Κωλοτούμπες σε θολό τοπίο

Κύριο χαρακτηριστικό της πολιτικής είναι η εξαπάτηση. Ο πολιτικός, όταν αρχικά προτείνει μια κατασταλτική μέθοδο στο κράτος αλλά η εφαρμογή της μπορεί μεν να είναι επιτυχημένη ωστόσο έχει πολιτικό κόστος, τότε ο αυτός έχει το δικαίωμα της κωλοτούμπας. Έτσι, φερ’ ειπείν όταν ένας αναρχικός αρχικά προτείνει στο κράτος να προβεί σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και να καταλογίσει ευθύνες, με συνέπεια η άποψη του να περνάει σε νόμο, αλλά μετά από λίγο καιρό να προβαίνει σε δήλωση κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών, τότε μιλάμε για έναν εξαίσιο πολιτικάντη:


«Όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες με την παράλογη διαχείριση του θέματος των εμβολιασμών από το κράτος, όποιος είναι υπέρ των καθολικών εμβολιασμών οφείλει να είναι κατά της υποχρεωτικότητας. Αν και το ματς έχει λήξει, από την ώρα που άρχισαν να πουλιούνται ψεύτικα πιστοποιητικά».
Ο εν λόγω αναρχικός, προτείνοντας την υποχρεωτικότητα, ουσιαστικά πρότεινε και τα ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού, αφού νόμος και υποχρεώσεις χωρίς τα ανάλογα παραθυράκια δεν υπάρχει. Επίσης, όπως δηλώνει, προέβη σε κωλοτούμπα διότι το κράτος δεν κάνει καλά την δουλειά του στο θέμα των εμβολιασμών. Δηλαδή, εάν όλα πήγαιναν ρολόι τότε όποιος είναι υπέρ των καθολικών (sic) εμβολιασμών θα έπρεπε να ήταν και υπέρ της υποχρεωτικότητας. Καλό κράτος – υποχρεωτικότητα, κακό κράτος – κατά της υποχρεωτικότητας και μια παχιά θολούρα στο ακροατήριο.

Ε.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: