Οι αδιάκοπες προσλήψεις μπάτσων και τα κονδύλια στην αστυνομία φανερώνουν τον φόβο του κράτους μπροστά σε ενδεχόμενη κοινωνική έκρηξη

Όλο και ποιο συχνά ακούμε για νέες προσλήψεις μπάτσων ή για υπέρογκα κονδύλια που αφορούν την αστυνομία. Φαίνεται πως προτεραιότητα της κυβέρνησης, εν μέσω «υγειονομικής κρίσης», είναι η υγεία του κράτους και των κυβερνώντων και η περαιτέρω καταστολή όσων θα θελήσουν να διαμαρτυρηθούν για οτιδήποτε. Η πίεση που έχει ασκηθεί στην κοινωνία όλο αυτό τον καιρό με αφορμή τον κορωναϊό, δεν γίνεται και δεν υπάρχει περίπτωση να μην σκάσει και για το λόγο αυτό το κράτος προετοιμάζει τις άμυνες και συγχρόνως συνεχίζει την επίθεσή του. Για το 2021 ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Γ. Τσουβάλας, ανέφερε ότι το υπουργείο έχει «ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, περίπου στα 23.000.000 ευρώ, για αγορά μηχανοκίνητου επιχειρησιακού εξοπλισμού». Μάλιστα, πρόσθεσε πως έχουν ικανοποιηθεί όλα τα αιτήματα αστυνομικών και των συνδικαλιστικών τους φορέων. Οι 1.000 μπάτσοι που προσλήφθηκαν αυτό το μήνα θα τοποθετηθούν σε 5 Πανεπιστήμια. Ο αριθμός είναι τεράστιος αναλογικά με τον αριθμό των 5 Πανεπιστημίων και επίσης στα συγκεκριμένα Πανεπιστήμια τα μέλη ΔΕΠ είναι περίπου στα 3.600. Αφού, λοιπόν, σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα, οι μπάτσοι για την Κεραμέως είναι τόσο χρήσιμοι στα Πανεπιστήμια, ας τους βάλει να διδάξουν. Μέχρι και ο Κύρτσος εξανίσταται για τους μπάτσους στα Πανεπιστήμια. Βέβαια, ο ίδιος ζητάει έλεγχο τύπου Κίνας. Ξέρει ότι η τεχνολογία έχει προχωρήσει και πλέον δεν χρειάζονται τόσοι μπάτσοι για να ελέγξει ένα κράτος πολλές πληθυσμιακές ομάδες.

Επίσης, πέρα από τα παραπάνω, το Υπουργείο Παιδείας, με το νομοσχέδιο που προωθεί και το οποίο, εκτός από την Πανεπιστημιακή αστυνομία, περιλαμβάνει διαγραφή «αιωνίων» φοιτητών και θέσπιση βάσης εισαγωγής από τις Πανεπιστημιακές σχολές, συμπεριφέρεται σαν να έχει μπει σε σπίτι όπου λείπει αυτός που μένει και αλλάζει θέση στα έπιπλα. Όταν αργά ή γρήγορα ξεκινήσει η επιστροφή των φοιτητών στα Πανεπιστήμια, πιστεύουμε πως τα έπιπλα θα προσγειώνονται στα κεφάλια των μπάτσων.

Το κράτος, λοιπόν, προετοιμάζεται να εισπράξει όλη την πίεση που τόσο καιρό ασκεί στους υπηκόους του. Εμείς είμαστε από καιρό προετοιμασμένοι να πυροδοτήσουμε την όποια κοινωνική έκρηξη και αν είναι δυνατόν να την βοηθήσουμε να έχει απελευθερωτικά χαρακτηριστικά.

Ε.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: