Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΑΚΟΜΗ ΕΝΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ

Βρισκόμαστε λίγο πριν από την ανακοίνωση της κρατικής επιβολής μιας νέας καθολικής απαγόρευσης της κοινωνικής κινητικότητας, της εργασίας, των μετακινήσεων κ.λπ. που θα έχει ως αποτέλεσμα την διεύρυνση των ήδη καταστρεπτικών συνεπειών στον κοινωνικό χώρο. Να υπενθυμίσουμε, πως ήταν τα ίδια κρατικά μεγάφωνα και φερέφωνα τα οποία λίγους μόλις μήνες πριν διαβεβαίωναν πως δεν πρόκειται να ξαναμπούμε σε καθεστώς απαγόρευσης και μαζικού κλεισίματος, διότι η οικονομία δεν θα το άντεχε παραπάνω από δύο εβδομάδες.

Ήδη βρισκόμαστε τρεις μήνες αργότερα από την επιβολή σοβαρών περιορισμών και απαγορεύσεων και ο αντίκτυπος, παρά τα μέτρα της λεγόμενης στήριξης είναι εκκωφαντικός στον μακρύ δρόμο που έχει χαραχθεί ώσπου να φθάσουμε στην περιλάλητη γη της επαγγελίας, την «νέα κανονικότητα», που επαγγέλλονται και φυσικά διαμορφώνουν οι κάθε λογής εξουσιαστικές κλίκες. Ο «θάνατος του εμποράκου» είναι προ των πυλών. Σε λίγους μήνες που θα αρθούν τα πενιχρά κρατικά μέτρα συντήρησης και μαζί τους θα αποδεσμευτούν τα κλεισίματα των επιχειρήσεων, των απολύσεων κ.λπ. θα αρχίσουμε να βιώνουμε την λεγόμενη επιστροφή στην «κανονικότητα».

Η πολυπόθητη(;) αυτή επιστροφή θα γίνει (με όρους φυσικά) σ’ ένα κατεστραμμένο κοινωνικό τοπίο, που η εξαθλίωση θα εξαπλώνεται πατώντας στα συντρίμμια του κρατικού αφηγήματος για την υποτιθέμενη προάσπιση της δημόσιας υγείας, ενώ οι αυξήσεις των θανάτων από μια σειρά νοσημάτων θα κάνει θριαμβευτικά την είσοδο της στο προσκήνιο.

Είναι μεθοδευμένο, λοιπόν, και αυτό το καθολικό κλείσιμο. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται από την παράθεση των στοιχείων, που δίδονται στην δημοσιότητα από τις αρμόδιες κρατικές δομές. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας (1/2) ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού είναι 543 με τους καταγεγραμμένους ως θανάτους Covid να ανέρχονται σε 33, ενώ οι διασωληνωμένοι άνθρωποι στις εντατικές ανέρχονταν στους 248 σε συνολικό δείγμα αναλύσεων που αφορούν 3.709 μοριακούς ελέγχους και 7.642 rapid test. Το ποσοστό θετικότητας σύμφωνα μ’ αυτά τα στοιχεία διαμορφώνεται στο 4,7%.

Στα 1261 ανέρχονται τα κρούσματα του κορωναϊού τις τελευταίες 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τρίτης (02/02), ενώ 244 άνθρωποι νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι. Το τελευταίο δε 24ωρο καταγράφηκαν 22 θάνατοι. Επίσης το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν 16.721 μοριακοί έλεγχοι και 20.870 rapid test. Το ποσοστό θετικότητας διαμορφώθηκε στο 3,35%

Όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία που οι ίδιοι παραθέτουν, γίνεται αντιληπτό στον καθένα ότι υπάρχει μείωση σε όλα τα δεδομένα που εξετάζουν οι «ειδικοί» και εισηγούνται τα όποια μέτρα λαμβάνει η κυβέρνηση. Η προετοιμασία του κοινωνικού χώρου για την επερχόμενη καθολική απαγόρευση, προετοιμάζεται από την προηγούμενη εβδομάδα, με παρέλαση των καθικιών της επιστημονικής επιτροπής στα τηλε-παράθυρα, όπου με ύφος δικτάτορα που απευθύνεται σε ασπόνδυλους οργανισμούς, απειλούν και κουνούν το δάχτυλο, ενώ απαγορεύουν ακόμη και να σκεφτούμε, άκουσον άκουσον τον οποιονδήποτε ενδεχόμενο σχεδιασμό για τις μέρες του Πάσχα.

Η αλαζονεία των πολιτικών υπηρετών της κυριαρχίας μαζί με τους χρήσιμους στη συγκυρία κολαούζους, τους επιστήμονες, σε αγαστή συνεργασία με τους παραποιητές της πραγματικότητας, τα λεγόμενα μέσα ενημέρωσης, έχει ξεπεράσει προ πολλού κάθε όριο.

Η ευθύνη των όσων συμβαίνουν είναι διάχυτη. Από τους κοινοβουλευτικούς, τους εξωκοινοβουλευτικούς, τους και καλά αντικοινοβουλευτικούς, που είτε δια της σιωπής είτε με τη συναίνεση τους τάσσονται υπέρ της καθολικής απαγόρευσης που επιφέρει τα πάνδεινហεπιχειρώντας να πλιατσικολογήσουν σ’ ένα ρημαγμένο κοινωνικό χώρο εκ των υστέρων, αναγορευόμενοι ως επίδοξοι σωτήρες. Ευθύνη, όμως, έχει και ο κοινωνικός χώρος που ακόμη επιτρέπει να ασχημονούν εις βάρος του.

Ως πότε θα είσαι θιασώτης στο καρναβάλι του τρόμου άμοιρε; Όρθωσε το ανάστημα σου ωρέ…

Απάτσι

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: