Ομαδικός τάφος 215 παιδιών στον Καναδά. Ο «πρώτος κόσμος» χτισμένος με το αίμα των απανταχού «τρίτων»

καναδαςΤα λείψανα 215 παιδιών αποκαλύφθηκαν σε ομαδικό τάφο στο οικοτροφείο αφομοίωσης Ινδιάνων στο Kamloops Indian Residential School στην Βρετανική Κολούμπια του Καναδά, το οποίο και έκλεισε το 1978. Τα οικοτροφεία του Καναδά ήταν ένας κρατικός θεσμός υποχρεωτικών σχολείων, όπου υπό κρατική και θρησκευτική επίβλεψη στόχο είχαν την αφομοίωση των αυτόχθονων παιδιών.

Το συγκεκριμένο οικοτροφείο ξεκίνησε την λειτουργία του το 1890 με θρησκευτική διοίκηση και τη δεκαετία του ’50 είχε φτάσει να έχει και 500 μαθητές. Άνθρωποι που είχαν περάσει από το συγκεκριμένο οικοτροφείο αναφέρουν ότι καθημερινά, μέσα στο οικοτροφείο, έρχονταν αντιμέτωποι με ψυχολογική, σωματική και σεξουαλική βία. Αναφέρουν πως πολλοί γονείς ήξεραν τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα απέναντι στον υποχρεωτικό θεσμό του κράτους και της εκκλησίας, αφού ουσιαστικά το κράτος και η εκκλησία τους είχε αρπάξει τα παιδιά.

Τα σημερινά παραδείγματα των ανεπτυγμένων κρατών που φιγουράρουν ως «πρώτος κόσμος» έχουν χτιστεί πάνω σε χιλιάδων χρόνων βασανισμούς, στο αίμα και στις σκοτεινές σεξουαλικές διαστροφές του κλήρου. Πάνω σε αυτή την μαγιά συνεχίζουν να εξουσιάσουν το καθένα τους υπηκόους του, πάνω σε αυτή την μαγιά συνεχίζεται η εδραίωση της κυριαρχίας τους.

Ε.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: