ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ:ΚΑΙ ΣΥ ΛΑΕ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΕ ΤΡΩΓΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ…

«Να είστε βέβαιοι ότι είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να αναλάβουμε και πάλι το βάρος της ευθύνης. Για να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα».
Αλέξης Τσίπρας ΔΕΘ, 2021

Και τον Πρετεντέρη θα δω και το κέφι μου θα κάνω…
Ποιος είμαι τέλος πάντων, δοξάστε με…

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα powergame.gr του Γιάννη Κουρτάκη: «Συνάντηση με τον έγκριτο δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη, πληροφορούμαι ότι είχε στις αρχές της προηγούμενης βδομάδας (αρχές Σεπτέμβρη) ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, που το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να κλείσει διαφορά μέτωπα του παρελθόντος. Βλέπετε η στρατηγική Καρτερού, όχι μόνο δεν βοήθησε τον τέως πρωθυπουργό, αλλά απεναντίας τον περιθωριοποίησε στο σύστημα των media. Ο Τσίπρας με μεγάλη χρονοκαθυστέρηση προφανώς αναγνώρισε την παρεμβατικότητα του αρθρογράφου των “Νέων” και σχολιαστή του κεντρικού δελτίου στο Mega. Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι σχετικά δύσκολο να πληροφορηθεί κανείς το περιεχόμενο της κουβέντας των δυο ανδρών».
Το δημοσίευμα επιβεβαίωσε στην συνέχεια και η Εφημερίδα των Συντακτών και το Ποντίκι προφανώς ελέγχοντας την εγκυρότητά του από την ίδια την Κουμουνδούρου, ενώ ουδέποτε υπήρξε διάψευση από την πλευρά Πρετεντέρη.
Νερό και αλάτι λοιπόν, πως το λένε, περασμένα ξεχασμένα!

Και όλοι ζηλέψαν την μεγαλοθυμία του πολιτικού ανδρός, αλλά και του μεγαλοδημοσιογράφου και θυμήθηκαν οι μοχθηροζηλόφθονοι την «γάτα των Ιμαλαΐων», τότε που έγραφε το ΒΗΜΑ για μία κρυφή συνάντηση Αλέξη Τσίπρα και Σταύρου Ψυχάρη την 4η Ιουλίου 2014:
«Στην καρδιά του καλοκαιριού του 2014, πίσω από τις ημίκλειστες γρίλιες του παραθύρου ενός κομματικού γραφείου, ένας ανερχόμενος πολιτικός ηγέτης, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια χώρα της ευρωζώνης, που είχε μόλις κατορθώσει να κερδίσει τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014 και ετοιμαζόταν να εισέλθει στην τελική ευθεία για τη δημοκρατική… «κατάληψη» της εξουσίας, συζητούσε προβληματισμένος με έναν από τους εξ απορρήτων συνομιλητές του.
«Αυτός ο ιστορικός εκδότης ζήτησε πάλι να με συναντήσει. Δέχτηκα, συναντηθήκαμε και μιλήσαμε για όλα».
– «Και τι σας ζήτησε, κύριε πρόεδρε;».
– «Το πιστεύεις ότι δεν μου ζήτησε τίποτα; Αντίθετα, του έδωσα εγώ…».
– «Τι του δώσατε;».
– «Του είπα πως όταν κερδίσουμε την εξουσία θα του χαρίσω τα δάνεια της εκδοτικής επιχείρησής του και επίσης θα δώσω στον ίδιο ολόκληρο το κανάλι στο οποίο συμμετέχει. Αλλά παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να μη με υποστηρίζει, ούτε με τις εφημερίδες ούτε με το κανάλι του. Τι άλλο να κάνω;».

Στις 5 Μαρτίου του 2016 το ΒΗΜΑ επανέρχεται: «Αλησμόνητα έχουν μείνει τα επίμονα αιτήματα για την απομάκρυνση του πιο εμβληματικού δημοσιογράφου μεγάλου καναλιού και την αντικατάστασή του από βετεράνο δημοσιογράφο και πολιτικό (που αργότερα ανέλαβε κορυφαία θέση στις μυστικές υπηρεσίες). Έντονα συζητήθηκε η μάταιη προσπάθεια του προέδρου να πείσει μια καλή φίλη του, μια ικανή δημοσιογράφο με βραχνή φωνή και μοιραία μάτια, να δεχθεί να «αποσταλεί» σε μεγάλο κανάλι για να μεταδίδει καθημερινά τις κομματικές θέσεις. Όπως για όλα τα ζητήματα, έτσι και για τη διαχείριση του Τύπου ο πολιτικός εφάρμοζε τη λεγόμενη «διπλή στρατηγική», που τίμησε διεθνώς η κομμουνιστική Αριστερά: Δημοσίως συντηρούσε την εικόνα των μέσων ως «εχθρών του λαού» και ιδιωτικώς απαιτούσε από τους ιδιοκτήτες τους να προβάλλουν θετικά τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες του κόμματος!» (Ο πρόεδρος και οι άλλες γάτες επί σκηνής, Βήμα, 5-3-2016, Παύλος Παπαδόπουλος).

Η ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano σε εκτενές ρεπορτάζ της είχε αναφερθεί τότε στην κίνηση του Τσίπρα να τοποθετήσει στην θέση του νέου διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, τον πρώην εκπρόσωπο τύπο και ευρωβουλευτή του Πασοκ επί Ανδρέα Παπανδρέου Γ. Ρουμπάτη.

Με άλλα λόγια, ο Τσίπρας απαιτούσε από τον Ψυχάρη να αντικαταστήσει τον Γ. Πρετεντέρη με τον Γιάννη Ρουμπάτη, τον οποίο στην συνέχεια τοποθέτησε στην θέση του διοικητή της ΕΥΠ. Και όχι μην μπείτε στον πειρασμό να σκεφτείτε, αυτό που νομίζουμε, ότι δηλαδή μπορούν να έχουν σχέση οι δημοσιογράφοι με τις μυστικές υπηρεσίες. Γίνονται αυτά τα πράγματα, δεν γίνονται… Απλά μπερδεύτηκε λίγο η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση, λόγω απειρίας…
Ας ξαναγυρίσουμε, όμως, στην πρόσφατη συνάντηση Τσίπρα-Πρετεντέρη και ας δούμε τι έγραφε προ ημερών (26-9-2021) ο τελευταίος στο Βήμα μ’ αφορμή τις ομιλίες στην ΔΕΘ στην στήλη που διατηρεί με τον τίτλο Εμπιστευτικά (εμπιστευτικά προφανώς είναι και αυτά που είπε με τον πρόεδρο Αλέξη ο …λειτουργός της ενημέρωσης). «Με άλλα λόγια, ακόμη κι αν η αντιπολίτευση παρεξήγησε τα πράγματα, εξήγηση δεν δόθηκε. Αλλά αν δεν διαγνώσεις σωστά μια διαμορφωμένη κατάσταση (διαμορφωμένη μάλιστα εδώ και καιρό) πολύ δύσκολα θα την αλλάξεις. Τόσο τους κόβει, θα μου πείτε. Δεν είναι έτσι… Διότι μπορεί η εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας να εξαρτάται πρωτίστως από την εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά και ο αντίλογος στην κυβέρνηση είναι συστατικό της ίδιας εύρυθμης λειτουργίας. Διαφορετικά, η αδυναμία της αντιπολίτευσης καταντάει αδυναμία της δημοκρατίας».
Μάλιστα. Απ’ ότι καταλάβαμε ο Πρετεντέρης έχει αγωνία για την λειτουργία της δημοκρατίας εξαιτίας της αδυναμίας των Συριζαίων να διαγνώσουν «μια διαμορφωμένη κατάσταση». Γι’ αυτό επειδή, δηλαδή, σκέφτεται και αγωνιά για τους θεσμούς, είπε να πάει να τα πει με τον παλιόφιλο τον Αλέξη τον Τσίπρα μπας και τον φωτίσει. Μασκαρά, Πρετεντέρη Μασκαρά…
Εμάς πάντως ούτε που μας περνάει από τον μυαλό ότι η συνάντηση Τσίπρα-Πρετεντέρη (με την μεσολάβηση άραγε ποιου έγινε;) για να διευθετηθούν «ορισμένα θέματα» που αφορούν την ανεξάρτητη δημοσιογραφία, που πρεσβεύει ο Πρετεντέρης, αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης συμφωνίας ΝΔ και Συριζα. Μιας συμφωνίας που έχει την πινακίδα «συναίνεση», μέρος της αποτελεί η απομάκρυνση Χρυσοχοΐδη (πρόσκαιρη;), η υπόσχεση του Συριζα για ήπια αντιπολίτευση, όχι μόνο σε ζητήματα που αφορούν την διαχείριση της «πανδημίας», αλλά και γενικότερα, που αφορούν τον κοινωνικό χώρο, και βέβαια η διευθέτηση του χρόνου των εκλογών.
Α, πα πα, αυτά τα λένε οι «συνομωσιολόγοι» και εμείς φτύνουμε στον κόρφο μας και μόνο που τους υποψιαζόμαστε…

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: