Νοσούν με Covid-19 85 κρατούμενοι στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας. Το κράτος βασανίζει περαιτέρω τους φυλακισμένους…

Μέχρι και τις 26/2, έχουν διαγνωστεί 85 κρατούμενοι των φυλακών του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα με Covid-19. Δύο κρατούμενοι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, ένας βρίσκεται σε μονάδας εντατικής θεραπείας και οι υπόλοιποι παραμένουν στην φυλακή σε καραντίνα αναφέρουν τα ΜΜΕ αγνοώντας ότι μιλάνε για φυλακές, δηλαδή για απάνθρωπους χώρους που λειτουργούν όσο τίποτα άλλο σε μακροχρόνιες συνθήκες καραντίνας.

Είναι χαρακτηριστική η επιθετικότητα του κράτους απέναντι στους φυλακισμένους. Σε ένα ήδη κλειστό και απάνθρωπο σύστημα εγκλεισμού, πλήρως ελεγχόμενο μέσω των μηχανισμών επιτήρησης, θα έλεγε κάποιος ότι τουλάχιστον οι άνθρωποι εκεί δεν θα κινδύνευαν από τον Covid-19. Σ’ αυτό καθεστώς μόνιμου βασανισμού, το κράτος επέλεξε να προχωρήσει σε επί πλέον βασανιστήριο, με την πλήρη αδιαφορία για την υγεία τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν τόσα πολλά κρούσματα σε φυλακές, αφού για παράδειγμα πάνω από 150 φυλακισμένοι νόσησαν περί τα τέλη Δεκεμβρίου στις φυλακές της Λάρισας. Για τον κάθε άρρωστο και νεκρό κρατούμενο, υπεύθυνο είναι το κράτος, που με την συνειδητή και εγκληματική του στάση απέναντι στην εξάπλωση του Covid-19 μέσα στις φυλακές, βασανίζει ακόμη περισσότερο τους φυλακισμένους.

Ε.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: