Εμπρησμοί καθολικών εκκλησιών, ως απάντηση στην εύρεση ομαδικών τάφων αυτοχθόνων παιδιών σε καθολικά οικοτροφεία στον Καναδά

ΚαναδάςΆλλοι 750 τάφοι παιδιών ανακαλύφθηκαν στον περίβολο ενός παλαιού οικοτροφείου της Καθολικής εκκλησίας στο Μαριεβάλ του δυτικού Καναδά. Να θυμίσουμε ότι τον προηγούμενο μήνα βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο 250 λείψανα παιδιών σε αντίστοιχο καθολικό οικοτροφείο. Τα λείψανα ανήκουν σε παιδιά αυτοχθόνων τα οποία αρπάζονταν συστηματικά από την Καθολική εκκλησία και το κράτος με σκοπό την πολιτισμική ομογενοποίηση του πληθυσμού του Καναδά. Υπάρχουν έρευνες που υποστηρίζουν ότι πάνω από 150.000 παιδιά αρπάχτηκαν και στάλθηκαν σε τέτοιου είδους οικοτροφεία, τα οποία και λειτουργούσαν μέχρι το 1990.

Στα οικοτροφεία είναι αποδεδειγμένο, μετά από καταγγελίες ανθρώπων που μεγάλωσαν εκεί, ότι υπήρχαν βασανισμοί, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, βιασμοί ακόμα και θάνατοι κάτω από «αδιευκρίνιστες» συνθήκες. Υπολογίζεται πως πάνω από 4.000 παιδιά έχασαν την ζωή τους σε αυτά τα οικοτροφεία.

Ως ελάχιστη απάντηση σε όλους αυτούς του μαζικούς τάφους, που το τελευταίο καιρό ανακαλύπτονται, έχουν καεί τέσσερις καθολικές εκκλησίες. Το έχουμε ξαναπεί, ο λεγόμενος πρώτος κόσμος και ο πολιτισμός του, είναι χτισμένος επάνω σε βασανιστήρια, αρπαγές, βιασμούς, δουλεία, σεξουαλική κακοποίηση και θάνατο. Το ότι αυτά έγιναν στο παρελθόν είναι ένα τεράστιο ψέμα. Η φρικτή συνταγή και η ουσία της κυριαρχίας είναι ίδια, μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να αλλάζουν τα μέσα, αλλά τα αποτελέσματα είναι ίδια.

E.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: