Αλέξη Τσίπρα είμαστε μαζί σου, σύντροφε Κουβέλη άντε και γαμήσου…

(το σύνθημα της νίκης στο επίμαχο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που επικυρώθηκε η κυριαρχία του Αλέξη)

κουβέληςΌταν διαβάζουμε από ακραιφνείς νεοφιλελεύθερες πένες διθυραμβικούς επαίνους για την τέως υπουργό εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και «δελφίνα» (ο θηλυκός του δελφίνου) στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και το έργο της σχετικά με την καταπολέμηση της …εργοδοτικής αυθαιρεσίας, με αφορμή το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που προετοιμάζει η κυβέρνηση, ξέρουμε ήδη το διάδοχο του Αλέξιου Τσίπρα, ο οποίος κατά τα φαινόμενα μετράει μήνες.

Και εντάξει, είναι προφανές πια σε όλους ότι τον Αλέξη τον Τσίπρα «δεν τον θέλει ο λαός», τον βαρέθηκαν όλοι, δεν φέρνει την ελπίδα, αλλά μια εύκολη επανεκλογή για τον Κυριάκο και την άθλια παρέα του. Πως, όμως, μπορεί ένας royalty της αριστεράς να αποχωρήσει από το Θρόνο, ειδικά όταν τον κατέλαβε με την άκρως δημοκρατική διαδικασία του δαχτυλιδιού από τον Αλαβάνο; (Για την ακρίβεια έκοψε το δάχτυλο του μέντορά του και αφαίρεσε το δαχτυλίδι…) Η κοινή λογική λέει ότι «φεύγει όποτε αποφασίσει ο ίδιος».

Τα κατορθώματά του τα έχουμε εξιστορήσει αναλυτικά σε προηγούμενα σημειώματα, έχουμε ξομπλιάσει ουκ ολίγες φορές τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του στη μηχανορραφία, στον μοναδικό τρόπο να αφανίζει τους αντιπάλους του χωρίς οίκτο (take no prisoners), στο πολιτικό αισθητήριο να αντιληφθεί το κύμα, που άρχισε να φουσκώνει από το 2011 και κυρίως στη θεά Τύχη, που του χάρισε μια πενταετία ανέφελης διακυβέρνησης παρά τις κασσάνδρες. Και μόνο για το ότι κατάφερε να πολιτογραφήσει μια ακραιφνώς ελληνική λέξη στο διεθνές λεξιλόγιο της διπλωματίας, την περίφημη kolotoumpa, είναι άξιος κάθε τιμής από την ελληνική Πολιτεία.

Ο Αλέξης «δεν θα παραδοθεί, ακόμη και αν χάσει έδαφος, ακόμη και αν ηττηθεί ξανά στις εκλογές», σύμφωνα με διαρροή από το περιβάλλον του σε κομματικές ιστοσελίδες. Το μυστικό σχέδιο συνοψίζεται σε μια και μόνη λέξη: Ελιγμός.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Πρόεδρος Αλέξης προσανατολίζεται προς την κατεύθυνση επικράτησης ενός σεναρίου, που αντιστοιχεί στο μοντέλο που έχει υιοθετήσει το γερμανικό SPD, δηλαδή στο μοντέλο της δίδυμης ηγεσίας, που την κομματική εξουσία και διοίκηση ασκούν οι πρόεδρος και ο συμπρόεδρος.

Σε περίπτωση νέας εκλογικής ήττας και εφ’ όσον επιταχυνθούν οι πολιτικές εξελίξεις και οι εσωκομματικές διαδικασίες, με βάση πάντοτε το παραπάνω σενάριο, ο Αλέξης Τσίπρας θα πρότεινε, ως διάδοχο για τη θέση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ την πάντοτε διαθέσιμη να κάνει οποιαδήποτε δουλειά της ζητηθεί, Έφη Αχτσιόγλου. Προσέξτε μόνο το άκρως περιφρονητικό για την Εφούλα, «πάντα διαθέσιμη να κάνει οποιαδήποτε δουλειά της ζητηθεί».

Ασφαλώς η πραγματική εξουσία, η εξουσία του ηγέτη, θα παραμείνει στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα, με τον ίδιο να κατέχει τη θέση του συμπροέδρου, μέχρι να επανέλθει στην ηγεσία του κόμματος που θα τον οδηγούσε μελλοντικά, ξανά στην πρωθυπουργία (οι «Πυθίες» χρονολογούν μία τέτοια προοπτική το 2025 με 2027).

Έχει σχέδιο, δε συμφωνείτε;

Έχει, όμως και παρακάτω αν αντέχετε. Σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καλά π.χ. η little bitch Εφη δεν κάνει τη δουλειά, τότε… ο Αλέξης ο Τσίπρας, το ισχυρό χαρτί, θα στήσει δικό του κόμμα! Για την ακρίβεια θα απειλήσει τα κομματικά όργανα. (Σημειώνουμε πως ένα από αυτά είναι και ο «πρωϊνός καφές»). Αυτός είναι ο Αλέξης Τσίπρας!

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: