ΟΙ «ΜΑΥΡΕΣ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΚΑΙ ΜΙΑ …ΠΑΡ’ ΟΛΙΓΟΝ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΗ…

ΙάσωνΌπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, εορτάστηκε με δόξα και τιμή η «αποκατάσταση» της άσπιλης και μωράς παρθένου δημοκρατίας, που «εξέθεσε» η επτάχρονη δικτατορία των Συνταγματαρχαίων και γι’ αυτό άλλωστε στα στερνά της θέλησε να συμβιώσουν πλέον με «παπά και με κουμπάρο».

Δεν θα ασχολούμασταν, βέβαια, με την συνήθη πασαρέλα στους προεδρικούς κήπους της σάρας και της μάρας, που παρευρίσκεται κάθε χρόνο σ’ αυτήν την περίσταση, εάν δεν κατόρθωνε το περιβόητο επιτελικό κράτος με την βοήθεια της προεδρίας της Δημοκρατίας να κατορθώσει, τελικά, τα …ακατόρθωτα.

Ας δούμε, όμως, πως εξελίχθηκε συγκεκριμένα η ιστορία.

Το Δελτίο Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας με ημερομηνία 23-7-2021 και τίτλο Παρασημοφορήσεις Ελλήνων Πολιτών από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανέφερε επί λέξει ότι «Mε την ευκαιρία της 47ης επετείου Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά από πρόταση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία θα απονείμει τις παρακάτω τιμητικές διακρίσεις». Ανάμεσα στα τριάντα τιμώμενα πρόσωπά που παρατίθενται στην συνέχεια βρίσκεται και το όνομα του Ιάσονα Αποστολόπουλου με την ιδιότητα του «διασώστη, συντονιστή επιχειρήσεων θαλάσσιας διάσωσης σε ανθρωπιστικές αποστολές», και ο οποίος όπως αναγγέλλεται εκ μέρους της Προεδρίας της Δημοκρατίας θα τιμηθεί με τον Αργυρό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος.

Μόνο που ο Ιάσονας Αποστολόπουλος έχει καταγγείλει επανειλημμένα το ελληνικό λιμενικό ως το πιο βάρβαρο στον πλανήτη, ενώ στις 28 Δεκεμβρίου 2020 ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «μέσα σε 10 μήνες έχει πετάξει στην θάλασσα πάνω από 8.000 ανθρώπους. Σ’ ένα από αυτά τα περιστατικά οι επιζώντες αναφέρουν ότι τρεις άνθρωποι πνίγηκαν».

Ο τεράστιος κίνδυνος για την δημοκρατία να βραβευτεί ένας τέτοιος άνθρωπος αποφεύχθηκε κυριολεκτικά στο παρά πέντε, επειδή κατά πως φαίνεται ο κέρβερος του πολιτικού συστήματος βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος καιροφυλακτούσε και ανακοίνωσε το βράδυ της ιδίας ημέρας ότι «Ο κος Ιάσονας Αποστολόπουλος, επιθετικός επικριτής της πολιτικής υπεράσπισης των συνόρων της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και συνολικά των Σωμάτων Ασφαλείας, ΔΕΝ θα τιμηθεί αύριο από την ΠτΔ στην γιορτή για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί».

Όπερ και εγένετο. Μόνο που οι ασκοί του Αιόλου μόλις και είχαν ανοίξει…

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα (25-7-2021) «Σύμφωνα με τον νόμο, το υπουργείο Εξωτερικών προτείνει τα πρόσωπα τα οποία παρασημοφορεί κατόπιν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Έτσι έγινε και στην περίπτωση του κ. Αποστολόπουλου. Ο ίδιος, όπως και οι υπόλοιποι, προτάθηκαν από το ΥΠΕΞ, το οποίο αποφάσισε μετά τον αποκλεισμό του», φέρονται να έχουν δηλώσει «κύκλοι» της Προεδρίας της Δημοκρατίας, δηλαδή συνεργάτες της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, σχετικά με την ακύρωση της απονομής τιμητικής διάκρισης στον Ιάσονα Αποστολόπουλο, ο οποίος έχει διακριθεί στην διάσωση προσφύγων».

Μ’ άλλα λόγια οι «κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας» ρίχνουν όλες τις ευθύνες για το «κακό», που πήγε να γίνει στο υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο, όμως, διαθέτει και αυτό «κύκλους» που διαβεβαίωσαν με την σειρά τους ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ουδέν σχόλιο έκανε και ουδεμία πρόταση σχετικά με τις παρασημοφορήσεις διατύπωσε, ούτε προσυπέγραψε Προεδρικό Διάταγμα.

Έχουμε, λοιπόν, και λέμε. Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Ή το υπουργείο εξωτερικών και η Προεδρία της Δημοκρατία είναι και επισήμως κωλοχανεία, αφού παρ’ ολίγον να απομείνουν μετάλλιο σ’ ένα διασώστη μεν εκατοντάδων μπορεί και χιλιάδων ανθρώπων, αλλά σφοδρό επικριτή των «μαύρων» επιχειρήσεων του Λιμενικού, ή ένας από τους δύο πήγε να την «φέρει» στον άλλον. Και μόνο που υποψιαζόμαστε το τελευταίο μας πιάνει ένα τρέμουλο

Όσο για τον Ιάσονα Αποστολόπουλο μεταξύ άλλων στην δήλωσή του περί της μη βραβεύσεώς του ανέφερε τα εξής:

«Σε μια περίοδο που η διάσωση προσφύγων έχει καταστεί ποινικοποιημένη πράξη με βαριές συνέπειες (δεκάδες καράβια κατασχεμένα και αλληλέγγυοι υπό δίωξη), είναι απόλυτα λογικό ένας διασώστης να αντιμετωπίζεται ως πολιτικός αντίπαλος.

Σε μια περίοδο που τα ευρωπαϊκά κράτη κάνουν ό,τι μπορούν για να εξαφανίσουν τους μάρτυρες από τα σύνορα της Ευρώπης, ώστε να εφαρμόζουν ανενόχλητα τις δολοφονικές πρακτικές τους, είναι απόλυτα λογικό η αλληλεγγύη να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα.

Μόνο τους τελευταίους 15 μήνες, οι ελληνικές αρχές έχουν πετάξει χιλιάδες άντρες, γυναίκες και παιδιά στη θάλασσα του Αιγαίου, εγκαταλείποντας τους ακυβέρνητους μέσα σε πλωτές σκηνές (liferaft).

Η μόνη απάντηση στα συνεχή βίντεο που βγαίνουν, είναι η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τους ανθρώπους που τα δημοσιοποιούν.

Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι αυταπόδεικτο ότι η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί ποτέ να είναι αντικείμενο βράβευσης, πόσο μάλλον το υποκείμενο».

Τελικά, όμως. είναι φαντασιόπληκτος ο Ιάσονας Αποστολόπουλος ή μήπως όχι;

Ιάσων1Στις 20-11-2020 τόσο το γερμανικό περιοδικό Spiegel, όσο και οι New York Times παρουσίασαν εσωτερικά έγγραφα της Frontex, όπου καταγράφεται λεπτό προς λεπτό επιχείρηση επαναπροώθησης προσφύγων στην Τουρκία, τη νύχτα 18 προς 19 Απριλίου, όπως και άλλες παρόμοιες, που όμως αρχειοθετήθηκαν με την δέουσα επιμέλεια…

Τα στοιχεία καταγράφονται στην Αναφορά Σοβαρού Περιστατικού 11095/2020 της Frontex, που περιλαμβάνεται σε γραπτή απάντηση της Frontex σε ερωτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κρατών μελών, σε συνέχεια της έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, και υπό την πίεση των σχετικών δημοσιευμάτων των Lighthouse Reports, Bellingcat, Spiegel, ARD και Asahi TV, που στοιχειοθετούσαν εμπλοκή ή ανοχή της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής σε τουλάχιστον πέντε παράνομες επιχειρήσεις επαναπροώθησης του ελληνικού Λιμενικού στο Αιγαίο.

Παρόμοια «μαύρη» επιχείρηση και προσπάθεια συγκάλυψή της δημοσιοποιήθηκε κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Frontex, στις 10 Νοεμβρίου 2020. Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του σουηδικού κράτους έδωσε στοιχεία ότι το σουηδικό πλήρωμα της Frontex υπήρξε μάρτυρας επιχείρησης επαναπροώθησης του ελληνικού Λιμενικού στις 30 Οκτωβρίου, στα ανοιχτά της Χίου. Σύμφωνα με τα έγγραφα, που επικαλούνται οι New York Times, αξιωματικός της Frontex συμβούλεψε το σουηδικό πλήρωμα να μην αναφέρουν το περιστατικό.

Μέσα, λοιπόν, και από δεκάδες δημοσιεύματα, ξένων μέσων, αλλά και μαρτυρίες προσφύγων και μεταναστών επιβεβαιώνεται ότι ο Οργανισμός Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλάκης – όπως είναι το πλήρες όνομα της Frontex – όχι μόνο δεν αγνοούσε τις «μαύρες» επιχειρήσεις του Λιμενικού, αλλά συγκαλύπτοντάς τες συμμετείχε σ’ αυτές.

Όσο για τους γελοία παπαγαλάκια των ΜΜΕ, που χαρακτήρισαν γενικά και αόριστα «ακραίες» τις απόψεις του Ιάσονα Αποστολόπουλου, χωρίς να τολμήσουν, έστω να τις αναφέρουν, θα έπρεπε να χαρακτηρίσουν «ακραία» έντυπα τόσο το Spiegel όσο και τους New York Times. Κατ’ τ’ άλλα, χαιρετίσματα στο επιτελικό κράτος σας. Και εις ανώτερα…

Συσπείρωση Αναρχικών

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: