περιστολή των «ελευθεριών» και των «δικαιωμάτων», προχώρησαν σε παγκόσμιο και μαζικό εγκλεισμό εξυπηρετώντας το Great reset του προέδρου του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ Κλάους Σβάμπ.


Τα εργαλεία αυτά είναι η καταγραφή θανόντων με κορωναϊό ανεξαρτήτως διενέργειας ειδικού τεστ. Μάλιστα, ακριβώς όπως το λέμε. Αφήνεται στην διακριτική ευχέρεια του ιατρού, με το χρονικό περιθώριο να είναι απεριόριστο.


Σε παρελθόντα χρόνο έχουμε γράψει αναλυτικότερα τις εν λόγω μεθοδεύσεις. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Η κυβέρνηση πιεσμένη να δώσει εξηγήσεις για το μεγάλο ποσοστό θανόντων που παρουσιάζει, με μια σπασμωδική κίνηση ομολογεί ένα μέρος της αλήθειας για τον τρόπο που καταγράφονται οι νεκροί.


Που είναι εδώ οι περισπούδαστοι επιστήμονες να διαψεύσουν τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, αλλά και τον υπουργό επικρατείας Σκέρτσο; Που είναι τα Μίντια, που ως το μακρύ χέρι των εξουσιαστικών τρομοκρατούν καθημερινά και προέβησαν στην εξόντωση χαρακτήρα ανθρώπων, να ψελλίσουν έστω μια γελοία δικαιολογία; Που είναι η αντιπολίτευση να σηκώσει το όποιο δήθεν ανάστημα της και να εναντιωθεί στα λεγόμενα και τις παραδοχές των κυβερνόντων; Που είναι όλοι αυτοί, δικηγορικές ενώσεις, εισαγγελικές, ιατρικές και ο κάθε τηλεμαϊντανός να ζητήσει παρέμβαση εισαγγελέα;


Μην τους αναζητήσετε όσοι έχετε ακόμη αυταπάτες, δεν θα τους βρείτε πουθενά αλλού παρά σε κάθε λογής καταγγελία της κυβέρνησης, ώστε να σκληρύνει περαιτέρω το απαρτχάιντ για τους ανεμβολίαστους. Και όλοι μαζί κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι, ο ενωμένος αυτός συρφετός εξυπηρετούν στο ακέραιο το σχέδιο της παγκόσμιας κυριαρχίας, ενώ οι κοινωνικοί χώροι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου αντί να παλεύουν για την ελευθερία τους.


Λούπους

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: