ΤΑ …ΣΧΙΣΜΕΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ…

ΚΚΕ-και-σκλαβιάΜια μεγάλη εξέγερση προμηνύεται.

Τα χαρτοπανώ με τα οποία το ΚΚΕ έχει γεμίσει το κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο το μαρτυρούν. Δεν θα γίνουμε «σκλάβοι» τον 21ο αιώνα, γράφουν, να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα εργασιακά ζητούν. Αυτό που μας μπέρδεψε λίγο και αναρωτηθήκαμε τον λόγο, είναι γιατί η λέξη σκλάβοι μπαίνει σε εισαγωγικά. Υπάρχει μισθωτή σκλαβιά, ή όχι; Τα εισαγωγικά πάντως δείχνουν ότι αυτό που επίκειται δεν σηματοδοτεί ακριβώς μια σκλαβιά. Πάντως σίγουρα αυτή τη στιγμή δεν έχουμε μισθωτή σκλαβιά, αφού το «δεν θα γίνουμε» παραπέμπει στο μέλλον. Άρα για την ώρα, όλα είναι εντάξει. Οπότε, το κόμμα του λαού, κινητοποιείται μεν αλλά δεν θα τα «δώσει» και «όλα» (λες και το έκανε ποτέ).

Όσο για τους Συριζαίους, αυτοί σίγουρα δεν θα σχίσουν και πολλά αγωνιστικά παντελόνια, αφού ο Μητσοτάκης τους κρατάει για τα καλά από τα απίδια, δηλαδή τους εκβιάζει με εκλογές, τις οποίες ούτε που θέλουν να σκέφτονται.

Η συμφωνία έχει ως εξής:

Εσείς θα καθίσετε για τα εργασιακά σαν τα καλά παιδάκια, θα πείτε βέβαια και καμμία αντιπολιτευτική σαχλαμάρα, θα καθυστερήσει η εφαρμογή του μέτρου της πανεπιστημιακής αστυνομίας (αχρείαστη να ’ναι, δήλωσε ανακουφισμένος ο Χρυσοχοΐδης) και οι εκλογές θα γίνουν από το Φθινόπωρο του 2022, όπως ήδη προαναγγέλλουν φίλια προς την κυβέρνηση ΜΜΕ.

Πάντως «σκλαβιά» ακόμη δεν έχουμε. Έχουμε;;;

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: