ΚΥΚΛΟΦΟΡEI το 212ο φύλλο της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Από το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021, η μηνιαία αναρχική εφημερίδα ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ βρίσκεται σε περίπτερα της Αθήνας καθώς και στον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο σε σημεία διάθεσης του ημερήσιου και περιοδικού τύπου.  Ακολουθεί ο πρόλογος, του Κύκλου Σύνταξης, για αυτήν την έκδοση:

Στα τέλη Δεκεμβρίου της προηγούμενης χρονιάς, σε άρθρο του ο Economist προέβλεπε το ξέσπασμα κοινωνικών αναταραχών σ’ ολόκληρο τον κόσμο, τόσο κατά την διάρκεια του έτος που διανύουμε όσο και κατά την διάρκεια του 2022: «Στη χειρότερη περίπτωση, εκτιμά ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, η πανδημία θα αναγκάσει πάνω από 200 εκατομμύρια ανθρώπους σε ακραία φτώχεια. Τα δεινά τους θα επιδεινωθούν από αυταρχικούς τυράννους που έχουν εκμεταλλευτεί τον ιό για να εδραιώσουν τη θέση τους στην εξουσία. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που οι πανδημίες οδήγησαν σε κοινωνική αναταραχή στο παρελθόν. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξέτασε 133 χώρες το 2001-2018 και διαπίστωσε ότι η αναταραχή αυξήθηκε περίπου 14 μήνες μετά την έναρξη μιας νόσου, κορυφώθηκε μετά από 24 μήνες. Όσο πιο άνιση μια κοινωνία, τόσο μεγαλύτερη αναταραχή. Πράγματι, το ταμείο προειδοποιεί για έναν φαύλο κύκλο στον οποίο οι διαμαρτυρίες αυξάνουν περαιτέρω τις δυσκολίες που, με τη σειρά τους, τροφοδοτούν τη διαμαρτυρία».

Η Λατινική παραμένει ένα καζάνι που βράζει, στην Ταϋλάνδη οι πολύμηνες κοινωνικές συγκρούσεις δεν λένε να κοπάσουν, ο αλβανικός Δεκέμβρης ήρθε με τις πολυήμερες βίαιες συγκρούσεις να υποδηλώσει μια βαθιά κοινωνική δυσαρέσκεια και οργή απέναντι στους διαχειριστές της εξουσίας, οι συνεχόμενες κοινωνικές αναταραχές στην Γαλλία δεν λένε να κοπάσουν, αυτή τη φορά με αφορμή το νόμο του Μακρόν για την «ασφάλεια», η Αμερική είναι έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή με τεράστια κοινωνικά προβλήματα και με τους περίπου μισούς ψηφοφόρους να θεωρούν την άνοδο του Μπάιντεν στην εξουσία ως αποτέλεσμα εκλογικής νοθείας, ενώ η Τουρκία του Ερντογάν στέκεται στα πόδια της στο εσωτερικό με απίστευτη καταστολή κυριολεκτικά απέναντι σ’ όποιον έστω μοιάζει να σκέφτεται επικριτικά για το καθεστώς.

Οι ταυτόχρονες αδιανόητες απαγορεύσεις που έχουν επιβληθεί με αφορμή τον κοροναϊό σ’ ολόκληρο τον κόσμο είναι ενδεχόμενο να συντονίσουν περαιτέρω ένα παγκόσμιο ξέσπασμα, ανεξάρτητα από την μορφή και τα χαρακτηριστικά που θα πάρει σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Φυσικά, η εξέγερση δεν τροφοδοτεί ούτε τροφοδοτείται από κανένα φαύλο κύκλο, όπως υποστηρίζουν οι έχιδνες του ΔΝΤ. Παραμένει ζωογόνος, όσο περισσότερο ανεξέλεγκτο χαρακτήρα έχει, όταν δεν συνδιαλέγεται με την όποια εξουσία, όταν διαλύει αυταπάτες που έχουν ριζώσει στο κοινωνικό σώμα. Όσο τους φοβόμαστε τόσο δυναμώνουν, όσο τα πνεύματα παραμένουν σε ύπνωση τόσο η δουλεία μεγαλώνει. Και η μεγαλύτερη δουλεία αυτή την εποχή είναι η πεποίθηση, ότι όχι μόνο ισχύει η γραμμική εξέλιξη της ιστορίας που γράφει η εξουσία και ο τεχνοπολιτισμός της, αλλά το αναπόδραστο της τελικής μας υποδούλωσης στην νέα θρησκεία.

Ας μην γονατίσουμε…

Φεβρουάριος 2021

 

ΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ:

Επιδρομές στο πολιτικό σκηνικό

Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΕΠΕΣΕ, ΖΗΤΩ Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ…

Πνευματική Ένδεια και Κρατική Εξουσία

ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΤΕΡΓΑ ΚΑΙ Η «ΝΕΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ»…

Η οικονομία ασθενεί, ας την αφήσουμε να πεθάνει…

Μικρά και Μεγάλα

«Βιβλιοδιαδρομές

ΠΥΘΑΓΌΡΑΣ (α΄μέρος)

Διαδρομές Μνήμης: RICARDO FLORES MAGON

Anarchy.gr

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: