ΤΑ «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ» ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΑΡΧΗΣ ΡΙΧΝΕΙ ΛΙΓΑ ΑΠΟΦΑΓΙΑ ΣΤΟ ΠΟΠΟΛΟ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ…

Οι τελευταίες κατασταλτικές πρακτικές του κράτους θυμίζουν τον μύθο του Ίκαρου, που θέλοντας να φτάσει ακόμα πιο ψηλά, βρέθηκε τελικά στο βυθό της θάλασσας. Η ολοένα αυξανόμενη καταστολή, οι συνεχόμενες απαγορεύσεις επί απαγορεύσεων, που ως μόνο σκοπό έχουν την εμπέδωση της υποταγής στον κοινωνικό χώρο και ουδεμία σχέση έχουν με την υγειονομική προστασία, μοιάζει να μην έχει όρια. Τα φαινόμενα καταστολής είναι πλέον καθημερινά και αφορούν το σύνολο του κοινωνικού χώρου, ξεπερνώντας αναρχικούς ή αγωνιστές και καλύπτοντας ακόμα και αυτούς που στο παρελθόν μπορούσαν να προσδιοριστούν ως «νοικοκύρηδες» και «φιλήσυχοι». Οι εγχώριοι κρατικοί διαχειριστές της Νέας Δημοκρατίας επιτίθενται σε όλους, με εκατοντάδες χιλιάδες ελέγχους, με εξευτελισμούς με πρόστιμα, και αδιανόητες κατά της ελευθερίας απαγορεύσεις, που στηρίζονται από μια γιγαντιαία επιχείρηση μιντιακής τρομοκρατίας με πρόσχημα το υγειονομικό, αλλά και με νομοσχέδια και σχεδιασμούς, που λαμβάνουν χώρα άρον άρον, σε ένα έρημο μέχρι πρότινος κοινωνικό πεδίο από αντιδράσεις. Διαδηλωτές καταστέλλονται άγρια και ξυλοκοπούνται επειδή σηκώνουν απλά ένα πανώ, την ίδια στιγμή που ψηφίζεται η εγκατάσταση αστυνομικών τμημάτων μέσα στα Πανεπιστήμια.

Η αλαζονεία της εξουσίας, όμως, μοιάζει να οδηγεί τους φορείς της στον γκρεμό και μάλιστα δίχως φρένα. Τα Εξάρχεια μπροστά στην Νέα Σμύρνη, την Πανόρμου, την Νίκαια και την Θεσσαλονίκη, φαντάζουν τις τελευταίες μέρες ως από τις πιο φιλήσυχες γειτονιές. Η μεγαλειώδης πορεία της Τρίτης στην Νέα Σμύρνη και οι μετέπειτα συγκρούσεις, θέλουμε να πιστεύουμε πως ήταν ένα πρώτο ελάχιστο δείγμα για το τι θα επακολουθήσει στην συνέχεια. Η θρασύδειλη δολοφονική συμμορία της ομάδας Δράση, που εδώ και χρόνια ευθύνεται για αμέτρητες κτηνωδίες ενάντια σε άοπλους κυρίως διαδηλωτές βρέθηκε στο στόχαστρο εξαγριωμένων διαδηλωτών που διεμήνυσαν ότι Η ΒΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΑΝΤΙΕΤΑΙ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕ ΒΙΑ. Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Ν. Σμύρνης για να διαδηλώσουν ενάντια στην αστυνομική κτηνωδία μ’ αφορμή τον γνωστό ξυλοδαρμό και βασανισμό του «αποβράσματος», που σκέφθηκε να αντιδράσει στην επιβολή προστίμων σε οικογένεια με παιδιά που τόλμησαν να κάθονται σε παγκάκια.

Όπως φάνηκε από τους επιτελικούς βραχίονες της καταστολής αγνοήθηκαν παντελώς τόσο οι πολεοδομικές συνθήκες στις γειτονιές, που είναι εντελώς διαφορετικές από εκείνες που χαρακτηρίζουν το κέντρο της πόλης για την ανάπτυξη της καταστολής, όσο και η πολυπληθής προέλευση των λεγόμενων ανθρώπων της διπλανής πόρτας, καθώς και η συναίνεση στις εκτεταμένες συγκρούσεις που ακολούθησαν. Ενδεικτική του γεγονότος είναι η επίμαχη εφόρμηση των εποχούμενων μπάτσων της ομάδας δράση σχεδόν ανάμεσα σε εκατοντάδες εξαγριωμένους νέους σε δρόμο κλειστό από οδοφράγματα, με αποτέλεσμα να αποκοπεί και να ξυλοκοπηθεί ένας από τους μπάτσους της ομάδας από τους διαδηλωτές. Οι υπόλοιποι συμμορίτες τον άφησαν μόνο του, φανερώνοντας έτσι το μέγεθος της θρασυδειλίας τους και της υπηρεσιακής λεγόμενης τιμής τους. Τα μέσα πραγματικά εκστασιάστηκαν από την εικόνα, που έμοιαζε ικανή να ξεπλύνει κάθε προηγούμενη αστυνομική αγριότητα και βασανισμό, ζητώντας την κεφαλή επί πίνακι των συλληφθέντων. Άξιο το έργο τους. Ας τους θυμίσουμε όμως πόσο υποκριτικές και χυδαίοι είναι σε κάθε εποχή σε κάθε συνθήκη.

Το Μάιο του 2011 διαδηλωτής χτυπιέται στο κεφάλι με αγριότητα από μπάτσο που χρησιμοποιεί πυροσβεστήρα με αποτέλεσμα να μείνει σε κώμα. Ο τότε, βέβαια, πρωθυπουργός δεν βγάζει διάγγελμα, ούτε το άθλιο και υποκριτικό δημοσιογραφικό σινάφι έσκουζε για την δολοφονική ενέργεια, και κανένα δικαστικό σκουπίδι δεν διανοήθηκε βέβαια να απαγγείλει στον δράστη κατηγορία περί απόπειρας ανθρωποκτονίας, όταν ένα και μοναδικό χτύπημα ήταν αρκετό να στείλει στο νοσοκομείο τον διαδηλωτή σε κωματώδη κατάσταση. Η ζωή των μπάτσων φαίνεται είναι η μόνη πολύτιμη ενώ των διαδηλωτών δεν αξίζει ούτε μια πεντάρα. Ουαί ημίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές.

Για να επιστρέψουμε όμως στο επίμαχο «περιστατικό» της αστυνομικής βίας στην Ν. Σμύρνη. Επρόκειτο, λοιπόν, απλά για ένα περιστατικό αυθαιρεσίας, υπερβολικής βίας, για έναν απλά «καταδικαστέο ξυλοδαρμό ανεξαρτήτως όσων προηγήθηκαν» όπως με κουτοπονηριά συμπλήρωναν τα ΜΜΕ. Σύμφωνα ακόμη και με την Βίβιαν Ευθυμιοπούλου την φιλελεύθερη αρθρόγραφο της Liberal και επικοινωνιακή σύμβουλο επικοινωνίας της ΝΔ, «αυτό που συνέβη χθες στην Ν. Σμύρνη δεν χαρακτηρίζεται ‘‘αστυνομική βία’’. Ήταν βασανιστήριο by the book. Ο πολίτης ήταν ακινητοποιημένος από τέσσερις αστυνομικούς με πλήρη εξάρτηση και τον χτυπάνε ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάθε φορά που διαμαρτύρεται. Ήταν κανονικός βασανισμός. Ένα από τα εντυπωσιακά της ιστορίας είναι ότι συμβαίνει μέρα μεσημέρι σε μια κατάμεστη πλατεία όπου όλοι κυκλοφορούν με ένα κινητό με κάμερα στο χέρι. Παρ’ όλα αυτά οι αστυνομικοί βασανίζουν δίχως έλεος τον άνθρωπο σε δημόσια θέα, ενώ μπορεί να βλέπουν κιόλας κάποιους να τους καταγράφουν με το κινητό. Δεν πιστεύω στην ηλιθιότητα. Δεν την αναγνωρίζει και ο νόμος άλλωστε ως κολάσιμη πράξη. Οι αστυνομικοί βασάνισαν έναν πολίτη μέρα μεσημέρι, ενώ ήξεραν ότι θα τους καταγράφουν με κινητά επειδή ήξεραν ότι θα παραμείνουν ατιμώρητοι. Ζητάμε παρέμβαση του πρωθυπουργού».

Το άσπρο, όμως, μεταβάλλεται, εν ριπή αλλά και με περίσσιο θράσος, σε μαύρο.

Να ποιοι υποδαυλίζουν το μίσος ενάντια στην αστυνομία…

Οι μονταζιέρες στα κανάλια παίρνουν φωτιά. Ο βουλευτής της ΝΔ Κυρανάκης, (ο συμπαραστάτης του παιδεραστή βουλευτή της ΝΔ Νίκου Γεωργιάδη) χωρίς να φορά κουκούλα, έχοντας λάβει τις σχετικές κομματικές οδηγίες δημοσιοποιεί το όνομα (!!!) και ότι άλλα στοιχεία έχει διοχετεύσει η κυβέρνηση στους βουλευτές της από το αστυνομικό του φάκελο. Αμέσως μονταρίστηκε βίντεο, ώστε όλοι να πειστούν ότι ο άγρια ξυλοδαρμένος δεν κρατάει κινητό αλλά το όπλο του μπάτσου.

Σε άλλο βίντεο οι ιαχές των μπάτσων που ούρλιαζαν «πάμε να τους σκοτώσουμε» μεταφράζονται στο «θα τον σκοτώσουν» στο Star, που μέχρι πριν λίγο μας ενημέρωνε ότι κατηγορούν τον Λιγνάδη για το τίποτα. Ο Οικονόμου στον ΣΚΑΙ παρουσιάζει βίντεο φωτορεπόρτερ που καταδιώκεται από τα ΜΑΤ στην επέμβαση τους στο ΑΠΘ με κομμένο τον ήχο των κραυγών του φωτορεπόρτερ, λέγοντας πως είναι πλάνα από τις κάμερες, που έχουν οι αστυνομικοί, ενώ μια μέρα πριν «κόβει» στον αέρα ακόμα και την βουλευτή του ΚΚΕ Κανέλη που αναφερόμενη στις διαθέσεις των μπάτσων που εκφράστηκαν με το «θα τους γαμήσουμε, να τους σκοτώσουμε» βγάζοντας από τα ρούχα ακόμα και το νομιμόφρων κόμμα του λαού, που δήλωσε ότι ουδείς βουλευτής του θα παρίσταται πλέον στο ΣΚΑΙ.

Ο γνωστός-άγνωστος Πρετεντέρης πετάει πλαστικό μπουκάλι χουλιγκανίζοντας σε αγώνα Άρη-Παναθηναϊκού

Μέσα σ’ όλα αυτά το επικοινωνιακό επιτελείο του Μητσοτάκη επιλέγει να τον βγάλει έκτακτα στον «αέρα» σε διάγγελμα παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως ενωτικό και ταυτόχρονα απειλώντας όποιον τολμήσει να σηκώσει κεφάλια. Θλιβερός όσο ποτέ, χωρίς να μπορεί να κρύψει πόσο βαθιά χωμένος βρίσκεται στο γυάλινο πύργο, και πόσο εκτός πραγματικότητας είναι, έτυχε ομολογουμένως της γενικής χλεύης.

Το ότι η Νέα Δημοκρατία χρεώνει τις ολοένα και αυξανόμενες κοινωνικές αντιδράσεις στον Συριζα, οφείλεται σαφώς στην επιθυμία να κλείσει εύκολα το θέμα με μια συνηθισμένη κομματική τακτική συσπείρωσης. Αν το πιστεύουν στ’ αλήθεια τότε είναι βαθιά νυχτωμένοι. Ο Συριζα ούτε μπορεί ούτε θέλει τώρα ούτε και στο μέλλον να είναι εκφραστής τέτοιου είδους αντιδράσεων και αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Κατά βάθος το γνωρίζουν γι’ αυτό και δείχνουν ήδη τον πανικό τους που μεγαλώνει διαρκώς.

Κατ’ άλλα, τα γεγονότα της Ν. Σμύρνης δεν είναι η κορύφωση, αλλά η αρχή μιας συνολικότερης κοινωνικής έκρηξης, το μέγεθος της οποίας και τα χαρακτηριστικά δεν θα μοιάζουν σε πολλά πράγματα με το παρελθόν. Τα αποφάγια (οικονομικά βοηθήματα) που μέσα στον πανικό του έσπευσε την επομένη να μοιράσει εν είδει μονάρχη ο Μητσοτάκης στο αγανακτισμένο πόπολο δεν θα μπουκώσουν το στόμα κανενός όπως και αν νοείται κάτι τέτοιο. Νομίζουν ότι δείχνοντας επίμονα σκληρότητα, μη υποχωρώντας ούτε στο ελάχιστο έστω και υποκριτικά, θα αποφύγουν τους χειρότερους φόβους τους.

Γελώνται οικτρά, και επισπεύδουν απλά την επιβεβαίωση των φόβων τους.

Ελευθερόκοκκος

Both comments and trackbacks are currently closed.