«ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ»…

το-θηρίοΣε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα τα ΝΕΑ, ο υπουργός δημόσιας τάξης Μ. Χρυσοχοΐδης, απαντώντας σχετικά με την παράδοση στην «Δικαιοσύνη» έκθεσης για την επονομαζόμενη «greek mafia» και τον χρόνο των αναμενόμενων εξελίξεων, δήλωσε:

«Περιμένω και επιδιώκω κάτι που έχει γίνει αναγκαίο. Μια απάντηση της δημοκρατίας στο οργανωμένο έγκλημα. Το οργανωμένο έγκλημα είναι εγκληματικές επιχειρήσεις, δηλαδή οργανώσεις με ιεραρχία, συγκεκριμένους τομείς δραστηριοποίησης και μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό. Στα τελευταία 20 χρόνια ένα περιχαρακωμένο φαινόμενο νύχτας και μαγαζιών που ήταν κυρίως αστυνομική υπόθεση εξελίχθηκε, οργανώθηκε και επεκτάθηκε, ιδιαίτερα μετά το 2010, σε επιχειρηματικές δραστηριότητες στο φως της ημέρας που μπορούν να επηρεάσουν ακόμη και τη λειτουργία των θεσμών, στη Δικαιοσύνη, την Αστυνομία, τα Μέσα και τη Διοίκηση. Δεν είναι πια πρόσωπα, ιδιοκτήτες μικρών ομάδων ή νυκτερινών κέντρων, είναι οργανώσεις που διακινούν τεράστια χρήματα, έχουν νόμιμες επιχειρήσεις, ξεπλένουν και επηρεάζουν».

Εδώ, φυσικά, ομολογείται αναγκαστικά, πλέον, η μισή αλήθεια.

Γιατί, για να ειπωθεί ολόκληρη η αλήθεια θα έπρεπε να ομολογηθεί ότι το «φαινόμενο» μπορεί να επηρεάζει «ακόμη και τη λειτουργία των θεσμών, στη Δικαιοσύνη, τα Μέσα και τη Διοίκηση», αλλά και ότι η λειτουργία των συγκεκριμένων θεσμών επηρεάζει το «φαινόμενο». Η σχέση δεν μπορεί παρά να είναι αμφίδρομη.

Όταν, όπως περιγράψαμε σε πρόσφατο άρθρο (βλ. Κράτος και Μαφία, ίδια ιστορία» λόγου χάριν ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Δ. Καμμένος, ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σχετίζονταν άμεσα με το «φαινόμενο» και μάλιστα εν γνώσει της ΕΥΠ, η οποία και πληροφόρησε για τα πεπραγμένα τους την Συριζαϊκη κυβέρνηση, χωρίς φυσικά να ανοίξει ρουθούνι, ποιο είναι το συμπέρασμα; Αυτό που και ένας ηλίθιος, ή άπειρος ή και αφελής άνθρωπος θα καταλάβαινε με την πρώτη ματιά. Ότι δικαστές, μεγαλοεπιχειρηματίες, ένα διόλου αμελητέο σώμα ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ και βέβαια πολιτικοί, υπουργοί και βουλευτές, δημοσιογράφοι επηρεάζονται, αλλά και επηρεάζουν την διάρθρωση του «φαινομένου», έχουν λόγο στις εξελίξεις, σε κάθε πεδίο, συμπεριλαμβανομένου του αιματηρού ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

Ο Χρυσοχοΐδης, βέβαια, μόνον ηλίθιος, άπειρος ή αφελής δεν είναι. Η πίεση ακόμη και από τον διεθνή τύπο μετά την δολοφονία του Καραϊβάζ είναι μεγάλη. Η «απάντηση της δημοκρατίας» που εξαγγέλθηκε μέσω των 500 ονομάτων, τα οποία δόθηκαν στην Εισαγγελία Αθηνών, δεν μπορεί παρά κινηθεί ακριβώς σ’ αυτά τα πλαίσια και σε καμμία περίπτωση έξω και ενάντια σ’ αυτά. Γιατί πολύ απλά θα τιναζόταν το πολιτικό σύστημα στον αέρα. Και ο Χρυσοχοΐδης το γνωρίζει πολύ καλά. Η «απάντηση της δημοκρατίας» θα δοθεί στα πλαίσια της γενικότερης «μεγάλης επανεκκίνησης» μ’ αφορμή την «πανδημία». Οι πραγματικά «μεγάλοι» δεν θα πειραχθούν, η αναδιάταξη θα απαιτήσει πρώτα απ’ όλα «σιγή των όπλων», οι «δουλειές» που μοιράζονται ξανά είναι τόσο μεγάλες που η «φασαρία» μόνο κακό κάνει.

Πρώτα απ’ όλα στους πολιτικούς πάτρονες της μαφίας, γαλάζιους, πράσινους ή κόκκινους. Ή μήπως θα διωχθεί λόγου χάριν ο σεβάσμιος πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής που παρ’ ολίγον να «πασάρει» το κυλικείο της βουλής στην «greek mafia»; Και να ήταν ο μόνος!… Η δημοκρατία θα νικήσει…

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: