Οι σκλαβωμένοι της «πανδημίας» και οι εορτασμοί του 1821

Με αυτά και με τα άλλα έχει σχεδόν ξεχαστεί από τη δημόσια συζήτηση ότι το Μάρτιο θα εορταστούν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821! Αρμόδια για τον εορτασμό είναι μία ακόμα κρατική επιτροπή, διορισμένη απ’ ευθείας από την κυβέρνηση, με επικεφαλής τη διαβόητη Γιάννα Αγγελοπούλου που αν μη τι άλλο γνωρίζει από φιέστες. Οι υπόλοιποι της επιτροπής αγνοούνται.

Δυστυχώς δεν έχουμε αφιερώσει την πρέπουσα προσοχή σε αυτό το συνταρακτικό ιστορικό γεγονός για όλη την βαλκανική χερσόνησο. Άλλως τε ηχεί κάπως ανοίκεια στα αυτιά μας το «Ελευθερία ή Θάνατος» των εξεγερμένων, όταν οι πληθυσμοί σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη αποδέχτηκαν να μετατραπούν σε κατοικίδια, να χάσουν αξιοπρέπεια και ελευθερία και αυθυπαρξία, γιατί «σημασία πλέον έχει η ανθρώπινη ζωή», όπως διατάζει η εξουσία. Ακόμα και όταν φάνηκε σε όλους πόσο γελοία ήταν τελικά η αφορμή και το 99,99% δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τον «δολοφονικό ιό», ο φόβος εξακολουθεί να παραλύει τη σκέψη και τη βούληση.

Τί πιο συμβολικό, λοιπόν, να εορταστούν τα 200 χρόνια από το «ελευθερία ή θάνατος» με την χώρα σε κατάσταση μόνιμου λοκντάουν, μόνιμη απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας και απαγόρευση διαδηλώσεων χωρίς έγκριση, απαγόρευση συναθροίσεων, πιστοποιητικά εμβολιασμού, απαγόρευση κυκλοφορίας χωρίς λόγο, πλήρη έλεγχο των ΜΜΕ;

Το καλύτερο, όμως, είναι αυτό που έρχεται. Ήδη ο Μεγαλειότατος δήλωσε απογοητευμένος από το «επίπεδο του δημοσίου διαλόγου» μετά τις κυβερνητικές απόπειρες συγκάλυψης πτυχών του σεξουαλικού σκανδάλου, ενώ την ίδια ώρα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ σε άρθρα και εκπομπές δηλώνουν πως «πρέπει ν’ αλλάξουν πολλά και στο νομικό πλαίσιο».

Μάλιστα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος (με σκέρτσο και καμάρι) δήλωσε, ότι η επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την επίδοση ευθυνών για συγκάλυψη του κατηγορούμενου για βιασμούς ανηλίκων Λιγνάδη, αλλά και για την δράση ΜΚΟ που «προστατεύουν» ανήλικα προσφυγόπουλα, αποτελούν «απόπειρα επίθεσης σε θεσμούς του πολιτεύματος». Στόχος είναι τα σόσιαλ μήντια, που αυτή την εποχή έχουν γίνει οι τελευταίες «ραχούλες» για τους εξοργισμένους ραγιάδες και γι’ αυτό τον σκοπό έρχεται ένα ωραιότατο λογοκριτικό νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί εντός των ημερών.

Υπάρχει μια σκηνή στο μυθιστόρημα του Χεμινγουέι, «Ο ήλιος ανατέλει ξανά».

«–Πως πτώχευσες;» ρώτησε κάποιος τον ήρωα. «–Στην αρχή σταδιακά. Και μετά όλα έγιναν ξαφνικά».

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: